UEFA EURO 2024

UEFA Jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailut 2024 järjestetään Saksassa 14. kesäkuuta – 14. heinäkuuta 2024. Kisoihin osallistuu 24 joukkuetta, jotka jaetaan kahdeksaan alkulohkoon. Lohkovoittajat ja paras toiseksi sijoittunut joukkue etenivät pudotuspeleihin.

Isäntäkaupungit

Kisat järjestetään kymmenessä kaupungissa: Berlin, Cologne, Munich, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ja Düsseldorf. Berliini isännöi loppuottelua ja puolivälieriä, München kahta alkulohko-ottelua ja puolivälierää, Hampur kaksi alkulohko-ottelua, Frankfurt am Main kaksi alkulohko-ottelua ja neljännesvälierää sekä Köln kaksi alkulohko-ottelua ja neljännesvälierää.

Joukkueet

Kisoihin osallistuu 24 joukkuetta, jotka valitaan karsinnoissa, jotka arvottiin vuonna 2022 ja pelataan 2023. Karsintoihin osallistuvat kaikki Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) jäsenmaat paitsi poissuljettu Venäjä ja Valkovenäjä ja järjestäjämaa Saksa. Karsintojen 10 parasta joukkuetta pääsee suoraan lopputurnaukseen. Loput 14 paikkaa jaetaan pudotuspeleissä.

Karsintalohkot

Karsintalohkot arvottiin 9. Lokakuuta 2022. Karsintalohkojen ottelut pelataan vuosina 2022 ja 2023.

Pudotuspelit

Pudotuspelien otteluparit arvotaan 28. lokakuuta 2023. Pudotuspelit pelataan vuosina 2023 ja 2024.

Lopputurnauksen ottelupaikat

Lopputurnauksen ottelut pelataan viidessä kaupungissa: Berliinissä, Münchenissä, Hampurissa, Frankfurt am Mainissa ja Kölnissä. Berliini isännöi loppuottelua ja puolivälieriä, München kahta alkulohko-ottelua ja puolivälierää, Hampur kaksi alkulohko-ottelua, Frankfurt am Main kaksi alkulohko-ottelua ja neljännesvälierää sekä Köln kaksi alkulohko-ottelua ja neljännesvälierää.

Saksa sai turnauksen järjestettäväkseen

Saksa sai turnauksen järjestääkseen 27. syyskuuta 2018 järjestetyssä UEFA:n kokouksessa. Saksa voitti äänestyksessä toiseksi tulleen Turkin äänin 12-4.

Saksa on isännöinyt Euroopan-mestaruuskilpailut aiemmin vuosina 1988 ja 2006.

Missä lyödä vetoa Jalkapallon Euro 2024 kisoista?

Jalkapallon EM kisat ovat yksi suurimmista urheilutapahtumista Euroopassa ja ne ovat pelattavissa kaikilla vedonlyöntisivustoilla, jotka välittävät vetoja. Meidän arvostelemistamme kasinoista voit käyttää vaikka seuraavia: