Hevosurheilu on osa sotahistoriaa

Hevonen ja ratsastaja ovat olleet erottamattomasti sidoksissa aikojen alusta asti. Ensimmäiset Euraasian aroilla kesytetyt hevoset ovat siitä lähtien olleet käytössä työhön ja sotaan. Euroopan kristinuskoa seuranneina vuosisatoina hevosista tuli vaurauden ja aseman symboli, ja myöhään keskiajalle mennessä hevosurheilusta oli tullut tärkeä osa eurooppalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa.

Kuva Monika Robak Pixabaystä

Hevonen merkitsi vaurautta

Aatelisto, kuten englantilaiset Lancasterin ja Yorkin herttuat ja ranskalaiset Normandian herttuat, olivat omien maidensa vaikutusvaltaisimpia ihmisiä, ja heidän rikkautensa ja henkilökohtainen pätevyytensä näkyivät heidän upeissa ratsastusrykmentissään. Tämä oli Euroopan varakkaiden ja vaikutusvaltaisten elämäntapa yli tuhat vuotta. Myöhäiskeskiajalla aristokratian haasteena oli keskiluokan nousu, joukko nousevia, varakkaita kauppiaita ja kauppiaita, jotka pyrkivät saavuttamaan paremman aseman, ja 1500-luvun puoliväliin mennessä aristokratian haasteena oli teollistumisen nousu, joka muutti ihmisten tapaa kommunikoida ja matkustaa. Kun yhä useammat ihmiset muuttivat kaupunkeihin, vaunuista ja junista tuli kätevä ja edullinen vaihtoehto hevoskärryille, ja monista kaupungeista tuli väkirikkaampia ja teollistuneempia.

Hevosta käytettiin työjuhtana

Ratsastus alkoi muuttua keskiluokan harrastukseksi, ja 1900-luvun alkuun mennessä ratsastus oli käytännössä kuollut sukupuuttoon Euroopassa. Myös ratsastus alkoi muuttua ammattilajiksi, ja 1920-luvulla olympialaisissa harrastettiin urheilulajeja.

Ratsastus on sittemmin rajoittunut kansainvälisiin hevoskilpailuihin, eikä se ole urheilulaji, jonka suosio on kasvanut merkittävästi vuosien varrella. Nykyaikaiset olympialaiset ovat yksi harvoista suurista kilpailuista, joissa ratsastus on edelleen osa olympiaohjelmaa.

Hevosurheilu on olympiaurheilua

Hevosurheilu on kokonaisuus lajeja, joissa ratsastajana käytetään hevosta tai hevosia. Hevosurheilu on erittäin suosittua, ja monet maat isännöivät maailmancupin kilpailuja. Maailman arvostetuin ratsastuslaji on kouluratsastus.

Ratsastus on löytänyt kilpalajina myös Suomen

Ratsastuksen MM-kisat järjestettiin Helsingissä vuonna 2003 ja toiset vuonna 2007. Ensimmäiset Euroopan kisat pidettiin Puolassa Varsovassa vuonna 2013 ja kolmannet vuonna 2017 Valko-Venäjän Minskissä. Maailman suurin hevosurheilufestivaali on Europestar. World Equestrian Games on järjestetty neljän vuoden välein vuodesta 2003 lähtien.

Hevosurheilussa kisataan maailman suurimmilla areenoilla

Maailman suurin ratsastusareena on Ateenassa Kreikassa olympiastadionin hippodromi, joka on kooltaan 6 800 neliömetriä ja joka rakennettiin antiikin olympialaisia ​​varten ja on maailman toiseksi suurin ratsastusareena. Olympiastadionin hippodromi rakennettiin vuonna 1896, ja se rakennettiin alun perin vuoden 1896 kesäolympialaisia ​​varten, ja se on maailman kolmanneksi suurin olympiastadion Moskovan Leninin keskusstadionin jälkeen, joka on kooltaan 9 500 neliötä.

Maailman suurin hevosurheilufestivaali on Kööpenhaminan ratsastuskilpailut. Nykyaikaisten kisojen ratsastustapahtumiin kuuluvat esimerkiksi esteratsastus, sekä kouluratsastus, Ratsastustapahtumat otettiin käyttöön vuoden 1900 Pariisin olympialaisissa.

Laukkakilpailu on vaativa laji

Laukka on hevoskilpailu, jossa kilpailijat kilpailevat radalla. Se on yksi suosituimmista hevoskilpailuista maailmassa, ja on myös yksi vaikeimmista. Laukkakilpailu on USA:n suosituin hevoskilpailun muoto, jossa oli yli 300 000 osallistujaa vuonna 2009. Se ei ole helppo laji, sillä se vaatii paljon voimaa ja kestävyyttä. Se on yksi vaikeimmista urheilulajeista oppia. Vaikka se on pääosin miesten laji, myös menestyvistä naisista on tullut osa lajia.

Esteratsastus vaatii tekniikkaa

Laji vaatii taidon ja rohkeuden yhdistelmän, sillä hevosen ja ratsastajan on suoritettava esterata paineen alla. Hevosia käskytettään suorittamaan sarja hyppyjä, jotka vaativat nopeita refleksejä, ketteryyttä, tasapainoa ja ajoitusta pysyen samalla viileänä paineen alla. Hevosen tulee olla hyvin koulutettu ja kyettävä hyppäämään esteiden yli. Hevonen arvostellaan hypättyjen esteiden vaikeuden sekä sen perusteella, kuinka hevonen toimii. Ratsastaja voi saada pisteen jokaisesta esteestä, ja hevosen oikeasta sijoituksesta hypyn aikana saa pisteitä.

Hevosurheilu vedonlyönti koostuu pääasiassa Ravi vedonlyönti, laukka vedonlyönti ja esteratsastus vedonlyönti vaihtoehdoista.
Kuva Neel Shakilov Pixabaystä

Vedonlyönti kuuluu myös hevosurheiluun

Vedonlyönti on yleinen viihdemuoto ihmisille ympäri maailmaa. Urheiluvedonlyöntiä voidaan pelata viihdetarkoituksessa ja useimmiten siihen liittyy raha. Vaikka suurin osa ihmisistä käyttää vapaa-aikaansa vedonlyöntipeleissä, heidän on silti maksettava palkkiot. Maksut ovat hevosomistajille tapa ansaita rahaa ja kattaa hevoskilpailujen kustannukset. Maksut veloitetaan yleensä jommallakummalla kahdesta hevoskilpailun voittajasta.

Jotta voit lyödä vetoa jommastakummasta hevoskilpailun voittajasta, sinun on maksettava taskustasi maksut. Tämä tarkoittaa, että lyöt vetoa hevosen omistajasta ja jockeysta. Hevosurheilun maksuja käytetään useista syistä. Suurin syy on hevoskilpailujen järjestäjissä ja omistajissa. He haluavat tehdä voittoa hevoskilpailuista. Toinen syy on hevosten ja ratsastajien kulujen kattaminen. Jockeyt ja kouluttajat saavat palkkaa hevosilla ratsastamisesta ja hevosten juoksemisen opettamisesta.

Vedonvälittäjät ottavat oman osansa potista

Jotkut ihmiset, joita kutsutaan “vedonvälittäjiksi”, tarjoavat palvelujaan hevoskilpailujen vedonlyöjille. He tarjoavat rahaa hevoskilpailujen vedonlyöjille, jotta he voivat lyödä vetoa hevoskilpailuista. Vedonvälittäjät hyväksyvät vedot hevoskilpailujen vedonlyöjiltä. Kun hevoskilpailu on alkamassa, vedonvälittäjät tekevät vedon. Vedonvälittäjät ovat kiinnostuneita tarjoamaan hevoskilpailujen vedonlyöjille palvelujaan. He ottavat vedonlyöjien palkkioista osansa. Heidän on maksettava provisio hevoskilpailujen vedonlyöjille.

Vedonlyöjän on tunnettava lajinsa

Urheiluvedonlyönti on uhkapeli, jossa vedonlyöjät lyövät vetoja urheilutapahtuman, kuten urheilupelin, tuloksen perusteella. Vedonlyönti tapahtuu peleissä, kilpailuissa tai missä tahansa urheilutapahtumassa. Urheiluvedon tyypit perustuvat pelin tai kilpailun tulokseen. Pelin tai kilpailun lopputulos voi olla voitto, tappio tai tasapeli. Lopputulos voi olla myös piste- tai aikaero pelistä riippuen. Voittava vedonlyöjä on se, joka on oikeassa pelin tai kilpailun tuloksessa. Vedonlyöjille maksetaan tapahtuman tuloksen perusteella.

Vedonlyönti ei ole pelkkää valintaa kolmesta

Vedonlyöjät voivat myös lyödä vetoa pelin tuloksesta. Urheiluvedon tyypit perustuvat pelin tulokseen. Tällaisia ​​vetoja voivat olla pisteet, voittomarginaali, pelin kesto, sarjan pelien määrä tai sarjassa jäljellä olevien pelien määrä. Vedonlyöjät voivat myös lyödä vetoa voittajajoukkueesta. Vedonlyöntityypit voittajajoukkueesta perustuvat joukkueen suoritukseen pelissä. Tällaisia ​​vetoja voivat olla pisteet, voittomarginaali, pelin kesto, sarjan pelien määrä tai sarjassa jäljellä olevien pelien määrä.

Hevosten vetotyypit perustuvat hevosen suoritukseen kilpailussa. Tällaisia ​​vetoja voivat olla kilpailun tulos, hevosen nopeus, kilpailussa juoksevien hevosten lukumäärä ja kilpailun tyyppi (estejuoksu, ottelukilpailu, mailin kilpailu jne.). Ravi vedonlyönti tarvitsee perehtymistä hevosiin ja voittaviin strategioihin.

Vedonlyöjä tarvitsee intohimon lajia kohtaan

Vedonlyöjällä on oltava riittävät tiedot kertoimet, vedonlyöntijärjestelmät ja lajin säännöt voidakseen tehdä voittavan vedon. Urheiluvedonlyöjän on löydettävä urheilulajin parhaat kertoimet ja asetettava sitten veto kertoimien perusteella. Vedonlyönnin tulee tuntea lajin säännöt. Mahdolliset virheet säännöissä voivat johtaa virheelliseen vedonlyöntiin. Vedonlyönnin on osattava lukea kertoimet oikein. Jos näin ei tehdä, seurauksena voi olla rahan menetys. Vedonlyönnin tulee tuntea vedonlyöjän oma vedonlyöntijärjestelmä. Vedonlyöntijärjestelmän tuntemisen puuttuminen voi johtaa rahan menettämiseen.

Voittava hevosurheilu vedonlyönti tarkoittaa yleensä voittavaa strategiaa

Vedonlyönnin tulee tuntea vedonlyöjän oma vedonlyöntistrategia. Ravi vedonlyönti on oma taiteenlajinsa, mutta siihenkin pätevät samat lainalaisuudet kuin muuhun vedonlyöntiin. Oma lajinsa on tunnettava läpikotaisin. Vedonlyönti raveista ei ole sen monimutkaisempaa kuin muukaan vedonlyönti. Vedonlyöjän on syytä ottaa selville hevosten päivän kunto ja kaikki mahdolliset menestykseen tai menestymättömyyteen liittyvät tekijät. Tuurilla harvoin pääsee pitkälle. Menestyvä vedonlyöjä oppii virheistään ja pitää kirjaa onnistumista ja epäonnistumista. Näin on hyvät mahdollisuudet kehittyä. Hevosten harjoittelua kannattaa seurata ja kirjata ylös niiden nouseva tai laskeva kuntokäyrä. Tietoa kannattaa vertailla saatavilla oleviin kertoimiin ja tehdä päätökset perustuen faktoihin. Loppupeleissä vedonlyönnissä on kyse myös tuurista tai sattumasta, joten se kannattaa ottaa riskiarviossa huomioon.

Missä hevosurheilu vedonlyönti on mahdollista?

Arvostelemamme vedonlyöntisivustot joissa vedonlyönti raveista on mahdollista on useita. Tärkeimmät vedonlyöntisivustot ovat:

Lopuksi

Hevosurheilu vedonlyönti koostuu pääasiassa Ravi vedonlyönti, laukka vedonlyönti ja esteratsastus vedonlyönti vaihtoehdoista.