Wolverhamptonin Wolves ja West Hamin kamppailu Valioliigan mittelössä jatkui Molineux Stadiumilla viikonloppuna, kun West Ham voitti vieraissa lopulta numeroin 12. Molineux Stadiumin peliä leimasi tiukka taistelu, käänteentekevät vaihdot ja tärkeät osumat. Wolves lopputulos oli suuri pettymys kotijoukkueelle.

Ennakko-odotukset olivat West Hamin eduksi, mutta kotijoukkue Wolves onnistui antamaan hyvän vastuksen koko ottelun ajan West Hamille. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun voi katsoa vielä jälkikäteen tallenteena. Pelin tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Sarabian avaus ja jatkopelit

Ensimmäisen maalin iski Wolvesin Pablo Sarabia rangaistuspotkusta 33. minuutilla. West Hamin Lucas Paquetá ja James Ward-Prowse tekivät maalit myöhemmin ottelussa. Paqueta laukoi pallon maaliin 72. minuutilla ja Ward-Prowse viimeisteli voiton 84. peliminuutilla.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 33′ (R) peliminuutilla Wolves siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Pablo Sarabia
 2. 72′ (R) peliminuutilla West Hamin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Lucas Paquetá
 3. 84′ peliminuutilla West Ham siirtyi johtoon numeroin 1‒2, maalintekijänä James Ward-Prowse

Vaihtoja molemmilta joukkueilta tuli useampia, Wolves käytti kaikki sallitut vaihtonsa.

Kortteja ja kiistoja VAR:n kanssa

Ottelua sävyttivät myös rikkeet, joista tuomittiin useita varoituksia molemmille joukkueille. Lisäksi VAR:sta aiheutui dramatiikkaa, kun molemmilla joukkueilla oli yksi maali hylättynä. Emersonilta hylättiin maali rikkeen takia ja Wolvesin Max Kilmanin maali hylättiin paitsion vuoksi. Tällaista nähdään toisinaan. Näiden joukkueiden välisissä kohtaamisissa näitä ei kuitenkaan ole pitkään aikaan koettu.

Statistiikka ja kokoonpano

Ottelu oli tasavertainen, mutta West Ham oli hieman niskan päällä. Wolvesin hallussapitoprosentti oli 58%, kun taas West Hamin vastaava luku oli 42%. Molemmissa joukkueissa oli mielenkiintoisia pelaajavaihdoksia, Wolvesin Pablo Sarabia García teki maalin 42 minuuttia pelin jälkeen ja joukkueen Craig Dawson on aikaisemmin pelannut West Hamin riveissä.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Wolves vs West Ham

 1. Laukaukset 14 vs laukaukset 11
 2. Hallinta 59 % vs hallinta 41 %
 3. Laukaukset maalia kohti 7 vs laukaukset maalia kohti 4
 4. Syötöt 583 vs syötöt 407
 5. Syöttötarkkuus 87 % vs syöttötarkkuus 84 %
 6. Vapaapotkut 15 vs vapaapotkut 7
 7. Keltaiset kortit 5 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Wolves peliä koko ajan. Pelaajiston lisäksi joukkueiden päävalmentajina toimivat Wolvesilla Gary O’Neil ja West Hamilla David Moyes. Ottelun erotuomarina toimi Englannin Tony Harrington.

Ennen ottelua asetetut ennakoimme West Hamin olevan ottelun voittaja ja näin myös kävi. Jännittävä ottelu ja voitto West Hamille näytti jälleen kerran, kuinka dynaaminen ja arvaamaton jalkapallon maailma voi olla. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Wolves on sijalla kymmenen, 42 pisteellään ja West Ham sijalla seitsemän, 48 pisteellään.

 

Wolves lopputulos oli vierasjoukkueelle mielyttävä päänahka. Lue myös ottelun ennakko.