Lauantaina 9. maaliskuuta Molineux Stadiumilla pelatussa Valioliigan ottelussa Wolves ja Fulham kohtasivat tiukan väännön merkeissä. Wolvesin paremmuus selvisi lopulta maalein 2‒1, ja ottelun ratkaisu osoittautui ennennäkemättömäksi. Wolves pelin lopputulos ja raportti luettavissa.

Ennakko-odotukset olivat toki Wolvesin eduksi, ja Fulham onnistui antamaan hyvän vastuksen Wolvesille, sen havitellessa selvää voittoa. Pelin käänne tapahtui 67. peliminuutin kohdalla, kun nähtiin ennennäkemätön oma maali. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa vielä tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Avausmaali nähtiin 52. minuutilla, kun Wolvesin Rayan Aït-Nouri viimeisteli kauden avausmaalinsa Totin syötöstä. Wolves katkaisi Fulhamin toiveet tasoituksesta 67. minuutilla, kun Fulhamin Thomas Cairney ohjasi vahingossa pallon omaan maaliinsa.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 52′ peliminuutilla Wolves siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Rayan Aït-Nouri
 2. 67′ (OM) peliminuutilla Sheffield Utd:n maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Tom Cairney
 3. 90+8′ peliminuutilla Bournemouth kavensi numeroiksi 2‒1, maalintekijänä Alex Iwobi

Cairney korvasi Harrison Reedin 61. minuutilla. Fulham ei luovuttanut, ja 98. minuutilla Armando Brojan syötöstä maalasi Alexander Iwobi, mutta se ei riittänyt nostamaan Fulhamia tasoihin.

Tilastollinen yhteenveto

Vaikka Fulham hallitsi peliä pallohallinnan suhteen (52 %), se ei pystynyt hyödyntämään mahdollisuuksiaan. Koko ottelun aikana se laukoi maalia kohti kuusi kertaa Wolvesin kolme laukausta vastaan, ja yhteensä laukauksia kohti maalia oli Fulhamilla 23 Wolvesin kahdeksan vastaan.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Wolves vs Fulham

 1. Laukaukset 8 vs laukaukset 23
 2. Hallinta 47 % vs hallinta 53 %
 3. Laukaukset maalia kohti 3 vs laukaukset maalia kohti 7
 4. Syötöt 451 vs syötöt 495
 5. Syöttötarkkuus 84 % vs syöttötarkkuus 84 %
 6. Vapaapotkut 7 vs vapaapotkut 11
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Fulham peliä ehkä hieman enemmän. Kokonaisuuden kannalta, se ei ollut kuitenkaan riittävää.

Tuomarina toiminut Tony Harrington joutui kaivamaan taskustaan keltaisen kortin neljä kertaa: Wolvesin Nélson Semedolle ja Santiago Buenolle sekä Fulhamin Harrison Reedille ja João Palhinhalle.

Peliarvio ja pohdintaa

Sekä Wolves että Fulham tekivät ottelussa uusia linjauksia. Wolvesin kokeilu epäsymmetrisestä ryhmityksestä tuotti tulosta, kun taas Fulham käytti kaikki sallitut vaihdot. Fulhamin Thomas Cairney teki hänen ensimmäisen maalinsa kaudelle, valitettavasti se oli oma maali. Tätä maalia tullaan puimaan varmasti vielä monesti jälkeenpäin, sillä historiaan tämä jäi aikamoisena maalisuorituksena.

Ottelussa todistettiin myös mielenkiintoista pelaajien vaihtoa, sillä Wolvesin Mario René Junior Lemina sekä Fulhamin Adama Traoré Diarra ovat molemmat edustaneet urallaan toista ottelun joukkuetta. Ottelun myötä Wolves on sijalla yhdeksän, 41 pisteellään ja Fulham sijalla 12, 35 pisteellään.

 

Wolves pelin lopputulos ratkesi tällä kertaa näin. Olethan lukenut myös tämän ottelun ennakon? Kannattaa myös tutustua joukkueiden edellisen kohtaamisen raporttiin ja ennakkoon.