Jouluaattona pelataan Valioliigaa, kun Wolves ja Chelsea kohtaavat Molineux Stadiumilla sunnuntaina klo 13:00 paikallista aikaa. Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi huhtikuussa, jolloin Wolves nappasi ottelusta kolme pistettä 1-0 voitolla.

Ottelun ajankohta on herättänyt närää eteenkin Chelsean puolelta, ja jouluaaton vierasottelu ei ole ollut varsinkaan kannattajien mieleen. Ottelu on ensimmäinen jouluaattona pelattava Valioliigan ottelu 28 vuoteen. Kannattajat yrittivät ehdottaa ottelun siirtoa 23. päivälle tuloksetta. Jouluaattona Chelsea matkaa siis pohjoiseen.

Aiemmat kohtaamiset

Viimeisen kymmenen kohtaamisen aikana molemmat joukkueet ovat voittaneet kolme kertaa, ja neljä ottelua on päättynyt tasan. Viimeisimmän tappion jäljiltä Chelsealla on näytön paikan edessä, sillä joukkue ei ole kertaakaan hävinnyt Wolvesille kahdesti peräkkäin.

Historiassa joukkueiden väliset kohtaamiset ovat jakautuneet tuloksellisesti seuraavanlaisesti:

Wolves: 40 voittoa

Chelsea: 44 voittoa

Tasapelit: 30.

Joukkueiden viimeaikainen vire Valioliigassa

Molemmat joukkueet ovat pelanneet vaihtelevasti viimeiset viisi ottelua. Wolves koki pahimman tappion West Hamille edeltävässä ottelussaan. Kaiken kaikkiaan joukkue on hävinnyt kolme ottelua viimeisestä viidestä ottelusta. Joukkueen kotietu on ollut merkittävä: viimeisen viiden kotiottelun aikana joukkue ei ole kokenut yhtäkään tappiota.

Wolvesin viimeiset 5 ottelua:

  1. West Ham 3-0 Wolverhampton (17.12.2023)
  2. Wolverhampton 1-1 Nottingham Forest (9.12.2023)
  3. Wolverhampton 1-0 Burnley (5.12.2023)
  4. Arsenal 2-1 Wolverhampton (2.12.2023)
  5. Fulham 3-2 Wolverhampton (27.11.2023)

Chelsea sen sijaan on voittanut kaksi viidestä viimeisestä ottelustaan, mutta on kohdannut myös kolme tappiota, joista suurin Newcastlelle luvuin 4-1.

Chelsean viimeiset 5 ottelua:

  1. Chelsea 2-0 Sheffield Utd (16.12.2023)
  2. Everton 2-0 Chelsea (10.12.2023)
  3. Manchester United 2-1 Chelsea (6.12.2023)
  4. Chelsea 3-2 Brighton (3.12.2023)
  5. Newcastle Utd 4-1 Chelsea (25.11.)

Kaiken kaikkiaan joukkueiden viiden viimeisen ottelun tulokset näyttävät hämmästyttävän samankaltaisilta. On selvää, että tulossa on tasainen ottelu, jonka lopputulos voi yllättää suuntaan jos toiseen.

Loukkaantumiset varjostavat ottelua

Joukkueiden kokoonpanot ovat vielä arvailujen varassa. Molemmilta joukkueilta puuttuu merkittäviä pelaajia loukkaantumisten ja pelikieltojen takia.

Chelsealla on yhdeksän pelaaja loukkaantuneiden joukossa. Carney Chukwuemeka, Trevoh Chalobah, Ben Chilwell, Marc Cucurella, Robert Sanchez, Reece James, Wesley Fofana, Lesley Ugochukwu ja Romeo Lavia ovat luultavasti kaikki sairastuvan puolella. Christopher Nkuku on valmis debytoimaan Valioliigassa loukkaantumisensa jäljiltä. Tiistaina 19.12. pelatussa Englannin liigacupin ottelussa hän pelasi 20 minuuttia ja viimeisteli yhden neljästä rangaistuspotkusta.

Wolvesin Pedro Neto on näillä näkymin edelleen poissa pelistä takareisivamman vuoksi. Myös espanjalainen puolustaja Jonny Otto on poissa joukkueen toiminnasta määrittelemättömän “välikohtauksen” vuoksi.

Veikkausvinkit ja ennustukset

Ottelun lopputulosta on vaikea ennustaa, mutta tilastot ennakoivat Chelsean voittoa tai tasapeliä. Wolves on kuitenkin kotikentällä vahvoilla, joten yllätysmahdollisuus on olemassa. Valioliigan sarjataulukossa Chelsea on sijalla 10 kolmen pisteen päässä sijalla 13. majailevasta Wolvesista. Wolvesin voitto nostaisi joukkueet sarjataulukossa tasapisteisiin.

 

Löydä meiltä Wolves pelien vetovinkit.