Jouluaaton Valioliiga-ottelussa Wolves voitti Chelsean kotikentällään Molineux Stadiumilla otteluluvuin 2‒1. Ottelu pelattiin 24. joulukuuta 2023. Voitto sisälsi dramaattisia ja vaihtelevia ilon ja pettymyksen hetkiä, kun peli venyi aina lisäaikaan saakka ja Wolvesin Matthew Doherty ratkaisi ottelun 93. peliminuutilla.

Ennakko-odotukset olivat ehkä hieman enemmän Chelsean eduksi, mutta kotijoukkue Wolves onnistui nujertamaan Chelsean, sen havitellessa voittoa. Jäikö jännittävä ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Tarina alkoi ottelun 51. peliminuutilla, kun Wolvesin Mario Lemina avasi maalitilin Pablo Sarabian upeasta syötöstä. Loppuhetkillä Chelsea loi painetta ja Christopher Alan Nkunku onnistui puskemaan pallon maaliin Raheem Sterlingin syötöstä aivan ottelun lopussa, 96. minuutilla. Mutta se ei riittänyt, sillä Matt Doherty ohjasi pallon Chelsean verkkoon vain kolme minuuttia aikaisemmin, 93. minuutilla, tuoden Wolvesille arvokkaan voiton.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Wolves vs Chelsea

  1. Laukaukset 14 vs laukaukset 16
  2. Hallinta 31 % vs hallinta 69 %
  3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 5
  4. Syötöt 266 vs syötöt 600
  5. Syöttötarkkuus 66 % vs syöttötarkkuus 87 %
  6. Vapaapotkut 11 vs vapaapotkut 9
  7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 6
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 3 vs paitsiot 0
  10. Kulmapotkut 10 vs kulmapotkut 6

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Chelsea peliä lähes koko ajan. Se ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa.

Värikästä vaihtopenkkikäyttäytymistä

Wolves teki vaihtoja ottelun alussa vaihdettuaan pelaajat Craig Dawson (ulos) ja Santiago Bueno (sisään) 70 minuutin kohdalla. Chelsean päävalmentaja reagoi ottamalla Lesley Ugochukwun kentältä 58 minuutin kohdalla ja tuomalla Cristopher Nkunkun tilalle. Mielenkiintoisesti molemmat joukkueet käyttivät kaikki sallitut pelaajavaihdot ottelun aikana. Ottelu tarjosi katsojille kattavasti ja monipuolisesti nähtävää ja koettavaa koko rahan edestä.

Peliä dominoi Chelsea, mutta Wolves vie pisteet

Chelsea hallitsi palloa 69 % ottelun peliajasta, Wolves sen sijaan luotti tiiviiseen puolustuspeliin ja teräviin vastahyökkäyksiin. Se maksoi itsensä takaisin, kun Wolves pystyi kääntämään ottelun edukseen huolimatta siitä, että he olivat ennakkoon altavastaaja. Huolimatta suuremmasta pallonhallinnasta, Chelsea laukoi maalia kohti vain 5 kertaa verrattuna Wolvesin 6 laukaukseen. Virheitä tapahtui myös runsaasti, ja ottelun aikana jaettiin yhteensä 9 keltaista korttia. Joukkueiden maalivahdit tekivät yhteensä 7 torjuntaa.

Voitto nostaa Wolvesin itsetuntoa ja jatkaa heidän peräkkäistä kotipelien voittoputkeaan kuuden ottelun mittaiseksi. Chelsea sen sijaan katsoo tulevaisuuteen ja pyrkii voittamaan seuraavan vieraspelinsä päätyttyään kolmen ottelun tappioputkeen. Molempien joukkueiden fanit seuraavat tiiviisti joukkueidensa sosiaalisen median kanavia odottaen uutisia seuraavista otteluista. Seuraava ottelu on aina uusi mahdollisuus. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 04.02.2024 klo 16:00 Chelsean kotikentällä.

 

Wolves otteluiden veto vihjeet on helppo löytää sivuiltamme. Lisäksi voit seurata kaikkia muite Valioliiga kohteita sivujemme kautta.