West Ham lopputulos: Ottelu oli kerrassaan jännittävän viihdyttävä. West Ham ja Tottenham taistelivat tiukan väännön pisteistä Lontoon stadionin valoissa. Valioliiga-ottelu päättyi tiistai-iltana 11-tasapeliin, joten molemmat joukkueet saivat tililleen yhden sarjapisteen. Ottelun parhaimmistoon kuuluivat maalintekijät; Brennan Johnson Tottenhamilta ja Kurt Zouma West Hamilta.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Tottenhamin eduksi, mutta kotijoukkue West Ham onnistui antamaan hyvän vastuksen Tottenhamille, sen havitellessa selkeää voittoa ja kolmea tärkeää pistettä. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa vielä jälkikäteen myöhemminkin tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalinteon aloitti Tottenham

Tottenham sai otteluun vahvan alun, kun Brennan Johnson vei joukkueensa johtoon Timo Wernerin syötöstä ottelun viidennellä minuutilla. West Ham tasoitti kuitenkin pelin 19 minuutin kohdalla Kurt Zouman maalilla, Jarrod Bowenin tarjoillessa erinomaisen syötön.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 5′ peliminuutilla Tottenham siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Brennan Johnson
 2. 19′ peliminuutilla West Hamin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Kurt Zouma

Jälleen kerran molemmat joukkueet näyttivät, miksi ne kuuluvat Englannin jalkapallon huippujoukkueisiin. Tällaista ottelua on ilo katsella, sillä pelaajamahdit brassailevat monesti taidoillaan ja taktiikoillaan. Molemmat joukkueet ovat melko menestyneitä aiemmillakin kausilla, ja tälläkin kaudella niiden sijoitus on korkea.

Vaihdot ja kortit

Tottenham hyödynsi ottelussa kaikki sallitut vaihdot. Vaihtopenkiltä kentälle pääsivät Pape Matar Sarr, Dejan Kulusevski, Pierre Højbjerg ja Richarlison. Pelin kovuus näkyi neljänä Tottenhamin keltaisena korttina, kun Micky van de Ven, Rodrigo Bentancur, Brennan Johnson sekä Cristian Romero joutuivat tuomarin kanssa sanaharkkaan. West Hamin ainoan varoituksen sai Michail Antonio.

Peli tilastoina

Tottenham hallitsi pallonhallintaa 68 prosentilla, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut ratkaisevasti erottumaan maalipaikoissa. Molemmat joukkueet loivat neljä laukausta kohti maalia, mutta kokonaislaukausten määrässä Tottenham vei voiton lukemin 1311.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

West Ham vs Tottenham

 1. Laukaukset 11 vs laukaukset 13
 2. Hallinta 32 % vs hallinta 68 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 4
 4. Syötöt 302 vs syötöt 662
 5. Syöttötarkkuus 78 % vs syöttötarkkuus 89 %
 6. Vapaapotkut 13 vs vapaapotkut 9
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 4
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 9 vs kulmapotkut 5

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Tottenham odotetusti peliä lähes koko ajan. Se ei vain tällä kertaa riittänyt. Joukkueen pelitaktiikka taisi tällä kertaa pettää pahemman kerran. Onneksi tilanne jäi kuitenkin tasapeliin ja molemmat joukkueet ansaitsivat pisteen tästä koitoksesta.

Tärkeä huomio ottelusta on, että West Ham on edelleen voittamaton kotonaan neljän ottelun jaksossa. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Tottenham on sijalla viisi, 57 pisteellään ja West Ham sijalla seitsemän, 45 pisteellään.

 

West Ham lopputulos oli tiukkaakin tiukempi tasapeli.

Tutustu tämän ottelun ennakkoon. Ja jos joukkueet kiinnostavat, niin lue myös edellisen ottelun lopputulema ja sen ottelun ennakko.