Valioliigan jännitysnäytelmä sai uuden luvun 12. marraskuuta 2023, kun West Ham isännöi Nottingham Forestia. Ottelussa tapahtui yllättävän paljon maalintekoa, mutta nousiko kukaan todella yli muiden? Olisiko tuloksen voinut ennustaa ennen ottelun alkua, tai onko jalkapallossa sellaista asiaa kuin varma tulos?

Jännitystä, viihdettä ja tapahtumia ainakin nähtiin ja katsojat saivat nähtävää niin sanotusti koko rahan edestä. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Tuloksekas ottelu

West Ham aloitti maalinteon jo kolmannella minuutilla Lucas Paquetan toimesta, mutta Nottingham Forest ei jäänyt jalkoihin, kun Taiwo Awoniyi tasoitti tilanteen 44. peliminuutilla.

Toisella puoliajalla Anthony Elanga vei vierailijat johtoon, mutta West Hamin Jarrod Bowen ja Tomas Soucek käänsivät tilanteen isännille. Lopputulos London Stadiumilla oli 3‒2 isännille.

Ottelun kulku

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 3′ peliminuutilla West Ham siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Lucas Paquetá
 2. 44′ peliminuutilla Nottingham Forestin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Taiwo Awoniyi
 3. 63′ peliminuutilla Nottingham Forest siirtyi johtoon numeroin 1‒2, maalintekijänä Anthony Elanga
 4. 65′ peliminuutilla West Ham tasoitti tilanteen numeroiksi 2‒2, maalintekijänä Jarrod Bowen
 5. 88′ peliminuutilla West Ham siirtyi johtoon numeroin 3‒2, maalintekijänä Tomáš Souček

Maalien määrä oli kerrassaan yllättävä, ottaen huomioon sarjataulukon tilanteen näiden kahden joukkueen osalta. On selvää, että molemmilla oli tarve voittaa. Sarjataulukossa West Ham päätyi tämän ottelun myötä sijalle yhdeksän, 17 pisteellään ja Nottingham Forest on sijalla 15, 13 pisteellään.

Vaihdot ja varoitukset

Molemmat joukkueet pyrkivät valmentajiensa, West Hamin David Moyesin ja Nottingham Forestin Steve Cooperin, johdolla hyödyntämään vaihtopelaajiaan. West Hamin E. Álvarez, M. Kudus ja L. Paqueta tekivät tilaa M. Antoniolle, A. Ogbonnalle ja A. Cresswellille.

Nottingham Forestilla vaihdot olivat vielä aktiivisemmat. Neljä pelaajaa, N. Domínguez, Murillo, T. Awoniyi ja O. Aina, joutuivat luovuttamaan paikkansa Danilolle, W. Bolylle, C. Woodille ja S. Aurierille. Myös varoituskortit saivat käyttöä, kun West Hamin V. Coufal ja M. Kudus sekä Nottingham Forestin M. Niakhaté ja A. Elanga näkivät keltaista.

Ottelun tilastot

Tilastot kertovat tasaisesta kamppailusta, jossa West Ham hallitsi palloa yli puolet peliajasta, mutta kummallakaan joukkueella ei ollut merkittävää etua laukausten, rikkeiden tai kulmapotkujen osalta. Maalivahtien torjunnat olivat tasan 3‒3.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

West Ham vs Nottingham Forest

 1. Laukaukset 16 vs laukaukset 10
 2. Hallinta 55 % vs hallinta 45 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 5
 4. Syötöt 516 vs syötöt 438
 5. Syöttötarkkuus 85 % vs syöttötarkkuus 81 %
 6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 12
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 9 vs kulmapotkut 4

Tämä ottelu tarjoaa jälleen muistutuksen siitä, miksi jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji. Yllätyksiä, heittäytymistä ja ennen kaikkea maaleja. West Ham ja Nottingham Forest toimittivat näyttävän taiston, jonka lopputulos muistetaan pitkään. Seuraavaan otteluun on hyvä jatkaa tästä.

 

Lue veto vinkit kaikkiin Valioliiga otteluihin ja tietenkin lue myös West Ham veto vinkit. Tee myös uusi pelitili Rebellion Bets sivustolle ja nauti vedonlyönnistä.