Tästä sunnuntaina 08.10.2023 pelatusta ottelusta ei tunnelatausta puuttunut, kun Valioliigan jättiläiset West Ham ja Newcastle kohtasivat toisensa Lontoon stadionilla. Ottelu pelattiin klo 16:00 Suomen aikaa. Sekä pelaajien että fanien odotukset olivat korkealla jo ennen ottelua ja voittoa janottiin kummassakin päädyssä stadionia.

Joukkueiden tasainen jälleentapaaminen

Viimeiset kymmenen joukkueiden välistä kohtaamista on jakautunut voittojen puolesta hyvinkin tasaisesti molemmille joukkueille. Mukaan mahtuu myös muutamia tasapelejä, kuten viimeksi nähdyssä ottelussa.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo kahdeksan minuutin kohdalla, kun West Ham Unitedin Tomás Soucek potkaisi Emerson Palmierin avustuksella pallon aivan keskelle maalia. Maali vei West Hamin 1‒0 johtoon ensimmäisellä puoliajalla. Ottelun toinen maali nähtiin vasta toisella puoliajalla, 57 minuutin kohdalla kun Newcastle tasoitti tilanteen Alexander Isakin maalilla.

Vain viisi minuuttia myöhemmin, Alexander Isak iski Newcastlen 2‒1 johtoon Kieran Trippierin avustuksella. Ottelun uskottiin olevan jo lopputulokseltaan tässä, kunnes viimeisillä peliminuuteilla, 89 minuutin kohdalla, Mohammed Kudus potkaisi pallon vastustajan maalin alakulmaan avustajanaan Vladimír Coufal.

Tasaväkiset kamppailijat Valioliigassa

Nämä kaksi menestyvää joukkuetta ovat tahoillaan voittaneet monia otteluita ja molemmat olivat valmistautuneet sunnuntain otteluun voittajan elkein. Ennen ottelua oli kuitenkin huolenaiheita, erityisesti loukkaantumisten ja pelikiellon vuoksi. Molemmilla joukkueilla on pelaajia, jotka eivät olleet käytettävissä sunnuntain otteluun.

West Hamin joukkuekokoonpanosta puuttuivat ranskalainen keskuspuolustaja Kurt Zouma ja keskikenttäpelaajana kunnostautunut tšekkiläisvahvistus Tomáš Souček. Newcastlen joukkuekokoonpanosta puuttuivat englantilainen keskikenttäpelaaja Elliot Anderson ja pelikiellon vuoksi englantilainen laitapuolustaja Kieran Trippier.

Aikaisemmat ottelut

Molemmat joukkueet ovat olleet tasaväkisiä, mutta vahvoja aiemmissa kohtaamisissaan. Suosittelemme lyömään vetoa näissä otteluissa useista maaleista, ottaen huomioon aikaisemmat tapaamiset. Vihjeemme ennen sunnuntain ottelua oli, että maaleja tulee vähintään 1,5 aikaisempien kohtaamisten ja muodon perusteella. Emmekä olleet väärässä. Valioliigan jättiläiset tuovat aina jännitystä ja viihdettä katsojilleen, olipa kohtaaminen missä kohtaa runkosarjaa tahansa. Tässä koosteena molempien joukkueiden aiemmat viisi viimeisintä ottelua.

Viisi viimeisintä ottelua West Hamilla
  1. West Ham 2‒2 Newcastle
  2. Arsenal 1‒2 West Ham
  3. West Ham 1‒0 Everton
  4. Southampton 2‒3 West Ham
  5. West Ham 3‒1 Crystal Palace
Viisi viimeisintä ottelua Newcastlella
  1. West Ham 2‒2 Newcastle
  2. Newcastle 1‒0 Liverpool
  3. Man United 2‒2 Newcastle
  4. Newcastle 1‒0 Leeds
  5. Leicester 2‒3 Newcastle

Newcastle on ollut lyömätön neljässä viimeisessä ottelussaan, mikä tekee siitä kovan vastustajan kenelle tahansa. Joukkue on luottanut enimmäkseen 4-3-3-muodostelmaan yhdeksässä viimeisessä ottelussaan.

Ottelutulos meinasi kääntää sarjataulukon päälaelleen

Sekä Newcastle että West Ham ovat pelanneet yhteensä kahdeksan ottelua tällä Valioliiga-kaudella ja voitto sunnuntain ottelusta olisi vahvistanut jomman kumman joukkueen asemaa sarjataulukossa yhä ylemmäs kohti kärkikolmikkoa. Ottelu päättyi kuitenkin tasapeliin, joten kolmen pisteen potti jäi kummaltakin saamatta.

Katso pelin kohokohdat ja ottelukooste.