Lontoon stadionilla lauantaina 23.12.2023 klo 12.30 paikallista aikaa pelattu ottelu West Ham ja Manchester United välillä tarjosi jalkapallon ystäville todellisen joulun ajan yllätyksen. West Ham otti niskalenkin todella yllättäen ManU:sta 2‒0 voitolla, vaikka otteluun lähdettiin Manchester Unitedin vahvassa hallinnassa.

Ottelun 72. peliminuutilla Jarrod Bowen ajoi pallon verkkoon West Hamille ja kuusi minuuttia myöhemmin Mohammed Kudus iski toisen maalin Lucas Paquetan antamasta syötöstä. West Hamin voitto oli ennakkoon odottamaton, koska heillä oli joukkueena pienemmät voittomahdollisuudet.

Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Valioliiga Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Yllätysmaalin takaajat

Maalintekijät Jarrod Bowen ja Mohammed Kudus olivat ottelun kiistattomat tähdet. Bowen sai pallon verkkoon vain 16 minuuttia kentälle pääsyn jälkeen ja Kudus osui tolppien välille 12 minuuttia tulonsa jälkeen. Manchester Unitedin vaihtoehdot olivat rajatut, ja heidän tekemänsä vaihdot eivät pystyneet kääntämään ottelun kulkua.

Kamppailun kulminaatiopiste

Peliajan ollessa 88 minuuttia West Ham teki strategisen siirron ja vaihtoi maalintekijä Jarrod Bowenia Pablo Fornalsiin ja 94. minuutilla Mohammed Kudus vaihdettiin Ben Johnsoniin. Manchester United yritti viime hetken vaihdoilla saada otetta pelistä, mutta West Hamin puolustus piti. ManU varmisti, että ottelu ei voinut kääntyä heidän eduksi. Kuten historia opettaa, jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Koskaan ei voi olla liian varma voittajasta.

Ottelun kulku

Voimakkaasti dominoineen ManU:n hallussa oli ottelun aikana pallo puolet ajasta. Ottelun voittanut West Ham jatkaa kotiotteluiden voittoputkessaan, sillä he eivät ole hävinneet viimeisten neljän kotiottelun aikana. Voitto ei ollut helposti saavutettu, sillä Manchesterilla oli enemmän hallussapitoa ja he tekivät enemmän laukauksia. West Ham kuitenkin pystyi hyödyntämään tilaisuudet tehokkaammin ja piti verkot puhtaana koko pelin ajan.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

West Ham vs Manchester United

  1. Laukaukset 12 vs laukaukset 11
  2. Hallinta 34 % vs hallinta 66 %
  3. Laukaukset maalia kohti 5 vs laukaukset maalia kohti 3
  4. Syötöt 321 vs syötöt 626
  5. Syöttötarkkuus 79 % vs syöttötarkkuus 85 %
  6. Vapaapotkut 13 vs vapaapotkut 15
  7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 3
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 1 vs paitsiot 1
  10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester United peliä lähes koko ajan. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riittänyt. West Ham pääsi totaalisesti yllättämään ja lopputuloksena oli selkeä mahtivoitto. Tämä taisi yllättää myös katsojat, sillä kotiyleisö villiintyi ottelun loppua kohden lähes holtittomaksi.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä West Ham on sijalla kuusi, 30 pisteellään ja Manchester United sijalla kahdeksan, 28 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 04.02.2024 klo 16:00 Manchester Unitedin kotikentällä.

 

West Ham otteluiden veto vinkit ja paljon muuta jalkapallotietoutta ajankohtaisena ulottuvillasi ilmaiseksi.