Lontoolaiset West Ham ja Fulham kohtasivat Valioliiga-ottelussa. Vierasjoukkue Fulham iski lujaa käyttäen kaikki mahdolliset vaihdot ja lopulta voitti ottelun 20. West Ham ottelun lopputulos oli kotijoukkueen eurohaaveille paha kolaus.

Ennakko-odotukset olivat West Hamin eduksi, mutta vierasjoukkue Fulham onnistui antamaan West Hamille hyvän vastuksen läpi ottelun. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kohokohdat

Fulham pääsi johtoon yhdeksännen minuutin kohdalla, kun Andreas Pereira iski vasurilla ensimmäisestä maalistaan. Tämä maali syntyi täysin odottamatta. West Ham ei ollut varautunut tällaiseen menoon heti ottelun alussa. Fulham jatkoi vakuuttavaa peliään ja Andreas Pereira jatkoi tehokasta peliään iskemällä toisen maalin 72. minuutin kohdalla, syöttäjänä Alex Iwobi.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 9′ peliminuutilla Fulham siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Andreas Pereira
 2. 72′ peliminuutilla Fulhamin maali johti tilanteeseen 0‒2, maalintekijänä Andreas Pereira

West Hamin yritettyä useita vaihtoja, vahva puolustus ja maalivahti Bernd Lenon loistavat torjunnat pitivät Fulham joukkueen johdossa loppuun asti.

Vaihdot ja varoitukset

West Ham teki useita muutoksia kenttäryhmitykseen ottelun aikana, maaliero pysyi kuitenkin muuttumattomana. Pelaajat Konsantinos Mavropanos, James Ward-Prowse, Vladimír Coufal ja Michail Antonio vaihdettiin kentältä pois, tilalle tulivat Kurt Zouma, Tomáš Souček, Ben Johnson ja George Earthy.

Fulham teki myös vaihtojaan, Alex Iwobi, Andreas Pereira, Willian ja Rodrigo Muniz korvasivat Harry Wilson, Bobby Reid, Adama Traoré ja Armando Broja. Ottelussa jaettiin myös kolme keltaista korttia; Andreas Pereira ja Bobby Reid, Fulhamista sekä West Hamin Lucas Paqueta ottivat varoituksen.

Yhteenveto ja tilastot

Ottelussa ei nähty sääolosuhteiden vaikuttavan merkittävästi pelaamiseen. Pelin aikana oli suhteellisen vähäistä tuulta, 9 km/h, eikä sadetta ollut lainkaan. Ottelun tilastoista nähdään, että Fulham teki enemmän maalintekoyrityksiä, joista kymmenen osui maalia kohti, kun taas West Hamilla oli vain neljä.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

West Ham vs Fulham

 1. Laukaukset 15 vs laukaukset 18
 2. Hallinta 59 % vs hallinta 41 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 10
 4. Syötöt 549 vs syötöt 412
 5. Syöttötarkkuus 85 % vs syöttötarkkuus 80 %
 6. Vapaapotkut 6 vs vapaapotkut 13
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 8 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei West Ham peliä lähes koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä West Ham on sijalla kahdeksan, 48 pisteellään ja Fulham sijalla 12, 42 pisteellään.

West Hamilla oli pallo paremmin hallinnassa koko ottelun ajan, mutta Fulhamin tehokkuus maalinteossa ratkaisi ottelun. Joukkueiden sosiaalisen median kanavat raportoivat innokkaasti ottelun tapahtumista ja fanit reagoivat voimakkaasti Fulhamin voiton jälkeen.

 

West Ham ottelun lopputulos oli monille yllätys, varsinkin kotijoukkueen kannattajille.

Tutustu myös ottelusta kirjoitettuun ennakkoon.