Tämän Valioliiga-ottelun lopputulos järkytti kaikkia toissailtana, kun Everton päihitti West Hamin otteluluvuin 1‒0. Ottelu pelattiin 29. lokakuuta 2023 London Stadiumilla. Peli oli lähes maaliton, mutta juuri siinä piilee sen jännittävyys. Huolimatta siitä, että Everton oli alakynnessä tilastollisesti, se osoitti, että jalkapallossa on kyse paljon muustakin kuin numerodatasta. Tämä jännittävä ottelu kannattaa katsoa vielä jälkikäteenkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Odotuksiin vastattiin

Tuomariksi valittu Stuart Attwell näki pelin, jossa West Ham pyrki kontrolloimaan palloa suurimman osan ajasta. West Ham piti palloa hallussaan 64 prosenttia pelistä. Houkuttelevista kulmista huolimatta West Ham ei kyennyt lieventämään Evertonin harppausta. Edes neljä kutia kohti maalia eivät onnistuneet tuomaan maalia odotetusti. Everton sen sijaan hyödynsi maalintekotilaisuutensa hienosti.

Ottelun kulku

Sekä West Ham että Everton päättivät olla tekemättä vaihtoja ottelun aikana, mikä on melko harvinainen näky jalkapallossa. Kaiken kaikkiaan, lämpimässä ja vain vähän sateisessa Lontoon säässä pelattu ottelu oli Evertonille erinomainen ilta, huolimatta heidän selvästä alakyntisestä asemasta ennakkosuosikkia vastaan otteluun lähdettäessä.

West Hamin päähänvalmentaja D. Moyes ei pystynyt johtamaan joukkuettaan voittoon kotikentällään. Joukkueen pelaajien hyökkäyksen tehottomuus ja puolustukseen jääneet virheet maksoivat heille otteluvoiton. Toisaalta Evertonin manageri S. Dyche osoitti jälleen hänen kykynsä motivoida joukkueensa voittoon, vaikka tilastollisesti oltiin alakynnessä. Evertonin voitto oli selvä osoitus siitä, että ennusteet eivät ole jalkapallossa aina oikeassa.

Maali tehtiin peliajalla seuraavasti

Pelin ensimmäinen ja ainokaiseksi jäänyt maali nähtiin vasta toisella puoliajalla, kun Everton useiden yritystensä jälkeen sai vihdoin ja viimein maalin. Maali nähtiin pelin

 1. 51′ peliminuutilla Everton siirtyessä johtoon 10, maalintekijänä Dominic Calvert-Lewin

Voimakkaasti dominoineen West Hamin hallussa pallo oli ottelun aikana paljon. Evertonin laukauksista neljä meni maalia kohti, kun taas West Hamin onnistui suuntaamaan pallon maalia kohti vain kaksi kertaa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

West Ham vs Everton

 1. Laukaukset 12 vs laukaukset 10
 2. Hallinta 64 % vs hallinta 36 %
 3. Laukaukset maalia kohti 2 vs laukaukset maalia kohti 4
 4. Syötöt 649 vs syötöt 365
 5. Syöttötarkkuus 83 % vs syöttötarkkuus 75 %
 6. Vapaapotkut 7 vs vapaapotkut 11
 7. Keltaiset kortit 4 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 3
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, West Ham vei peliä lähes koko ajan. Everton teki kuitenkin ratkaisevan maalin.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä West Ham on sijalla yhdeksän, 14 pisteellään ja Everton sijalla 15, kymmenellä pisteellään. Ottelu oli todellinen yllätys lopputulokseltaan, sillä Evertonin ei uskottu pystyvän voittoon aiemman menestyksensä johdosta. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 02.03.2024.

 

Tästäkin ottelusta voi lyödä vetoa Rabona Vedonlyönti sivustolla.