Valioliiga-ottelu West Ham ja Burnley välillä päättyi 2‒2-tasapeliin London Stadiumilla. Pelin avausmaalin teki Burnleyn David Datro Fofana jo 11 minuutin pelin jälkeen. Ennakko-odotukset olivat West Hamin eduksi, mutta Burnley onnistui antamaan hyvän vastuksen West Hamille, sen havitellessa murskavoittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa jälkikäteen tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta. West Ham pelin lopputulos oli jälleen kiinnostava, lue raportit myös jatkossa meiltä.

 

Ottelun kulku

West Hamin Konstantinos Mavropanosin mukanaan tuoma katastrofaalinen oma maali takasi Burnleyn johdon 46. peliminuutilla. Kyseinen maali oli lopputuloksen kannalta kohtalokas.

West Hamin uusi tulija, Lucas Paquetá pääsi maalaamaan ennen puoliaikaa, tasoittaen pelin tilanteeseen 2‒2. Ottelun viimeisen maalin teki West Hamin Danny Ings ottelun yliajalla, joka oli hänen ensimmäinen maalinsa tällä kaudella. Ings pelasi aikaisemmin Burnleyssä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 11′ peliminuutilla Burnley siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä David Datro Fofana
 2. 45+1′ (OM) peliminuutilla Burnleyn maali johti tilanteeseen 0‒2, maalintekijänä Konstantinos Mavropanos
 3. 46′ peliminuutilla Arsenal siirtyi uudelleen johtoon tilanteessa 2‒1, maalintekijänä Lucas Paquetá
 4. 90+1′ peliminuutilla Arsenal siirtyi uudelleen johtoon tilanteessa 2‒1, maalintekijänä Kai Havertz

Ottelussa nähtiin mielenkiintoisia maaleja, yhteensä neljä kappaletta.

Taktiikan vaihto tuotti tuloksia

West Hamin valmentaja David Moyes päätti tuoda taktiikan vaihtoa otteluun ja loi uuden 4-2-3-1-muodon puoliajan jälkeen. Burnley vastasi tähän järjestämällä kolme vaihtoa. Kummankin joukkueen valmentaja käytti taktista muutosta saavuttaakseen paremman kontrollin pelistä. West Hamin pallonhallinta oli tämän myötä 52 % ja Burnleyn 48 %.

Joukkueet tekivät useita maaleja ja vaihtoja ottelun aikana. West Ham suoritti kolme vaihtoa: Kalvin Phillips korvattiin pelaajalla Edson Alvarez, James Ward-Prowse korvattiin pelaajalla Michail Antonio ja lopulta Nayef Aguerd korvattiin pelaajalla Danny Ings. Burnleyn Jacob Bruun Larsen korvattiin pelaajalla Josh Brownhill, Wilson Odobert korvattiin pelaajalla Hannes Delcroix ja Vitinho korvattiin pelaajalla Jóhann Berg Guðmundsson.

Varoituksia jaeltiin huolella

VAR tapahtui ottelun 86.peliminuutilla, kun Danny Ingsin maali hylättiin paitsion vuoksi. Varoituskortteja jaettiin myös runsaasti: West Hamin pelaajat Tomáš Souček ja Lucas Paquetá saivat keltaiset kortit, kun Burnleyn pelaajat Lorenz Assignon, Hannes Delcroix, Sander Berge ja Maxime Estève myöskin keräsivät omansa. Ottelussa ei jaettu yhtään punaista korttia.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

West Ham vs Burnley

 1. Laukaukset 22 vs laukaukset 11
 2. Hallinta 52 % vs hallinta 48 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 4
 4. Syötöt 439 vs syötöt 428
 5. Syöttötarkkuus 73 % vs syöttötarkkuus 69 %
 6. Vapaapotkut 11 vs vapaapotkut 18
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 4
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 5 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei West Ham peliä hieman enemmän ottelun kokonaisajasta. Seuraavissa peleissä molemmat joukkueet tarvitsevat voittoja kipuamaan sarjataulukossa.

 

West Ham pelin lopputulos oli jälleen jännittävä. Jos otteluraportti kiinnosti, niin tutustu myös ennakkoon. Luettavissa myös raportti joukkueiden edellisestä kohtaamisesta.