Lontoon Olympiastadionilla pelattu Valioliiga-ottelu West Hamin ja Brightonin välillä päättyi 00 tasapeliin. Vaikka West Hamilla oli kotikenttäetu, joukkue oli silmäänpistävästi hiljaisempi hyökkäyspäässä vain kaksi laukausta maalia kohti, kun taas Brighton laukoi kahdeksan kertaa maalin vartijaa kohti. Katsomosta kuului pettymyksen murinaa, kun West Ham ei pystynyt hyödyntämään kotikenttäetuaan tai aiemmasta voittoputkestaan saamaansa luottamusta.

Ennakko-odotukset olivat West Hamin eduksi, mutta kumpikaan joukkue ei ollut tällä kertaa parhaimmillaan maalinteossa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Vaihdot ottelun aikana viittoivat joukkueiden erilaiseen lähestymistapaan ja pelitaktiikkaan koko ottelun ajan. West Ham teki vaihdon 73. peliminuutilla, kun Divin Mubama tuli kentälle Saïd Benrahman tilalle.

Brighton sen sijaan teki kolme vaihtoa. Ensimmäinen vaihto tehtiin 67. peliminuutilla, kun Danny Welbeck poistui kentältä ja Evan Ferguson tuli sisään. Kaksi muuta vaihtoa tehtiin 74. peliminuutilla, kun Adam Webster ja Facundo Buonanotte poistuivat kentältä ja tilalle astuivat Jakub Moder ja Adam Lallana. Brightonin suurempi vaihtomäärä viittasi pyrkimykseen etsiä tehokkaampaa tulosta.

Ottelun tilastot

Peli oli tasaista edetessään. Brighton piti palloa 69 % peliajasta, kun taas West Hamin osuus oli 31 %. West Hamin Ben Johnson sai ottelun ainoan keltaisen kortin 31. peliminuutilla.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

West Ham vs Brighton

  1. Laukaukset 6 vs laukaukset 22
  2. Hallinta 31 % vs hallinta 69 %
  3. Laukaukset maalia kohti 2 vs laukaukset maalia kohti 8
  4. Syötöt 382 vs syötöt 865
  5. Syöttötarkkuus 81 % vs syöttötarkkuus 92 %
  6. Vapaapotkut 4 vs vapaapotkut 6
  7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 0
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 3 vs paitsiot 1
  10. Kulmapotkut 2 vs kulmapotkut 0

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei West Ham peliä lähes koko ajan.

Maalivahti Alphonse Areola West Hamin tiimistä säilytti kolmannen peräkkäisen nollapelinsä, mitä voidaan pitää merkittävänä saavutuksena huolimatta kireästä pelitilanteesta.

Voittajaa ei selvinnyt

Ottelun jälkeen ei ole epäselvyyttä siitä, kumpi joukkue hallitsi peliä. Brightonin hyökkäyspeli oli vahvempaa, mutta West Hamin puolustus onnistui pitämään sen aisoissa. Molemmilla joukkueilla on edessään paljon töitä, jos ne aio parantaa tuloksiaan tulevissa peleissä. Ennusteemme ennen ottelun alkua oli, että West Ham voittaisi tai peli päättyisi tasapeliin ja täsmälleen näin kävi.

Viimeiset viisi kotiotteluaan häviämätön West Ham säilytti kotikenttäetunsa, mutta ei pystynyt murtautumaan Brightonin puolustuslinjan läpi. Brighton puolestaan venytti tappiottomien otteluiden putkensa kolmeen.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa; tämän ottelun myötä West Ham on sijalla kuusi, 34 pisteellään ja Brighton sijalla seitsemän, 31 pisteellään. Nähtäväksi jää, nouseeko jompi kumpi joukkueista vielä sarjakärjen kiusaajiksi.

 

Sivuiltamme löydät West Ham pelien veto vinkit tuoreena ja lisäksi otteluiden lopputuokset ja tiedot kaikista muista Valioliigaotteluista.