Valioliiga-joukkueet West Ham ja Brentford kohtasivat toisensa Lontoon stadionilla 26.02.2024. Pelissä nähtiin poikkeuksellista pelitaktiikkaa, sillä molemmat joukkueet jättivät kaikki sallitut vaihdot tekemättä. Lopullinen tulos oli West Hamille 42, vaikka ennen ottelua odotukset taisivatkin olla hieman enemmän Brentfordin puolesta. Vetovinkit West Ham peleistä ja muista Valioliiga peleistä voit lukea sivuiltamme. 

 

Ottelun kulku

Kuten historia opettaa, jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Ennakko-odotukset olivat ehkä Brentofordin eduksi, mutta kotijoukkue onnistui nujertamaan Brentfordin, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

Maalijuhlat alkoivat ensiminuuteilla

Ottelussa koettiin jännittäviä ja yllättäviä hetkiä jo alusta lähtien, kun West Hamin Jarrod Bowen teki kaksi maalia vain kahden minuutin sisään, ensin Emmersonin syötöstä 5. peliminuutilla ja sitten Vladimír Coufalin syötöstä 7. peliminuutilla. Brentfordin Neal Maupay onnistui kaventamaan tilanteen 21:een 13. minuutilla Keane Lewis-Potterin syötöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 5′ peliminuutilla West Ham siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Jarrod Bowen
 2. 7′ peliminuutilla West Hamin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Jarrod Bowen
 3. 13′ peliminuutilla Brentford teki maalin, joka johti numeroihin 2‒1, maalintekijänä Neal Maupay
 4. 63′ peliminuutilla West Hamin maali johti tilanteeseen 3‒1, maalintekijänä Jarrod Bowen
 5. 69′ peliminuutilla West Ham johti ottelua numeroin 4‒1, maalintekijänä Emerson Palmieri
 6. 82′ peliminuutilla Brentford viimeisteli ottelun numeroiksi 4‒2, maalintekijänä Yoane Wissa

Ensimmäinen keltaisen kortin sai Brentfordin Sergio Reguilon 23. minuutilla, sen jälkeen Zanka Brentfordista 52. minuutilla ja West Hamin Edson Alvarez sai keltaisen kortin ottelun viimeisen minuutin aikana. Huolimatta Brentfordin suuremmasta pallohallinnasta (59 %), West Ham onnistui tekemään enemmän maaleja ja voitti ottelun 4‒2.

Brentfordin tappioputki jatkuu

Tämä tappio merkitsee Brentfordille kolmatta peräkkäistä tappiota sarjassa. West Ham voitti pelin huolimatta siitä, että heidän voittonsa ei ollut odotettavissa. Ottelu tarjosi paljon maaleja ja yleisö näki monenlaisia tilanteita. Maalivahdit tekivät yhteensä kolme torjuntaa, West Hamin maalivahti kaksi ja Brentfordin maalivahti yksi.

Muita huomioita ottelusta

Ennen ottelun alkua ennusteemme oli, että Brentford voittaa tai peli päättyy tasapeliin. West Ham osoitti kuitenkin vahvuutensa ja voitti ottelun 4‒2. Kokonaislaukaukset olivat West Hamille 15 ja Brentfordille 5. Laukauksiksi maalia kohti laskettiin West Hamille 5 ja Brentfordille 3.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

West Ham vs Brentford

 1. Laukaukset 17 vs laukaukset 14
 2. Hallinta 41 % vs hallinta 59 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 8
 4. Syötöt 396 vs syötöt 551
 5. Syöttötarkkuus 77 % vs syöttötarkkuus 80 %
 6. Vapaapotkut 5 vs vapaapotkut 9
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 4
 10. Kulmapotkut 1 vs kulmapotkut 7

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Brentford peliä lähes koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä West Ham on sijalla kahdeksan, 39 pisteellään ja Brentford sijalla 16, 25 pisteellään.

 

Lue meiltä lopputulokset ja tuoreet vetovinkit West Ham peleistä ja muista kiinnostavista Valioliiga kohteista. Lue myös ennakko tästä ottelusta ja ennakko sekä lopputulos joukkueiden edellisestä kohtaamisesta.