Valioliiga-ottelu West Hamin ja Aston Villan välillä päättyi 1–1-tasapeliin sunnuntaina 17. maaliskuuta 2024. Lontoon stadionilla pelattu ottelu tarjosi innostuneelle yleisölle tiukan ja jännittävän kamppailun, jossa molemmat joukkueet tarjoilivat maaleja.

Ennakko-odotukset olivat Aston Villan eduksi, mutta kotijoukkue West Ham onnistui antamaan hyvän vastukseen Aston Villalle, sen havitellessa selkeää voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa jälkikäteen tallenteena, milloin ja missä tahansa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Molemmat joukkueet tekevät maalin

Hyvin alkanut ottelu West Hamin osalta sai kuitenkin käänteen 29. minuutin kohdalla. Michail Antonio onnistui tekemään maalin syöttäjänään Vladimir Coufal. West Ham näytti olevan voiton tiellä, mutta tilanne muuttui 79. minuutilla, kun Nicolò Zaniolo tasoitti pelin Moussa Diabyn syötöstä Aston Villan puolesta.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 29′ peliminuutilla West Ham siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Michail Antonio
 2. 79′ peliminuutilla Aston Villan maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Nicolò Zaniolo

Ottelu oli jännittävä, vaikka ennustuksissa povattiin selkeää voittoa Aston Villalle. Kuten historia opettaa, jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Niin kävi tälläkin kertaa. Ottelu oli tasainen, eikä kummankaan joukkueen pelitaktiikassa ollut moitittavaa. Selkeää voittoa ei vain sattunut onnistumaan kummallekaan joukkueelle.

Vaihdot ja varoitukset ottelussa

Ottelussa nähtiin useita vaihtoja. West Ham vaihtoi muun muassa Michail Antonion Ben Johnsoniin 66. minuutin kohdalla ja Aston Villa vastasi tähän tekemällä omat vaihtonsa. Myös varoituksia jaettiin runsaasti, ja yhteensä kuusi pelaajaa näki keltaista korttia ottelun aikana. Laukauksien määrä oli kummallakin joukkueella sama, vaikka syöttöjen määrä oli Aston Villalla lähes kolminkertainen West Hamiin verrattuna.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

West Ham vs Aston Villa

 1. Laukaukset 13 vs laukaukset 13
 2. Hallinta 30 % vs hallinta 70 %
 3. Laukaukset maalia kohti 5 vs laukaukset maalia kohti 5
 4. Syötöt 264 vs syötöt 640
 5. Syöttötarkkuus 77 % vs syöttötarkkuus 87 %
 6. Vapaapotkut 13 vs vapaapotkut 12
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 3
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 4 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 10

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Aston Villa peliä lähes koko ajan. Silti pisteet menivät jakoon, ottelun päätyttyä tasatulokseen.

Tasainen ottelu päättyi pistejakoon

Tasaisesta pelistä huolimatta loppuhetkillä nähtiin kaksi VAR-tulkintaa West Hamin hyväksi, mutta kumpikaan niistä ei johtanut tulokseen. Ottelun päättyessä tilanne oli 1-1, joten molemmat joukkueet saivat tyytyä pistejakoon.

Tämän ottelun jälkeen West Ham jatkaa kotiotteluiden voittoputkessa. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Aston Villa on sijalla neljä, 56 pisteellään ja West Ham sijalla seitsemän, 44 pisteellään. Jäämme innolla odottamaan seuraavaa kohtaamista.

 

Jos West Hamin peli kiinnostaa, niin lue joukkueiden edellisestä kohtaamisesta ja sen ennakko. Lisäksi vielä tämän ottelun ennakko luettavissa.