Valioliigan jännittävässä ottelussa Tottenham kohtasi Wolvesin Tottenham Hotspur Stadiumilla. Kamppailu päättyi Wolvesin hyväksi 21. Wolves jatkaakin ottelun myötä vahvassa voittoputkessaan Joukkueen voiton takeena oli João Gomesin kahdesti tolppien väliseen osuneet kudit, joista ensimmäisen hän iski Pablo Sarabian syötöstä 42. minuutilla ja toisen Pedro Neton alustuksesta 63. minuutilla. Tottenhamin ainoasta maalista vastasi Dejan Kulusevski, joka tasoitti pelin tilapäisesti heti toisen puoliajan alussa.

Ennakko-odotukset olivat Tottenhamin eduksi, mutta Wolves onnistui antamaan hyvän vastuksen voittajasuosikille. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta. Ja tietenkin saat aina tuoreet vetovinkit Tottenham peleihin suoraan sivuiltamme.

 

Ottelun kulku

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 42′ peliminuutilla Wolverhampton siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä João Gomes
 2. 46′ peliminuutilla Tottenhamin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Dejan Kulusevski
 3. 63′ peliminuutilla Wolverhampton siirtyi johtoon numeroin 1‒2, maalintekijänä João Gomes

Tottenham otti kaiken irti sääntökirjan sallimista vakiintuneessa kaavassa toteutetuista vaihdoistaan. 71. minuutilla kentältä poistuivat Pape Matar Sarr, Richarlison ja Yves Bissouma, tilalle astuivat Rodrigo Bentancur, Brennan Johnson ja Timo Werner. Myöhemmin myös Emerson Royal ja James Maddison jättivät kentän Giovani Lo Celson ja Pierre Hojbjergin tieltä.

Wolvesissa vaihtoja tehtiin hieman vähemmän: Pablo Sarabia korvattiin 73. minuutilla Jeanricner Bellegardella ja loppuhetkillä Hwang Hee-Chan ja Pedro Neto tekivät tilaa Boubacar Traorelle ja Matt Dohertylle.

Pelitilastot

Ottelun tilastollinen kuva kertoo päälle päin tasaisesta väännöstä, vaikkakin Tottenham hallitsi palloa peräti 71 prosentin verran. Maalinteko- ja maaliyrityksissä molemmat joukkueet olivat varsin aktiivisia, Wolvesin terävyys maalipaikoissa vei kuitenkin voiton.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Tottenham vs Wolves

 1. Laukaukset 15 vs laukaukset 12
 2. Hallinta 72 % vs hallinta 28 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 7
 4. Syötöt 748 vs syötöt 300
 5. Syöttötarkkuus 88 % vs syöttötarkkuus 71 %
 6. Vapaapotkut 8 vs vapaapotkut 13
 7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 10 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Tottenham peliä koko ajan. Hyvänä huomiona on myös huomata se, että kortteja ei jaeltu tässä ottelussa kuin yksi. Ottelun tuomarina toimi Anthony Taylor.

Muita huomioita ottelusta

Erityisesti ottelussa kunnostautui Wolvesin João Gomes, joka teki kauden avausmaalinsa ja nousi siten ottelun sankariksi. Lisäksi mielenkiintoista oli seurata Matt Dohertyn pelaamista entistä seuraansa Tottenhamia vastaan. Wolves on nyt voittanut kolme viimeistä kohtaamista Tottenhamin kanssa, jota voidaan pitää melkoisen kovana suorituksena, ja se lupaa hyvää joukkueen tulevaisuudelle.

Kuten historia opettaa, jokainen ottelu on omanlaisensa kaikkine tapahtumineen, maaleineen, onnistumisineen ja epäonnistumisineen. Tälläkin kertaa saatiin huomata, että pelitaktiikka on tärkeä pitää kunnossa ja hiottuna, jotta vastapeluri ei pääse yllättämään.

 

Muista aina käydä zekkaamassa viimeisimmät Vetovinkit Tottenham peleihin sivuiltamme, joihin asiantuntijamme ovat keränneet kiinnostavia tietoja.