West Ham United otti yllättävän voiton Tottenham Hotspurista Valioliiga-ottelussa keskiviikon vastaisena yönä. Ottelu, joka pelattiin Tottenham Hotspur Stadiumilla päättyi 2‒1 West Hamin eduksi. Ennakkoon Tottenham oli nostettu suosikiksi, mutta jalkapallossa mikään ei ole varmaa, ja tämä ottelu oli jälleen kerran todiste siitä.

Ennakko-odotukset olivat Tottenhamin eduksi, mutta West Ham onnistui yllättämään. Jäikö ottelu katsomatta? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Vauhdikas ottelu

Tottenham sai loistavan alun otteluun, kun C. Romero vei kotijoukkueen johtoon 11. peliminuutilla P. Porrin syötöstä. West Ham pystyi tasoittamaan ottelun 52. minuutilla, kun J. Bowen onnistui maalinteossa. Ottelun ratkaiseva maali nähtiin 74. minuutilla, kun J. Ward-Prowse siirsi West Hamin johtoon. Tottenham yritti tasoitusta loppuun saakka, mutta West Hamin puolustus ja maalivahti Łukasz Fabiański pitivät pintansa.

Vaihdot ja tilastot

Tottenhamin valmentaja A. Postecoglou reagoi tilanteeseen tekemällä useita vaihtoja, muun muassa vaihtamalla pelikentältä pois P. Højbjergin ja tuomalla tilalle Richarlisonin, sekä G. Lo Celson tilalle O. Skipin 67. minuutilla. Ottelun lopussa myös Y. Bissouma ja B. Johnson poistuivat kentältä ja tilalle astuivat B. Gil ja P. M. Sarr. Myös Son Heung-Min otettiin pois ja hänen tilalleen tuli A. Veliz.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Tottenham vs West Ham

  1. Laukaukset 23 vs laukaukset 11
  2. Hallinta 75 % vs hallinta 25 %
  3. Laukaukset maalia kohti 7 vs laukaukset maalia kohti 5
  4. Syötöt 784 vs syötöt 251
  5. Syöttötarkkuus 91 % vs syöttötarkkuus 73 %
  6. Vapaapotkut 11 vs vapaapotkut 12
  7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 3
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 1 vs paitsiot 6
  10. Kulmapotkut 8 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Tottenham peliä koko ajan. Punaisilta korteilta vältyttiin puolin ja toisin.

Ylipäätään ottelu oli erittäin tasainen, ja tilastollisesti Tottenham hallitsi ottelua pallohallinnan ja laukauksien osalta. Tästä huolimatta he eivät päässeet maalintekoon tarpeeksi usein, ja näin ollen West Ham voitti ottelun.

Yllätyksellinen lopputulos

Ottelun loppu oli jännittävä, sillä useat pelaajat saivat varoituksen ottelun loppuvaiheissa. Vaikka kotijoukkue oli suosikki, West Ham onnistui rikkomaan odotukset ja pitämään johtoasemansa ottelun loppuvaiheessa.

West Ham jatkaa nyt ilman tappiota viimeiset neljä otteluaan. Ennustukset ennen ottelua olivat osoittaneet Tottenhamin voittoa tai tasapeliä, mutta West Ham osoitti jälleen kerran, että jalkapallossa mikään ei ole varmaa. Ottelu oli erinomainen esimerkki siitä, miksi jalkapalloa rakastetaan: se tarjoaa aina yllätyksiä ja jännittäviä hetkiä.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Tottenham on sijalla viisi, 27 pisteellään ja West Ham sijalla yhdeksän, 24 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 02.04.2024 klo 21:45 West Hamin kotikentällä.

 

Tuoreet Tottenham pelien veto vinkit löydät sivuiltamme.