Englannin Valioliiga tarjoilee jälleen houkuttelevaa jalkapalloherkkua, kun Tottenham isännöi West Hamia torstaina 7. joulukuuta kello 22.15 Suomen aikaa Tottenham Hotspur Stadionilla. Ottelulla on suuri merkitys molemmille joukkueille, sillä molemmat pyrkivät parantamaan sijoituksiaan sarjataulukossa. Tottenhamin parantunut pelitaktiikka ja West Hamin hyvä vieraspelivire tekevät ottelusta erittäin mielenkiintoisen.

Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta.

Aiemmat kohtaamiset

Näiden kahden joukkueen väliset kamppailut ovat olleet viime aikoina tasaisia. Kymmenessä viime kohtaamisessa Tottenham on voittanut viidesti, West Ham kolme kertaa ja kahdesti on päädytty tasatulokseen. Viimeisin kamppailu päättyi West Hamin voittoon lukemin 3‒2.

Tottenhamin viime ottelut ovat olleet vaihtelevia. Joukkue on viidessä viime ottelussa kerännyt yhden voiton, yhden tasapelin ja kolme tappiota. Tämä ei ole ollut mikään loistava jakso, mutta joukkue pyrkii parantamaan peliään West Hamia vastaan.

Tottenhamin viimeiset viisi ottelua:

  1. 3‒3, Manchester City vs Tottenham
  2. 1‒2, Tottenham vs Aston Villa
  3. 2‒1, Wolves vs Tottenham
  4. 1‒4, Tottenham vs Chelsea
  5. ja 1‒2, Crystal Palace vs Tottenham

West Ham on sen sijaan ollut hyvässä vireessä ja on viidessä viime ottelussa kerännyt kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Mukaan mahtuu kuitenkin yksi tappio.

West Hamin viimeiset viisi ottelua:

  1. 1‒1, West Ham vs Crystal Palace
  2. 0‒1, TSC Backa Topola vs West Ham (UEFA Europa League)
  3. 1‒2, Burnley vs West Ham
  4. 3‒2, West Ham vs Nottingham Forest
  5. 1‒0, West Ham vs Olympiakos Piraeus (UEFA Europa League)

Loukkaantumiset ja pelikiellossa olevat pelaajat

Vammojen määrä on molemmilla joukkueilla valitettavasti korkealla tasolla. Joukkueiden tärkeitä pelaajia tulee olemaan sivussa ottelusta, mikä vaikeuttaa pelaamista ja taktiikoiden suunnittelua.

Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen. Artikkelin kirjoitushetkellä (04.12.2023) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua.

Ottelun ennuste ja vedonlyöntivinkit

Tottenham on ottelun ennakkosuosikki ja on 54 prosentin todennäköisyydellä voittava joukkue. Kotijoukkue on sarjataulukossa viidentenä 27 pisteellä, kun taas West Ham on yhdeksäntenä 21 pisteellä. Tottenhamin voitto nostaisi heidät lähemmäksi neljäntenä olevaa Aston Villaa ja tappio pudottaisi heidät alemmas sarjataulukossa. West Hamin mahdollinen voitto nostaisi heidät lähemmäksi kärkisijoja.

Tasapelin todennäköisyys on ennusteiden mukaan 23 % ja West Hamin voittoon uskotaan 23 prosenttisesti. Tämä ottelua ympäröivä jännitys tekee siitä kaikkien jalkapallon ystävien kannalta pakollisen katselukohteen, joten joka nokka ruudun ääreen, kun aloituspotku potkaistaan torstaina. Seuraava joukkueiden kohtaaminen tullaan näkemään vasta 02.04.2024 klo 21:45 West Hamin kotikentällä.

 

Käy lukemassa sivuiltamme Tottenham otteluiden vetovihjeet. Samalla voit käydä lukasemassa vetovihjeet muihin Valioliiga otteluihin ja muihin urheilutapahtumiin.