Valioliiga-ottelussa Tottenham voitti Nottingham Forestin 31 Tottenham Hotspur Stadionilla. Ottelun huippuhetkiä olivat Tottenhamin voittomaali sekä molempien joukkueiden kaikkien sallittujen vaihtojen käyttäminen. Tottenham on nyt voittanut kolme viimeistä kotiotteluaan ja pysynyt tappiotta viimeiset kolme otteluaan. Tottenham pelin lopputulos oli odotettu joukkueen hyvän vireen johdosta.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Tottenhamin eduksi, mutta vierasjoukkue Nottingham Forest onnistui antamaan hyvän vastuksen Tottenhamille, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Tehokas ottelu

Ottelu alkoi vahvasti Tottenhamin osalta, kun Murillo omi maalinsa 15′ minuutilla. Nottingham Forestin ainokainen nähtiin 27. peliminuutilla, kun Chris Wood iski pallon verkkoon Anthony Elangan syötöstä. Tottenham siirtyi jälleen johtoon 52′ minuutilla Micky van de Venin maalilla, jolle esityön teki Son Heung-Min. Lopullisen sinetin ottelulle antoi Pedro Porro 58′ minuutilla, kun hän vei Tottenhamin 3‒1 johtoon Rodrigo Bentancurin esityön jälkeen.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 15′ (OM) peliminuutilla Tottenham siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Murillo
 2. 27′ peliminuutilla Nottingham Forestin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Chris Wood
 3. 52′ peliminuutilla Tottenham siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Micky van de Ven
 4. 58′ peliminuutilla Tottenham kasvatti johtoon numeroin 3‒1, maalintekijänä Pedro Porro

Kuten historia opettaa, on jokainen jalkapallo-ottelu omanalaisensa maaleineen, tapahtumineen ja maalipaikkoineen. Se nähtiin taasen tässäkin ottelussa.

Viimeiset vaihdot juuri ennen loppua

Tottenham teki useita vaihtoja ottelun aikana. 46′ minuutilla Sarr teki tilaa Rodrigo Bentancurille ja Yves Bissouma vaihdettiin Pierre Højbjergiin. 76′ minuutilla Timo Werner poistui kentältä ja tilalle tuli Giovani Lo Celso. Samaan aikaan James Maddison korvattiin Dejan Kulusevskilla. Ottelun lopussa, 89′ minuutilla, Brennan Johnson astui sivuun ja tilalle tuli Dane Scarlett. Myös Nottingham Forest teki useita vaihtoja ottelun aikana.

Kiihkeä ottelu kaiken kaikkiaan

Ottelua leimasi molemmin puolin kovien taklauksien määrä. Viisi pelaajaa sai keltaisen kortin, joista neljä Nottingham Forestista ja yksi Tottenhamista. Tilastojen mukaan Tottenham hallitsi palloa 64 % ajasta ja laukoi yhteensä 17 kertaa, joista seitsemän kohti maalia. Nottingham Forestilla puolestaan oli 13 laukausta, kuusi kohti maalia.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Tottenham vs Nottingham Forest

 1. Laukaukset 17 vs laukaukset 13
 2. Hallinta 64 % vs hallinta 36 %
 3. Laukaukset maalia kohti 7 vs laukaukset maalia kohti 6
 4. Syötöt 668 vs syötöt 379
 5. Syöttötarkkuus 87 % vs syöttötarkkuus 83 %
 6. Vapaapotkut 11 vs vapaapotkut 12
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 4
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 12 vs kulmapotkut 2

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Tottenham peliä lähes koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Tottenham on sijalla neljä, 60 pisteellään ja Nottingham Forest sijalla 17, 25 pisteellään.

 

Tottenham pelin lopputulos oli kotijoukkueen mieleen.

Tutustu myös ottelun ennakkoon ja edellisen kohtaamisen lopputulokseen ja ennakkoon.