Katsojia hämmästyttänyt ja suuresti myös hämmentänyt Valioliiga-ottelu Tottenhamin ja Newcastlen välillä pelattiin sunnuntaina 10.12.2023 Tottenham Hotspur Stadiumilla. Ottelun painopiste oli ennakoitua erilaisempi, sillä Tottenham otti voiton otteluluvuin 4‒1, vaikka kertoimet eivät suosineet heitä laisinkaan.

Ennakko-odotukset olivat Tottenhamin eduksi, ja kotijoukkue Tottenham onnistuikin nujertamaan Newcastle Unitedin totaalisesti, sen havitellessa tärkeää voittoa. Tämä oli suorastaan ällistyttävä voitto Tottenhamille. Jäikö ottelu katsomatta? Ei hätää. Sen tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

Ottelun kulku

Tästä ottelusta ei dramatiikkaa ja maaleja puuttunut. Maaleja nähtiin peräti viisi kappaletta ja neljä niistä meni kotijoukkueelle. Ottelun alkoi D. Udogien ensimmäisellä maalilla tällä kaudella 26. minuutilla, syöttäjänä Son Heung-Min. Udogie oli maalinsa myötä Norwichin ensimmäinen maalintekijä Valioliigassa. Richarlison jatkoi Tottenhamin maalijuhlaa 38. ja 60. minuutilla.

Son Heung-Min läväytti maalin 85. minuutilla päättäen Tottenhamin maalikarkelot. Newcastlen ainoa maali nähtiin 91. minuutilla, kun Joelinton iski pallon verkkoon C. Wilsonin syötöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 26′ peliminuutilla Tottenham siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Destiny Udogie
 2. 38′ peliminuutilla Tottenhamin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Richarlison
 3. 60′ peliminuutilla Tottenham siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 3‒0, maalintekijänä Richarlison
 4. 85′ (R) peliminuutilla Tottenham siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 3‒0, maalintekijänä Son Heung-min
 5. 90+1′ peliminuutilla Newcastle tuntui heräävän peliin aivan liian myöhään, tehden ainokaiseksi jääneen maalinsa tilanteessa 4‒1, maalintekijänä Joelinton

Vaihdot ja rangaistukset

Tottenham hyödynsi kaikki sallitut vaihdot tuoden Hojbjergin, Lo Celson, Skippin ja Donleyn kentälle. Myös Newcastle teki samoin. Ottelussa jaettiin useita keltaisia kortteja, joista Newcastlen J. Lascelles sai ensimmäisen 59. minuutilla.

Ottelun statistiikka

Tilastot osoittavat Tottenhamin hallinneen peliä merkittävällä tavalla. Heillä oli 23 laukausta Newcastlea vastaan, joka sai aikaiseksi vain 9 laukausta. Pallohallinta oli myös Tottenhamin eduksi 57 % vs 43 %. Tämä heijastui lopputulokseen, joka oli selvästi Tottenhamin hyväksi.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Tottenham vs Newcastle

 1. Laukaukset 23 vs laukaukset 9
 2. Hallinta 57 % vs hallinta 43 %
 3. Laukaukset maalia kohti 12 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 536 vs syötöt 409
 5. Syöttötarkkuus 85 % vs syöttötarkkuus 83 %
 6. Vapaapotkut 10 vs vapaapotkut 12
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 3
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 3
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 6

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Tottenham peliä lähes koko ajan. Newcastle antoi kuitenkin erittäin hyvän vastuksen, vaikkei maaleja saanutkaan aikaan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Tottenham jatkaa voittokulkuaan sarjataulukon kärkikahinoissa, sijalla viisi, 30 pisteellään ja Newcastle aivan Tottenhamin jaloissa, sijalla seitsemän, 26 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 13.04.2024 klo 17:00 Newcastle Unitedin kotikentällä.