Tottenham lopputulos: Lauantaina 30. maaliskuuta 2024 pelattiin Valioliigassa jännittävän kutkuttava ottelu, kun Tottenham otti voiton Lutonista Tottenham Hotspur Stadionilla. Varsinaiseksi sankariksi nousi Tottenhamin hyökkääjä Son Heung-Min, joka onnistui maalinteossa ottelun viime hetkillä.

Ennakko-odotukset olivat Tottenhamin eduksi, ja kotijoukkue onnistuikin antamaan hyvän vastuksen Lutonille, sen havitellessa voittoa. Ottelu oli melkoisen vaiherikas. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena, milloin tahansa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kohokohdat

Luton sai ottelusta hyvän alun, kun Tahith Chong viimeisteli maalin ottelun kolmannella minuutilla Ross Barkleyn syötöstä. Tottenham tasoitti ottelun 51. minuutilla Issa Kaborén epäonnistuneen paluupallosta.

Joukkueiden taistelu johti lopulta siihen, että Tottenham onnistui maalinteossa uudelleen 86. minuutilla. Tällä kertaa maalintekijänä toimi Son Heung-Min, joka sai syötön Brennan Johnsonilta, juuri vaihdosta kentälle tulleelta pelaajalta.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 3′ peliminuutilla Luton siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Issa Kaboré
 2. 51′ (OM) peliminuutilla Tottenhamin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Tahith Chong
 3. 86′ peliminuutilla Tottenham siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Son Heung-Min

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Tottenham vs Luton

 1. Laukaukset 17 vs laukaukset 7
 2. Hallinta 70 % vs hallinta 30 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 609 vs syötöt 254
 5. Syöttötarkkuus 84 % vs syöttötarkkuus 69 %
 6. Vapaapotkut 16 vs vapaapotkut 14
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 4
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 6

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Tottenham peliä lähes koko ajan.

Vaihdot ja kortit

Tottenham teki ottelussa kaikki sallitut vaihdot. Jo heti toisen puoliajan alkaessa, 46. minuutilla, Dejan Kulusevski vaihdettiin kentältä pois ja tilalle tuli Brennan Johnson. Seuraavat vaihdot Tottenham teki 68. minuutilla, jolloin Pape Matar Sarrin ja James Maddisonin tilalle tulivat Giovani Lo Celso ja Rodrigo Bentancur. Lopuksi ottelun 85. minuutilla Yves Bissouma vaihdettiin pois ja tilalle saapui Richarlison ja 88. minuutilla Son Heung-Min jätti kentän Pierre Hojbjergin tieltä.

Tottenhamin joukkueesta kortteja ottelussa saivat Pierre Hojbjerg ja Giovani Lo Celso, jotka saivat varoituksen ottelun viimeisillä hetkillä. Lutonin pelaajista Ross Barkley, Reece Burke,Pelly Ruddock Mpanzu ja Teden Mengi saivat muistoksi keltaisen kortin.

Yhteenveto ottelusta

Tottenham hallitsi ottelua ja tämä näkyi myös tilastoissa. Joukkue hallitsi pallonhallintaa 70 % ajasta ja suuntasi yhteensä 16 laukausta maalia kohti. Hallinta kääntyi lopulta voitoksi, kun Son Heung-Min onnistui maalinteossa ottelun viime hetkillä. Loppulukemat kirjattiin Tottenhamin hyväksi 2–1 ja joukkue jatkaa taisteluaan Valioliigan kärkipaikoista.

Lopuksi otettakoon esille Lutonin pelaaja Issa Kaboré, joka onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran tällä kaudella ja samalla teki myös ensimmäisen maalinsa Valioliigassa. Tämä oma maali jäi kuitenkin Lutonin ainoaksi osumaksi ottelussa.

 

Tottenham lopputulos ei varmaan ollut yllätys kuitenkaan. Lue myös sen ennakko.