Tottenhamin ja Evertonin välisessä Valioliigan kamppailussa ei vauhtia puuttunut, kun Tottenham nappasi 21 voiton kotikentällään. Ottelun avasi Tottenhamin Richarlison 9. minuutilla, jonka jälkeen Son Heung-Min tuplasi isäntien johdon vain yhdeksän minuuttia myöhemmin. Evertonin kavennuksen iski lopulta André Gomes ottelun 82. minuutilla.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Tottenhamin eduksi, mutta vierasjoukkue Everton onnistui antamaan hyvän vastuksen Tottenhamille. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Peli täynnä tunnetta

Ottelu oli loppuun asti jännittävä, ja viime metrit tarjosivat maalintekijänä loistaneelle Gomesille paljon draamaa. Hänen maalinsa oli Evertonille kauden ensimmäinen ja hän joutui vaihtopenkille pian maalinsa jälkeen. Korttitili karttui myös ottelussa, yhteensä viisi keltaista korttia annettiin, joista neljä Evertonin pelaajille.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 9′ peliminuutilla Tottenham siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Richarlison
 2. 18′ peliminuutilla Tottenhamin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Son Heung-Min
 3. 82′ peliminuutilla Everton tasoitti ja tilanteeksi syntyi viime hetkillä 2‒1, maalintekijänä André Gomes

Evertonin laituri Arnaut Danjuma onnistui kuitenkin tuomaan joukkueelleen lisäenergiaa kentälle tulon jälkeen, muttei valitettavasti onnistunut tasoittamaan ottelua enää. Tottenhamin voiton takasi lopulta maalivahti Guglielmo Vicarion huikea suoritus, joka torjui Evertonilta kuusi maaliin suuntautunutta laukausta.

Poikkeuksellisia suorituksia

Ottelussa nähtiin myös erityisiä suorituksia, kun Richarlison de Andrade ampui maalin vain 54 minuuttia kentälle saapumisen jälkeen. Entinen Everton-pelaaja, nykyinen Tottenhamin vahvuuteen kuuluva Richarlison on tehnyt maalin kolmessa peräkkäisessä ottelussa.

Seuran vasen laitahyökkääjä André Gomes joutui jättämään kentän maalinsa jälkeen. Gomes teki kauden ensimmäisen maalinsa Evertonille, kun hän onnistui kaventamaan tilanteen 21:een.

Kotijoukkue hallitsi

Tottenham hallitsi ottelua pallonhallinnan osalta 62 %:n voimin, mutta Everton piti itsensä pelissä mukana kovalla taistelulla. Parhaat maalipaikat jaettiin tasan, Tottenhamin kuusi ja Evertonin seitsemän laukausta suuntautui maalia kohti. Vaikka Everton sai pallon useammin maalille, ei se pystynyt tekemään enempää kuin yhden maalin.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Tottenham vs Everton

 1. Laukaukset 13 vs laukaukset 18
 2. Hallinta 62 % vs hallinta 38 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 8
 4. Syötöt 583 vs syötöt 358
 5. Syöttötarkkuus 83 % vs syöttötarkkuus 77 %
 6. Vapaapotkut 6 vs vapaapotkut 18
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 4
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 3
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 8

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Tottenham peliä lähes koko ajan.

Kovan kenttätaistelun päätteeksi Tottenham jatkaa voittoputkessaan, kolmella peräkkäisellä voitolla. Everton joutuu jatkaan vielä ilman voittoja. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Tottenham on sijalla neljä, 36 pisteellään ja Everton sijalla 16, 16 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 03.02.2024 klo 14:30 Evertonin kotikentällä.

 

Tottenham otteluiden veto vinkit ja paljon muuta ajankohtaista jalkapallotietoutta fressinä, kun sitä tarvitset.