Uudenvuoden tullen, Tottenhamin ja Bournemouthin välinen ottelu toi mukanaan jännitystä ja tasokasta jalkapalloa. Vaikka sää oli perinteisen kylmä, se ei tahtoa viilentänyt. Ottelun lopputulokseksi muodostui 3‒1 komeaan kotivoittoon päättyvällä Tottenham Hotspur Stadiumilla.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Tottenhamin eduksi jo alkujaan. Tottenham näytti parastaan. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Valioliigan Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Maalinteon aloitti jo 9. peliminuutilla Tottenhamin Pape Matar Sarr, jonka syöttäjänä toimi Giovani Lo Celso. Seuraavaksi maaliverkko soi 72. peliminuutilla, kun Son Heung-Min onnistui maalinteossa niin ikään Lo Celson tarjoilusta. Kolmannen maalin Tottenhamin puolesta teki 80. peliminuutilla Richarlison, jonka syöttäjänä toimi tällä kertaa Brennan Johnson. Bournemouthin ainokaiseen onnistui 84. minuutilla Alex Scott Marcus Tavernierin syötöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 9′ peliminuutilla Tottenham siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Pape Matar Sarr
 2. 71′ peliminuutilla Tottenhamin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Son Heung-Min
 3. 80′ peliminuutilla Tottenham siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 3‒0, maalintekijänä Richarlison
 4. 84′ peliminuutilla Bournemouth onnistui vihdoin maalinteossaan, mutta pelin kannalta se oli jo liian myöhäistä, tilanteeksi saatiin maalin myötä 3‒1, maalintekijänä Alex Scott

Ottelun kiinnostava hetki oli varmasti se, että Alex Scottin ensimmäinen kauden maali Bournemouthille.

Seuran sisäiset siirrot ja merkittävät tapahtumat

Vaihdot käynnistyivät Tottenhamin puolella 32. minuutilla, kun Pape Matar Sarr korvattiin Oliver Skipillä. Bournemouthin vaihdot alkoivat välittömästi toisen jakson alkaessa, kun Dango Ouattara väistyi Max Aaronsin tieltä.

Myös Tottenhamin Richarlison ja Bournemouthin Alex Scott tekivät vaikutuksen tullessaan vaihdosta kentälle ja onnistuessaan nopeasti maalinteossa. Tämä oli erityisen merkittävä maali Scottille, sillä se oli hänen ensimmäisensä Valioliigassa.

Ottelun tilastot ja sen jälkeiset tunnelmat

Tämän jännittävän ottelun kokonaistilastot kertovat, että Tottenham hallitsi palloa 51 prosentin verran ja Bournemouth 49 prosenttia. Koko ottelun aikana jaettiin myös kuusi keltaista korttia, joista kolme kumpaankin joukkueeseen. Tottenham laukoi kuudesti kohti maalia, Bournemouth vain neljästi, mutta keskitti selvästi enemmän, 13 verrattuna Tottenhamin neljään.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Tottenham vs Bournemouth

 1. Laukaukset 12 vs laukaukset 24
 2. Hallinta 51 % vs hallinta 49 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 4
 4. Syötöt 436 vs syötöt 407
 5. Syöttötarkkuus 81 % vs syöttötarkkuus 84 %
 6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 18
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 4 vs paitsiot 3
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 13

Kuten tilastoista saattaa huomata, ei kumpikaan joukkueista loistanut sen enempää kuin toinen.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana, ottelussa nähtiin myös yksi VAR-päätös, joka hylkäsi Bournemouthin Scottin maalin paitsion vuoksi. Ottelun jälkeen molemmat joukkueet, Tottenham ja Bournemouth, jakavat näkemyksen ottelusta ja sen tuloksesta sosiaalisissa medioissaan.

 

Oletko valmistautunut lukemaan kaikki Tottenham otteluidden veto vinkit sivuiltamme? Samalla löydät ison kasan muita vedonlyönti vinkkejä.