Neljänneksi rankattu Tottenham kohtaa kymmenenneksi sijoittuneen Bournemouthin sunnuntaina 31. joulukuuta 2023, klo 16.00 Suomen aikaa. Ottelu pelataan Tottenhamin kotikentällä. Kumpikin joukkue on voittojen putkessa, joka saattaa katketa tulevassa ottelussa.

Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta, kuten kaikkia muita Valioliiga otteluita.

Aiemmat kohtaamiset

Kymmenen viimeistä kohtaamista Tottenhamin ja Bournemouthin välillä ovat päättynet Tottenhamin eduksi seitsemän kertaa – kaksi Bournemouthin ja yksi ottelu päättyi tasatulokseen. Viimeisin kohtaaminen päättyi Tottenhamin 2‒0 voittoon.

Tottenhamin viimeisimmistä peleistä kolme päättyi voittoon. Joukkueella on myös kolme ottelua ilman tappiota. Tottenham on tehnyt keskimäärin kaksi maalia per ottelu viimeisen viiden pelin aikana.

Tottenhamin viisi viimeisintä peliä

  1. 2‒1, Tottenham vs Everton (23.12.2023)
  2. 0‒2, Nottingham Forest vs Tottenham (15.12.2023)
  3. 4‒1, Tottenham vs Newcastle (10.12.2023)
  4. 1‒2, Tottenham vs West Ham (7.12.2023)
  5. 3‒3, Manchester City vs Tottenham (3.12.2023)

Bournemouthista puolestaan on tulossa Tottenhamille todellinen haaste. Joukkue on tahkonnut myös kolme voittoa viimeisimmistä peleistä ja on kuuden pelin putkessa ilman tappiota. Bournemouth on tehnyt keskimäärin kaksi maalia per ottelu viimeisen viiden pelin aikana.

Bournemouthin viisi viimeisintä peliä

  1. 3‒0, Bournemouth vs Fulham (26.12.2023)
  2. 2‒3, Nottingham Forest vs Bournemouth (23.12.2023)
  3. 0‒3, Manchester United vs Bournemouth (9.12.2023)
  4. ja 0‒2, Crystal Palace vs Bournemouth (6.12.2023)
  5. 2‒2, Bournemouth vs Aston Villa (3.12.2023)

Joukkueiden edellisestä ottelusta tahoillaan on vain vajaa viikko aikaa, joten ovatkohan molemmat joukkueet valmistautuneet tulevaa ottelua varten. Saa nähdä.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Joukkueiden loukkaantumislistat pysyvät vielä salassa julkisuudelta, joten seurataan tilannetta lähempänä ottelupäivää. Loukkaantumiset ja pelikiellot saattavat sekoittaa pakkaa ennen ottelua.

Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen. Artikkelin kirjoitushetkellä (27.12.2023) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua.

Ennusteet ja vedonlyöntivinkit

Voittosuositus menee tilastojen ja ennusteiden mukaan vahvasti kotijoukkue Tottenhamille, jolla on 57 % mahdollisuus voittoon. Bournemouthin mahdollisuus voittaa arvioidaan vain 21 %. Tasatuloksen todennäköisyydeksi arvioidaan 22 %. Ennustamme, että ottelussa tehdään yli 1,5 maalia. Tottenhamin kotivoitto sekä yli 1,5 maalia on siis fiksu veto.

Tuleva ottelu tulee olemaan jännittävä, vaikka ennustuksissa povattaisiin voittoa Tottenhamille. Historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Voittaapa kumpi tahansa joukkue, muuttaa se tilannetta sarjataulukossa kärkikymmenikön osalta merkittävästi.

Tämä ottelua ympäröivä jännitys tekee siitä kaikkien jalkapallon ystävien kannalta pakollisen katselukohteen, joten joka nokka ruudun ääreen, kun aloituspotku potkaistaan sunnuntaina. Seuraava joukkueiden kohtaaminen tullaan näkemään vasta vuoden 2024 puolella.

 

Sivuiltamme löytyvät aina tuoreet Tottenham otteluiden veto vihjeet ja nopea arvostelu pelin jälkeen.