Suomi Olympiafinaaliin!!!! Suomi kaatoi Slovakian 2 – 0 Olympiavälierässä aikaisin perjantai aamulla! Jos Olympialaisissa on tällä kertaa ollut eri lajeissa paljon pettymyksiä, niin seuraavassa ottelussa onnistuminen lämmittää varmasti jokaisen Suomalaisen sohvaperunan sydäntä.

Voit lukea lisää turnauksesta Leijonat.fi sivustolta.

Suomi Olympiafinaaliin kolmannen kerran historiassa. Finaali pelataan sunnuntai aamulla kello 06:10. Lue tilanteesta täältä.

Olympiahistoriaa

Suomi on pitkän tauon jälkeen raivannut tiensä Olympiafinaaliin. Edellisen kerran Suomi pääsi hopealle 2006 Torinossa, jossa Ruotsi kaatoi Suomen tiukassa finaali ottelussa 3 – 2.

Suomi pääsi hopealle myös 1988 Calgaryssa, jossa Suomi pääsi ensimmäistä kertaa mitalli sijalle Olympialaisissa, Neuvostoliiton voittaessa sarjan.

Suomi ei ole voittanut kertaakaan kultaa Olympiajääkiekossa ja sunnuntai aamuna selviää, tuleeko näin tapahtumaan nyt ensimmäisen kerran.

Suomi – Slovakia 2 – 0 (1-0)(0-0)(1-0)

Suomi ja Slovakia pelasivat tasaisen puurtamisen ja Säteri pelasi nollapelin äärettömän tärkeässä välierässä, joka vei Suomen Olympiafinaaliin. Ottelu oli tarkkaa puolustamista molemmilta joukkueilta, eikä paljoa erikoisen hyviä paikkoja ollut. Joku voisi kutsua ottelua jopa hieman tylsäksi. Suomi onnistui välttämään jäähyboxin ja Slovakia keräsi ainoastaan jäähyjä. Suomen Ylivoima oli kuitenkin tehotonta, eikä YV-maaleja näkynyt. Suomi meni ensimmäisessä erässä 1 – 0 johtoon Sakari Mannisen kylmällä suorituksella maalin kulmalla. Kolmannessa erässä Harri Pesonen pääsi ratkaisemaan ottelun viemällä kiekon rauhallisesti Slovakian tyhjään maaliin, kun maalivahti oli jo otettu pois kentältä.

Spekulaatiota pelityylistä

Monen “asiantuntijan” mielestä samanlaisella puolustuspelillä ei finaalia voiteta, mutta Suomen peräsimessä oleva Jalonen on kyllä sellainen taikuri, ettei ikinä tiedä millaisilla korteilla Finaaliin tullaan. Suomella on toki kaikki mahdollisuudet onnistua, mutta koska vastustajakaan ei ole vielä selvillä, niin ottelusta on vielä vaikeata spekuloida.

Finaalivastus

Vastus Finaaliin selviää tämän päivän toisessa ottelussa Ruotsin ja Venäjän välillä kello 15:10 alkavassa ottelussa. Meillä on mahdollisuus saada unelma finaali Ruotsia vastaan.

Vedonlyönti Olympiafinaalista

Kaikki arvostelemamme vedonlyönti sivustot antavat mahdollisuuden pelata tästä meille Suomalaisille tärkeästä ottelusta. Kaikki nämä vedonlyönti sivustot tarjoavat suuren määrän kertoimia finaaliottelusta ja pronssiottelusta.

Lopuksi

Suomi Olympiafinaaliin kolmannen kerran historiassa. Finaali pelataan sunnuntai aamulla kello 06:10. Lue tilanteesta sivuiltamme. Kun vastus on selvä, niin esittelemme hieman myös tulevaa vastustajaa.