Otto virtanen vei Suomen Davis Cupin välieriin!

Se että Suomi pääsi Malagaan 8 maailman parhaan joukkueen joukkoon Davis Cupissa yhdessä maailman suosituimmista peleistä, on aivan uskomaton tarina. Mutta tänään Suomi hoiti tieltään hallitsevan mestarin Kanadan, vaikka Suomen ykköspelaaja oli lasaretin puolella!

Suomi otteluparin voittoon

Suomi voitti otteluparin 2-1 ja jatkaa näin ollen perjantain välieriin. Eniten tähän uskoi Suomen joukkue, joka todella ansaitsi voiton.

Otto Virtanen tähtenä

Malagassa on ollut Suomen maajoukkue tulisilla hiilillä, kun kakkos pelaajasta Otto Virtasesta jouduttiin nostamaan ykköspelaaja, koska Suomen ATP listaykkönen Emil Ruusuvuori joutui lasaretin puolelle olkapäävamman johdosta. Samalla Suomen kakkospelaajaksi nostettiin Patrick Kaukovalta. Otto Virtanen pelasi lopuksi 4 erää ja kaksi ottelua. Heti voitollisen kaksipelin jälkeen hän pelasi myös voitollisen nelinpelin ja hänen huippuvireensä ansiota on pitkälti Suomen mahtava voitto.

Kakkosten peli

Patrick Kaukovalta pääsi varamiehenä pelaamaan ottelussa Kanadan Milos Raonic:ia vastaan. Varamies Raonic on ATP sijalla 318 ja Kaukovirta ATP sijalla 782. Kaukovirta antoi kuitenkin hyvän vastuksen vaikka hävisi kahdessa erässä luvuin 6-3 ja 7-5.

Ykkösten peli

Otto Virtanen tuurasi ottelussa Emil Ruusuvuorta ja hoitikin pestinsä kunnioitettavasti. Virtanen kaatoi Kanadan, (myös sijaistavan) ykkösen Gabriel Diallon, joka on ATP sijalla 130. 22 vuotias Otto Virtanen on sijalla 171 ja jatkossa varmasti vielä korkeammalla. 41 ATP sijaa alempana oleva Virtanen vei ottelun suoraan kahdessa erässä numeroin 4-6 ja 5-7. Ottelu oli tiukka, mutta silti Virtanen oli koko ajan hieman enemmän niskan päällä.

Nelinpeli

Nelinpelissä Harri Heliövaara sai parikseen tulikuuman Otto Virtasen. Pari ei ole ikinä ennen pelannut yhdessä, mutta tämän parin tarina oli kuin pilviin kirjoitettu. Suomalais pari kaatoi Kanadalaiset Alexis Galarneaun ja Vasek Pospilsilin myös kahdessa erässä, erä luvuin 7-5 ja 6-3. Suomalaisia kieltämättä hieman auttoi Kanadalaispelaajan kärsimä olkapäävamma kesken ottelun.

Jarkko Nieminen

Jarkko Nieminen teki omalla pelaajaurallaan historiaa ja on nyt jatkanut sitä samaa valmentajana. Kuka olisi vuosi sitten uskonut että Suomi pääsee neljän parhaimman joukkoon Davis Cupissa, ei kukaan! Onkohan tässä jo vuoden valmentaja pokaalin voittaja?

Katsojat

Suomalaisia oli Malagaan tullut hurja määrä. Stomen tennistä kannustamaan oli arvioiden mukaan tullut paikalle seuraamaan 5000-7000 suomalaista. Ehkä saamme tarkempia lukuja myöhemmin, mutta katsomo oli täysin kotikatsomo. Tämä sinivalkoinen yleisömeri sai varmasti Suomalaispelaajiin armottomasti lisää potkua.

Miten Davis Cup jatkuu?

Perjantaina välierissä Suomi kohtaa perjantaina 24.11 voittajan ottelusta Australia – Tsekki.