Valioliiga-ottelussa Sheffield Utd ja Liverpool iskivät yhteen kylmällä Bramall Lane -kentällä 6. joulukuuta 2023. Ottelun lopputulos näytti 0‒2 Liverpoolin hyväksi. Liverpoolin maalit tekivät V. van Dijk ajassa 37′ ja D. Szoboszlai loppuhetkillä. Liverpoolin vahva esitys heijastui 76 %:n pallonhallinnassa, mutta myös Sheffield Unitedin puolustuksen sitkeys ansaitsee huomion.

Ennakko-odotukset olivat Liverpoolin eduksi, mutta kotijoukkue Sheffield Utd onnistui antamaan Liverpoolille hyvän vastuksen, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun käänteet

Liverpoolin ensimmäisen maalin teki V. van Dijk 37. minuutilla T. Alexander-Arnoldin antamasta syötöstä. Tämä oli kauden ensimmäinen osuma hänelle. Ottelun ratkaisi lopulta D. Szoboszlai tehtyään maalin 94. minuutilla. Maalitilanteessa syöttäjänä toimi D. Nunez.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 37′ peliminuutilla Liverpool siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Virgil van Djik
 2. 90+4′ peliminuutilla Liverpoolin viime hetken maali johti tilanteeseen 0‒2, maalintekijänä Dominic Szoboszlai

Molemmat joukkueet tekivät useita vaihtoja ottelun kuluessa. Sheffield teki neljä vaihtoa ja Liverpool kolme. Molemmat joukkueet näyttivät myös keltaista korttia, joita jaettiin yhteensä viisi.

Entisten pelaajat kohtaavat

Ottelussa nähtiin myös mielenkiintoinen kohtaaminen. Sheffield Unitedin Jack Robinson, joka on entinen Liverpool-pelaaja, kohtasi vanhan joukkueensa. Valitettavasti hänen nykyinen seuransa ei onnistunut yllättämään punapaitoja. Liverpool säilytti voittoputkensa Sheffield Unitedia vastaan voittaen viidennen peräkkäisen ottelun.

Statistisia huomioita

Sheffield Utd:n paras maalipaikka jäi käyttämättä, kun se sai aikaan vain yhden laukauksen maalia kohti. Liverpool sen sijaan päätti kahdeksan laukausta maalia kohti. Liverpoolin suvereeni 76 %:n pallonhallinta kertoo sen kontrolloineen ottelua. Liverpool pitää yllä voittoputkeaan viimeisestä kahdeksasta ottelustaan häviämättä yhtäkään. Sen sijaan Sheffield Utd:lle tappio oli jo kolmas peräkkäinen.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Sheffield Utd vs Liverpool

 1. Laukaukset 6 vs laukaukset 15
 2. Hallinta 24 % vs hallinta 76 %
 3. Laukaukset maalia kohti 1 vs laukaukset maalia kohti 8
 4. Syötöt 207 vs syötöt 632
 5. Syöttötarkkuus 48 % vs syöttötarkkuus 83 %
 6. Vapaapotkut 12 vs vapaapotkut 8
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 3
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 4
 10. Kulmapotkut 2 vs kulmapotkut 12

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Liverpool peliä koko ajan. Voimakkaasti dominoineen Liverpoolin hallussa pallo oli ottelun aikana yli puolet ajasta. Sheffield Unitedin laukauksista ainoastaan yksi meni maalia kohti, kun taas Liverpoolilla laukauksia kohti maalia oli yhteensä kahdeksan. Liverpool teki syöttäjä myös triplaten Sheffieldiin verrattuna.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Liverpool on sijalla yksi eli kärkisijalla sarjataulukossa, 37 pisteellään ja Sheffield United pitää edelleen perää, ollen sijalla 20, kahdeksalla pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 03.04.2024 klo 22:00 Liverpoolin kotikentällä.

 

Täältä sivuiltamme löydät Sheffield Utd pelien vetovihjeet ja lopputulokset.