Englannin Valioliigassa kohtasivat Sheffield Utd ja Fulham viime lauantaina, maaliskuun 30. päivänä 2024. Joukkueet kamppailivat Bramall Lanen nurmella ja ottelu päättyi tasapeliin 3–3. Ottelusta ei draamaa puuttunut, sillä maaleja tehtiin tasaiseen tahtiin ottelun loppuhetkille asti. Sheffield Utd lopputulos saattoi olla monelle pelaajalle yllätys.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Fulhamin eduksi, mutta kotijoukkue Sheffield Utd onnistui antamaan hyvän vastuksen Fulhamille, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena, milloin tahansa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Vaiherikas ottelu päättyi tasan. Ottelun ensimmäisen maalin iski 58′ minuutilla Sheffield Utd:n Ben Brereton Diaz, joka onnistui Oliver McBurnien syötöstä. Fulham kuitenkin onnistui tasoittamaan tilanteen vain neljä minuuttia myöhemmin, kun João Palhinha löysi maaliverkkoon Andreas Pereiran syötöstä. Maaleja riitti koko ottelun ajaksi.

Tämän jälkeen Sheffield Utd löi kaksi nopeaa maalia, kun ensin Oliver McBurnie onnistui Ben Brereton Diazin syötöstä 68′ minuutilla ja sitten Ben Brereton Diaz itse pääsi jälleen maalinteon makuun Gustavo Hamerin tarjoilusta 70′ minuutilla. Fulham ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli rinnalle myöhäisten maalien myötä. Bobby Reid ja Rodrigo Muniz onnistuivat maalinteossa ottelun loppuhetkillä.

Vaihdot ja rangaistukset

Vaihtoja kummassakin tiimissä tehtiin ahkerasti. Sheffield Utd teki kolme vaihtoa, niputtain Vini Souza korvattiin Auston Trustylla, Oliver Luke Arblaster korvattiin Oliver Norwoodilla ja lopuksi Oliver McBurnie korvattiin James McAteella.

Fulham puolestaan käytti kaikki sallitut vaihdot. Ottelun edetessä kentältä vaihdettiin pois muun muassa sekä maalit tehneet Bobby Reid ja João Palhinha. Ottelussa jaettiin yhteensä viisi keltaista korttia, joista neljä Sheffieldille ja yksi Fulhamille. VAR-järjestelmän avulla myös Sheffieldin Oliver McBurnien maali hylättiin.

Ottelun tilastot

Vaiherikas ottelu vaati veronsa. Ottelun lopulliset tilastot osoittavat, kuinka tasainen kamppailu oli kyseessä. Palloa hallitsi pääosin Fulham 74 %, mutta maalimäärissä ei joukkueiden välillä ollut eroa. Maalipaikkoja Fulhamilla oli runsaammin, mutta Sheffieldin puolustus ja maalivahti Ivo Grbić pitivät joukkuetta pystyssä tekemällä yhteensä kuusi torjuntaa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Sheffield Utd vs Fulham

  1. Laukaukset 8 vs laukaukset 24
  2. Hallinta 26 % vs hallinta 74 %
  3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 9
  4. Syötöt 210 vs syötöt 575
  5. Syöttötarkkuus 60 % vs syöttötarkkuus 85 %
  6. Vapaapotkut 10 vs vapaapotkut 13
  7. Keltaiset kortit 4 vs keltaiset kortit 1
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 2 vs paitsiot 0
  10. Kulmapotkut 2 vs kulmapotkut 15

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Fulham peliä lähes koko ajan.

Ellei viime hetkien tasausmaalia lasketa, Sheffield oli lähellä voittoa, vaikka pelaamisessa oltiin suureksi osaksi puolustuskannalla. Ennakkosuosikki Fulham ei täyttänyt odotuksia, mutta pystyi pitämään kuitenkin pintansa Sheffield Utd:a vastaan.

 

Oliko Sheffield Utd lopputulos sinulle yllätys? Siinä tapauksessa lue myös ottelun ennakko.