Yksi viikonlopun jännittävimmistä peleistä pelattiin sunnuntaina, kun Sheffield Utd kohtasi Chelsea FC:n. Valioliigan yksi suosikkijoukkue Chelsea menetti mahdollisuuden voittoon viime hetkellä, kun ottelu päättyi 22 tasatulokseen Sheffield Utd:n kotikentällä Bramall Lanella. Sheffield Utd pelin lopputulos oli Chelsealle kitkerä paikka.

Ennakko-odotukset olivat Chelsean eduksi, mutta täysin odottamatta, kotijoukkue Sheffield Utd onnistui antamaan hyvän vastuksen Chelsealle, sen havitellessa varmaa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalirikas ottelu

Ensimmäisen puoliajan aikana tarkkailun kohteena olivat erityisesti molempien joukkueiden puolustuslinjat. Chelsea meni johtoon 11. minuutilla, kun Thiago Silva saavutti maaliverkon avausosuman Conor Gallagherin syötöstä.

Sheffield pisti kuitenkin hanttiin, ja hieno maali tuli 32. minuutilla, kun Jayden Bogle pistää pallon verkkoon Gustavo Hamerin syötöstä. Puoliajan jälkeen joukkueet pääsivät jaetulle tauolle 1‒1-tilanteessa.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 11′ peliminuutilla Chelsea siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Thiago Silva
 2. 32′ peliminuutilla Sheffield Utd:n maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Jayden Bogle
 3. 66′ peliminuutilla Chelsea siirtyi johtoon numeroin 1‒2, maalintekijänä Noni Madueke
 4. 90+3′ peliminuutilla Sheffield Utd tasoitti tilanteeksi 2‒2, maalintekijänä Oliver McBurnie

Toisella puoliajalla nähtiin useita vaihtoja molemmissa joukkueissa. Sheffield teki kolme vaihtoa ja Chelsea neljä, mukaan lukien Cole Palmerin korvaaminen Carney Chukwuemekalla ja Noni Madueken korvaaminen Myh´ailo Mudrykillä. 74. peliminuutin jälkeen jäällä nähtiin maali, kun Noni Madueke teki osuman Cole Palmerin syötöstä. Tämän jälkeen tuntui, että Chelsea on ottamassa pelin haltuunsa.

Yllättävä loppu

Kuitenkin pelin lopullinen käänne tapahtui ottelun 93′ peliminuutilla, kun Oliver McBurnie teki upean tasoituksen Cameron Archerin esityöstä tuoden tasatuloksen ja tuloksellisen vaikutelman otteluun. Pelin päättyessä molemmilta joukkueilta nähtiin hyvää pelaamista ja sen voidaan sanoa olleen tasainen taistelu loppuun asti.

Lopulliset tilastot osoittivat, että Chelsea hallitsi palloa 68 % peliajasta, mutta Sheffieldin Utd:n puolustus oli liian vahva murtautuakseen läpi useammin. Ottelussa nähtiin myös useita varoituksia: 4 keltaista korttia Sheffieldille ja 2 Chelsealle.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Sheffield Utd vs Chelsea

 1. Laukaukset 11 vs laukaukset 6
 2. Hallinta 32 % vs hallinta 68 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 312 vs syötöt 678
 5. Syöttötarkkuus 75 % vs syöttötarkkuus 85 %
 6. Vapaapotkut 12 vs vapaapotkut 10
 7. Keltaiset kortit 4 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 6

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Chelsea peliä lähes koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Sheffield Utd on sijalla 20, 16 pisteellään ja Chelsea sijalla yhdeksän, 44 pisteellään. Nähtäväksi jää, kuinka korkealle Chelsea lopulta nousee.

 

Sheffield Utd pelin lopputulos oli kotijoukkueelle onnistuminen ja Chelsealle pettymys. Lue myös tämän ottelun ennakko ja joukkueiden edellisen kohtaamisen lopputulos ja ennakko.