Sheffield Utd ottelun lopputulos: Valioliiga-ottelussa Sheffield Utd kohtasi Burnleyn, joka päättyi Sheffield Unitedin kotistadionilla isäntäjoukkueen selkeään tappioon lukemin 1‒4. Ottelun mielenkiintoisimpia hetkiä olivat muun muassa pelaajien Jacob Bruun Larsenin, Gustavo Martin Emilio Hamerin ja Lyle Brent Fosterin maalit sekä Jóhann Berg Guðmundssonin ottelusta poisvaihtaminen maalinteon jälkeen. Lisäksi Burnleyn Lorenz Assignonin ensimmäisen kauden ja Premier Leaguen maalin merkittävyys ei jäänyt huomaamatta.

Ennakko-odotukset olivat ehkä hieman enemmän Burnleyn eduksi, mutta kotijoukkue Sheffield Utd onnistui antamaan hyvän vastuksen Burnleylle, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kohokohdat

Burnleyn maalikone käynnistyi 38. minuutilla, kun Jacob Bruun Larsen iski pallon Sheffield Unitedin verkkoon. Pian tämän jälkeen Lorenz Assignon teki maalin hyökkäyspään esityöllä. Sheffield Unitedin ainoa maali nähtiin 52. minuutilla, kun Gustavo Martin Emilio Hamer ohitti Burnleyn maalivahdin James McAteen syötöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 38′ peliminuutilla Burnley siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Jacob Bruun Larsen
 2. 40′ peliminuutilla Burnleyn maali johti tilanteeseen 0‒2, maalintekijänä Lorenz Assignon
 3. 52′ peliminuutilla Sheffield Utd avasi maalitilinsä ja vaihtoi numeroiksi 1‒2, maalintekijänä Gustavo Hamer
 4. 57′ peliminuutilla Burnley kasvatti johtoaan edelleen numeroin 1‒3, maalintekijänä Lyle Foster
 5. 71′ peliminuutilla Burnley sai numeroiksi jo järisyttävät 1‒4, maalintekijänä Jóhann Berg Guðmundsson

Burnleyn voittomaalin iski 58. minuutilla Lyle Foster Lorenz Assignonin syötöstä, ja lopullisen niitin Sheffield Unitedin arkkuun iski 71. minuutilla Jóhann Berg Guðmundsson Joshua Cullenin syötöstä.

Vaihdot ja rangaistukset

Sheffield United vaihtoi kolme pelaajaa ottelun aikana. Osa näistä vaihdoista toi hieman lisäjännitystä otteluun. 76. peliminuutilla Ben Osborn sai keltaisen kortin, joka oli ainoa rangaistus ottelussa. Erikoinen yksityiskohta tässä ottelussa oli Jóhann Berg Guðmundsson, joka vaihdettiin ulos vain hetki maalinteon jälkeen.

Ennakko-odotukset ja pelin kulku

Ennen ottelua veikkauksissa Burnley nähtiin voittajana tai vähintäänkin tasapelinä. Ottelun aikana molemmat joukkueet saivat melkein yhtä monta laukausta, mutta Burnley pystyi hyödyntämään tilaisuutensa tehokkaammin. Sheffield Unitedin pelaajat saattoivat olla pettymys faneille, mutta Burnley todisti olevansa vahva joukkue ja heidän voittonsa oli ansaittu.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Sheffield Utd vs Burnley

 1. Laukaukset 18 vs laukaukset 16
 2. Hallinta 48 % vs hallinta 52 %
 3. Laukaukset maalia kohti 11 vs laukaukset maalia kohti 9
 4. Syötöt 461 vs syötöt 503
 5. Syöttötarkkuus 78 % vs syöttötarkkuus 82 %
 6. Vapaapotkut 10 vs vapaapotkut 9
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 0
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 11 vs kulmapotkut 2

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Burnley peliä lähes koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Sheffield Utd jatkaa sijalla 20, 16 pisteellään ja Burnley sijalla 19, 23 pisteellään.

Vaikka Burnley voitti ottelun, Sheffield Unitedin pelaajat ja fanit voivat vain katsoa eteenpäin ja toivoa parempia otteluita tulevaisuudessa. Kuten urheilussa yleensä, tärkeintä on kuitenkin kilpailuhenki ja oikeudenmukaisuus ‒ voitto tai tappio, peli on aina peli, ja seuraavalla kerralla kaikki voi olla taas toisin.

 

Sheffield Utd ottelun lopputulos ei jättänyt jossittelulle sijaa.

Lue myös ottelun kiinnostava ennakko.