Maalijuhla Bramall Lanella: Sheffield Utd sai kokea katkeran tappion Arsenalilta keskiviikon illan valaisemassa Valioliiga-ottelussa. Arsenal kaatoi kotijoukkue Sheffield Utd:n peräti 06 lukemin. Maalinteon Arsenalille aloitti Martin Ødegaard vain viisi minuuttia ottelun alkuvihellyksen jälkeen. Ottelun kohokohtiin kuului mm. Jayden Boglen oma maali 13. minuutin kohdalla sekä Gabriel Martinellin maali, jonka syöttäjänä toimi Jakub Kiwior 15. minuutin kohdalla. Lue meiltä Sheffield Utd peleihin vetovinkit aina tuoreina.

Ennakko-odotukset olivat jo alkujaan vahvasti Arsenalin eduksi, ja kotijoukkue Sheffield Utd:ta vietiin kuin pässiä narussa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi vielä katsoa jälkikäteen tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalikone Arsenal

Kai Havertz osoitti vaarallisuuttaan 25. minuutin kohdalla, tehtyään maalin Martinellin syötöstä. Declan Rice osui maaliin 39. minuutilla Bukayo Sakan syötöstä, ja Ben White sai paluupallon verkkoon 58. minuutilla Havertzin syötöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 5′ peliminuutilla Arsenal siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Martin Ødegaard
 2. 13′ (OM) peliminuutilla Arsenalin maali johti tilanteeseen 0‒2, maalintekijänä Jayden Bogle
 3. 15′ peliminuutilla Arsenal siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 0‒3, maalintekijänä Gabriel Martinelli
 4. 25′ peliminuutilla Arsenal jatkoi maalinteko tilanteeseen 0‒4, maalintekijänä Kai Havertz
 5. 39′ peliminuutilla Arsenal potkaisi jälleen maaliin ja sai tilanteeksi 0‒5, maalintekijänä Declan Rice
 6. 58′ peliminuutilla Arsenal sinetöi ottelun loppuluvut 0‒6, maalintekijänä Ben White

Kaiken kaikkiaan Arsenalissa nähtiin jopa kuusi eri maalintekijää, kun maaliverkko heilui tiuhaan tahtiin. Sheffield Utd joutui vaihtamaan pelaajia tiuhaan, mutta ei löytänyt keinoja pysäyttää Arsenalin hyökkäykset. Vaikka Sheffield Utd:n Jayden Bogle näki keltaista 29. minuutilla, ei korttitilanne vaikuttanut lopputulokseen.

Vaihtoja ja tilastoja

Teknisesti ottaen Arsenal oli vahvempi joukkue, pitäen palloa hallussaan 81 % ajasta, Sheffieldin vastaavaa 19 prosenttia vastaan. Arsenal loi myös selkeästi enemmän maalipaikkoja, ampuen kohti maalia 10 kertaa kun taas Sheffield Utd ei onnistunut yhdessäkään laukauksessa kohti maalia.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Sheffield Utd vs Arsenal

 1. Laukaukset 4 vs laukaukset 22
 2. Hallinta 19 % vs hallinta 81 %
 3. Laukaukset maalia kohti 0 vs laukaukset maalia kohti 10
 4. Syötöt 213 vs syötöt 895
 5. Syöttötarkkuus 66 % vs syöttötarkkuus 92 %
 6. Vapaapotkut 11 vs vapaapotkut 4
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 0
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 5
 10. Kulmapotkut 0 vs kulmapotkut 7

Tilastojen valossa Arsenalin voitto ei jättänyt jossiteltavaa. Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Arsenal peliä koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Arsenal on sijalla kolme, 61 pisteellään ja Sheffield sijalla 20, 13 pisteellään.

Muita huomioita ottelusta

Arsenal jatkaa voittoputkessaan nyt jo seitsemännen ottelun verran, kun taas Sheffield Utd on nyt hävinnyt kolme ottelua peräkkäin. Ottelun jälkeen Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta kiitteli joukkueensa suoritusta ja etenkin Havertzia, joka on pystynyt maalintekoon viimeisen kolmen ottelun ajan.

Ottelu tarjosi viihdettä, hikeä, verta ja kyyneliä katsojille koko rahan edestä. Ottelun lopputulos oli erityisen katkera Sheffield Utd:lle, sillä joukkueen maalivahtina toiminut Aaron Christopher Ramsdale oli entinen Arsenal-pelaaja.

 

Lue meiltä aina Sheffield Utd peleihin vetovinkit, niin ei tarvitse betsata ilman tietoa.

Tutustu tämän ottelun ennakkoon ja lue miten kävi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa ja sen ennakko.