Slovenia meni 1-0 johtoon rankkarista

Suomen jalkapallomaajoukkue kärsi lauantai-iltana murskatappion Slovenian vieraana, kun kotijoukkue voitti ottelun maalein 3-0. Tappio vaikeuttaa Huuhkajien EM-kisapaikkaa huomattavasti.

Ottelun avausmaali syntyi jo 15. minuutilla, kun Miha Zajc laukoi pallon vastustamattomasti Suomen verkkoon rankkarista. Rankkari osui maalivahti Lukas Hradeckyn käsiin mutta se ei riittänyt pysäyttämään hyvin sijoitettua ja riittävän kovaa laukausta. Rangaistuspotkusta teki maalin Benjamin Sesko. Toinen maali syntyi läpiajosta taka kulmaan ja Hradezky oli voimaton, vaikka pysyi tässäkin maalissa hyvin mukana. Kolmas maali syntyi lisäajalla, kun Erik Janza laukoi pallon Hradeckyn ohitse.

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller oli pettynyt joukkueensa esitykseen.

– Emme olleet valmiita pelaamaan. En tiedä, miksi, mutta se näkyi meidän pelaamisessa. Yhdentoista pelaajan pitää haluta tehdä eroa kentällä, mutta nyt en tiedä, oliko meillä yhtään sellaista pelaajaa, Schüller sanoi.

Schüllerin mukaan Slovenia pelasi paremmin kuin Suomi.

– Slovenia pelasi yhteen ja halusi palloa. Kun kenttä oli huonossa kunnossa, niin pallo oli pääosin ”ei kenenkään hallussa”. Silloin Slovenia miehitti aina ne alueet, joihin pallo tippui, ottaen pelin haltuunsa sitä kautta, Schüller selitti.

Huuhkajilla on vielä kolme ottelua jäljellä EM-kisojen karsinnoissa. Seuraavassa ottelussa Suomi kohtaa tiistaina Kazakstanin kotona. Seuraavana kansainvälisenä ottelu viikonloppuna Suomi kohtaa kotona Pohjois Irlannin 17.11 ja vieraissa heittopussi San Marinon 20.11.

Pohjanoteeraus Sloveniassa oli liki täydellinen. Läpiajosta syntui 2-0.

Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecky oli pettynyt joukkueensa esitykseen.

– Tämä oli kollektiivinen katastrofiepäonnistuminen. Varsinkin kun tällaisessa paikassa tulee, kyseessä oli Suomen historian yksi isoimmista peleistä ja me pelasimme näin naiivisti, Hradecky sanoi.

Hradeckyn mukaan Huuhkajat ei ollut valmis otteluun.

– Emme olleet valmiita pelaamaan. Emme olleet valmiita paineen alla pelaamiseen. Emme olleet valmiita Slovenian hyökkäykseen, Hradecky sanoi.

Slovenian päävalmentaja Matjaž Kek oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Tämä oli meille tärkeä voitto. Tiesimme, että tämä on ottelu, jossa meidän on voitettava, Kek sanoi.


Huuhkajien peli tyssäsi Sloveniassa

Huuhkajat hävisi EM-karsintaottelunsa Slovenialle 3-0 lauantaina. Ottelun avauspuoliaika oli Suomen osalta erittäin heikko, ja Slovenian hyökkäys pääsi hyökkäämään vapaasti.

Suomen pelinrakentelu tyssäsi kuin seinään, ja pallo karkasi kiireiseksi. Slovenian hyökkääjät, Benjamin Šeško ja Andraž Šporar, pääsivät häärimään aivan ilmaiseksi. Šporar hankki avausjaksolla ottelun ensimmäiseen maaliin johtaneen rangaistuspotkun.

Ottelun toisella puoliajalla Suomi paranteli peliään, mutta Slovenia oli jo tehnyt tarpeeksi. Šporar viimeisteli ottelun toisen maalin 80. minuutilla.

Miten jatkossa?

Nyt Slovenia on vahvassa asemassa karsintalohkon kärjessä. Suomi joutuu turvautumaan muiden lohkon joukkueiden apuun, jos se haluaa vielä päästä EM-kisoihin.

Missä pelata ja jännittää seuraavaa ottelua?

Kaikki arvostelemamme sivustot pitävät Karsinta otteluita valikoimissaan. Voit lyösä vetoa ottelsuta vaikka seuraavilla sivustoilla:

Lopuksi

Pohjanoteeraus Sloveniassa oli liki täydellinen. Kentällä oli vain yksi taisteleva joukkue, eli Slovenia. Suomi ei päässyt koko ottelussa vauhtiin.