Kuvassa Pep Guardiola, haettu Flickr kautta, kuvaaja Teddy Kearny

Pep Guardiolan mukaan tunnekuohut eivät sovi kentälle: Guardiola ylistää Manchester Cityn voittoa, mutta kritisoi Rodria ja erotuomaria

Viimeisimmässä ottelussaan Manchester City sai vastaansa Nottingham Forestin, jonka Manchester City voitti lopulta lukemin 2‒0. Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola ilmaisi tyytymättömyytensä pelin kulkuun, koska ottelu oli tapahtumarikas ja tunnekuohuilta ei vältytty. Guardiola oli turhautunut etenkin Rodrin punaiseen korttiin, mutta hän ei myöskään säästänyt erotuomari Anthony Tayloria kritiikiltä.

Guardiolan näkemys ottelun kulusta puhututtaa

Huolimatta Manchester Cityn voitosta ja virheettömästä alusta Valioliigassa, Guardiola uskoi, että erotuomari Anthony Taylor menetti otteensa ottelusta jo ennen Rodrin poistamista. Rodri eli Rodrigo Hernández Cascante, on espanjalainen keskikenttäpelaaja, joka on tunnettu ja arvostettu pelaaja seurassaan.

Rodri sai viime pelissä Nottingham Forestia vastaan punaisen kortin väkivaltaisen käytöksensä vuoksi. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun hän tarttui Morgan Gibbs-Whitea kurkusta toisen puoliajan alussa. Tapahtuma järkytti muiden pelaajien lisäksi toki myös ottelussa paikalla ollutta katsomoa ja Rodrin toiminta johtikin hänellä henkilökohtaiseen kolmen ottelun pelikieltoon. Pelikielto tulee sivuuttamaan hänet Manchester Cityn ratkaisevassa ottelussa Arsenalia vastaan 8.10.2023.

Erotuomarin päätökset tarkastelun alla ‒ farssin ainekset

Guardiola ei pidättäytynyt kommenteissaan ottelun tuomaroinnista.

‒ Ottelu oli uskomattoman täydellinen molemmille joukkueille 35 minuutin ajan, mutta sen jälkeen, kun siitä tuli kaaos, se ei ollut meidän vastuullamme, siitä olen varma, kertoo Guardiola. 

Lisäten vielä: 

‒ Kaikkien keltaisten korttien osalta vastuu ei ole Nottingham Forestin tai Cityn. Erotuomari muutti toiminnallaan pelin täysin. 

On myös huomioitava, että Rodri ei ollut ainoa, joka joutui erotuomarin huomion kohteeksi; Taylor varoitti peräti kymmentä muutakin pelaajaa. Seitsemän heistä oli Nottingam Forestin pelaajia ja erotuomari antoi jopa Cityn valmentaja Guardiolallekin keltaisen kortin.

Eipä ollut ensimmäinen kerta 

Guardiola paljasti, että Rodri oli ilmaissut katumuksensa teostaan joukkuetovereilleen heti pelin jälkeen. Rodrin saama punainen kortti kuitenkin tarkoittaa, että Rodri jää myös pois tulevista liigaotteluista Wolvesia ja Brightonista vastaan. Tämä on suuri menetys Manchesterille.

Tehden vertailua, Guardiola mainitsi samankaltaisen tapauksen, joka liittyi Kyle Walkeriin Mestarien liigan ottelussa RB Leipzigia vastaan edellisellä kaudella. Korostaen itsehillinnän tärkeyttä, Guardiola totesi:

‒ Mitä tahansa tapahtuukaan, sinun on hallittava itsesi. Olen vihainen, koska en pidä pelaamisesta 10 miehellä. Jokaista pelaajaa tarvitaan pelaamaan täydellä sykkeellä ja joukkueen puolesta.

Hän myös jakoi varoittavan neuvonsa pelaajille puoliajalla, kehottaen heitä olemaan varovaisia ottelun ensimmäisen puoliajan tapahtumien vuoksi. Onneksi ottelu päättyi kuitenkin heidän voittoonsa.

Lähde: BBC Sport (syyskuu 2023)

Missä lyödä vetoa Manchester Cityn otteluista?

Valioliiga kiinnostaa kaikkia ihmisiä ympäri maailman, mutta varsinkin Eurooppalaisia pelaajia. Niinpä lähes kaikki arvostelemamme vedonlyöntisivustot pitävät Manchester Cityn ottelut valikoimissa. Voit kokeilla vaikka seuraavaia sivustoja: