Valioliiga-sarjan jännittävässä pelissä, Nottingham Forest voitti ottelun, vastoin ennakko-odotuksia, sekä ollen koko ottelun altavastaajana. Peli päättyi otteluluvuin 2‒1 Notthingham Forestin hyväksi Manchester Unitedia vastaan. Yksi mielenkiintoinen yksityiskohta ottelusta on, että Anthony David Junior Elanga, entinen Manchester Unitedin pelaaja, oli avainasemassa voittoon avustamalla voittomaalin teossa.

Ennakko-odotukset olivat Manchester Unitedin eduksi, mutta kotijoukkue Nottingham Forest onnistui nujertamaan Manchester Unitedin, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalit ja vaihdot

Pelin ensimmäisen maalin teki 64. minuutilla Nicolás Dominguez, jota avusti Gonzalo Montiel Nottingham Forest puolesta. Vastaus tuli nopeasti, kun Marcus Rashford teki maalin 78. minuutilla Manchester Unitedin hyväksi, avustajanaan Alejandro Garnacho. Viimeinen maali tehtiin 82. minuutilla Nottingham Forestin puolesta, jonka teki Morgan Gibbs-White avustajanaan Anthony Elanga.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 64′ peliminuutilla Nottingham Forest siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Nicolás Domínguez
 2. 78′ peliminuutilla Manchester Unitedin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Marcus Rashford
 3. 82′ peliminuutilla Nottingham Forest siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Morgan Gibbs-White

Kuten historia opettaa, jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Kuka tahansa voi voittaa.

Erikoistilanteita ja ottelun tilastot

Pelin aikana kerätyn datan mukaan Nottingham Forest käytti kaikki sallitut vaihdot. Huomiota herätti myös pelaaja Nicolás Domínguez, joka teki maalin 15 minuuttia pelikentälle astumisen jälkeen.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Nottingham Forest vs Manchester United

 1. Laukaukset 8 vs laukaukset 10
 2. Hallinta 45 % vs hallinta 55 %
 3. Laukaukset maalia kohti 2 vs laukaukset maalia kohti 5
 4. Syötöt 397 vs syötöt 489
 5. Syöttötarkkuus 78 % vs syöttötarkkuus 80 %
 6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 11
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 4
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 5

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester United peliä lähes koko ajan. Se ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt. Altavastaaja Nottingham Forest pääsi totaalisesti yllättämään yhden Valioliigan mahdeista.

Nottingham Forest voitti pelin, vaikka he olivatkin altavastaajia. Manchester Unitedilla oli pallonhallinta ottelussa 55 %, verrattuna Nottingham Forestiin, 45 %.

Lopullinen tulosten analyysi

Kuten voimme nähdä, voittaja ei aina ole ennakkosuosikki. Nottingham Forest pystyi voittamaan huolimatta siitä, että heitä pidettiin altavastaajana. He käyttivät kaikki sallitut vaihdot hyödykseen ja osoittivat, että hyvä joukkue voi voittaa missä tahansa tilanteessa. Tämä voitto antaa heille lisää luottamusta tulevaisuuden peleihin.

Sarjataulukon osalta toteamme vain seuraavaa. Ottelun myötä Nottingham Forest on sijalla 15, 20 pisteellään ja Manchester United sijalla seitsemän, 31 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa vuoden 2024 aikana.

 

Lue sivuiltamme uusimmat Nottingham Forest otteluiden veto vinkit ja paljon muuta Valioliiga tietoutta.