Valioliigan ottelu Nottingham Forestin ja Fulhamin välillä päättyi yllättäen kotijoukkueen 31-voittoon The City Groundilla 2.4.2024. Tämän ottelun sankareiksi nousivat Nottingham Forestin pelaajat Callum Hudson-Odoi ja Morgan Gibbs-White, jotka molemmat onnistuivat maalinteossa. Vierailija Fulham onnistui kaventamaan ottelun viimeisellä minuutilla Adarabioyon toimesta, mutta se oli lopulta liian vähän. Nottingham Forest lopputulos oli peräti yllätys useimmille.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Fulhamin eduksi, mutta kotijoukkue Nottingham Forest onnistui antamaan hyvän vastuksen Fulhamille. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa vielä myöhemminkin tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalit ratkaisivat

Nottingham Forest sai otteluun hyvän alun, kun Callum Hudson-Odoi onnistui maalinteossa jo 9 minuutin pelin jälkeen Morgan Gibbs-Whiten syötöstä. Jatkossa vauhti vain kiihtyi. Seuraavaksi onnistui joukkueen hyökkääjä Chris Wood 19. minuutilla, ja Gibbs-White pääsi itse maalin makuun puoliajan jälkeen.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 9′ peliminuutilla Nottingham Forest siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Callum Hudson-Odoi
 2. 19′ peliminuutilla Nottingham Forestin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Chris Wood
 3. 45+3′ peliminuutilla Nottingham Forest siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 3‒0, maalintekijänä Morgan Gibbs-White
 4. 49′ peliminuutilla Fulman pääsi kaventamaan maalieroa, johtaen tilanteeksi numerot 3‒1, maalintekijänä Tosin Adarabioyo

Hyvistä yrityksistä huolimatta Fulham onnistui maalinteossa vasta viime hetkillä, kun Adarabioyo kavensi ottelun loppulukemiksi 31 Pereiran syötöstä.

Pelaajavaihdot ja kortit

Viimeisellä puoliajalla nähtiin useita pelaajavaihdoksia molemmilta joukkueilta. Nottingham Forestin päävalmentaja päätti vaihtaa maalinteon tehneet Callum Hudson-Odoi ja Morgan Gibbs-White sekä Ola Aina ja Anthony Elanga pois kentältä. Vaihdosta kentälle tulivat Divock Origi, Giovanni Reyna, Harry Toffolo ja Nicolás Dominguez.

Vierailija Fulham puolestaan vaihtoi Saša Lukićin, Alex Iwobin, Harry Wilsonin, João Palhinhän ja Andreas Pereiran pois ja tilalle tulivat Tom Cairney, Adama Traoré, Willian, Harrison Reed ja Bobby Reid. Ottelussa nähtiin myös yksi keltainen kortti, kun Nottingham Forestin maalivahti Matthew Turner sai varoituksen.

Tilastot ja analyysi

Ottelun tilastojen perusteella Fulham hallitsi palloa 67 prosentin ajasta, mutta maalipaikkojen suhteen tilanne olikin toinen: Nottingham Forest laukoi maalia kohti neljästi Fulhamin kolmea kertaa vastaan.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Nottingham Forest vs Fulham

 1. Laukaukset 16 vs laukaukset 18
 2. Hallinta 33 % vs hallinta 67 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 324 vs syötöt 629
 5. Syöttötarkkuus 77 % vs syöttötarkkuus 87 %
 6. Vapaapotkut 7 vs vapaapotkut 8
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 0
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 8

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Fulham peliä lähes koko ajan. Ottelun maaliodotusarvot myös kertoivat Nottingham Forestin selkeästä ylivoimasta (1.51 verrattuna Fulhamin 1,25). Huolimatta alkuodotuksista Nottingham Forest onnistui yllättämään ja voitti ottelun ansaitusti.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Nottingham Forest on sijalla 17, 25 pisteellään ja Fulham sijalla 13, 39 pisteellään.

 

Nottingham Forest lopputulos oli jopa ennakoimaton. Tutustu myös ottelusta kirjoittamaamme ennakkoon.