Premier League -ottelussa Nottingham Forest ja Crystal Palace tasasivat pisteet 1-1 tuloksella The City Groundilla lauantaina 30. maaliskuuta 2024 klo 3.00. Hyvin tasaväkisessä ottelussa nähtiin kaksi maalia, keltaisia kortteja ja vaihtoja kummaltakin joukkueelta. Nottingham Forest lopputulos oli kuitenkin odotettu.

Ennakko-odotukset olivat lievästi West Hamin eduksi, mutta kotijoukkue Newcastle onnistui nujertamaan West Hamin, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena, milloin tahansa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Crystal Palacen Jean-Philippe Mateta avasi maalihanat 11. minuutilla Eberechi Ezen syötöstä ja antoi joukkueelleen aikaisen johdon. Nottingham Forestin Chris Wood tasoitti ottelun 61. minuutilla Morgan Gibbs-Whiten syötöstä ja pitivät sitä tasalukemissa loppuun saakka. 

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 11′ peliminuutilla Crystal Palace siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Jean-Philippe Mateta
 2. 61′ peliminuutilla Nottingham Forestin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Chris Wood

Ottelu oli vaiherikas, vaikkei maaleja tämän enempää nähtykään. Potentiaalia maalien tekoon kyllä riitti, mutta peli ei liikkunut tarpeeksi hyvin joukkueiden pelitaktiikan osalta.

Vaihdot ja varoitukset

Nottingham Forestin ja Crystal Palacen valmentajat tekivät strategisia vaihtoja toisen puoliajan aikana. Vaihdot eivät tuottaneet tulosta. Nottingham Forestin Anthony Elanga, Giovanni Reyna ja Harry Toffolo tulivat kentälle vuorollaan Sangaren, Origiksi ja Ainaksi.

Crystal Palacen päävalmentaja Oliver Glasner puolestaan toi Schluppin, Hughesin ja Clynen kentälle Ayewin, Whartonin ja Mitchellin tilalle. Ottelussa jaettiin myös kaksi keltaista korttia, Nottingham Forestin Felipelle ja Crystal Palacen Jeffrey Schluppille.

Ottelun jälkeinen analyysi

Ottelussa nähtiin yhteensä 22 laukausta, joista 8 meni maalia kohti. Palloa hallittiin suurimman osan ajasta Nottinghamin toimesta, jolla oli 60 % pallohallinnasta. Ottelun aikana tuomittiin kaikkiaan 26 rikettä ja neljä kulmapotkua.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Nottingham Forest vs Crystal Palace

 1. Laukaukset 12 vs laukaukset 10
 2. Hallinta 60 % vs hallinta 40 %
 3. Laukaukset maalia kohti 5 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 537 vs syötöt 378
 5. Syöttötarkkuus 83 % vs syöttötarkkuus 74 %
 6. Vapaapotkut 14 vs vapaapotkut 12
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 4 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 6

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Nottingham Forest peliä lähes koko ajan. Syöttöjen määrä oli Nottinghamin osalta normaalia kovempi suoritus, mutta laukauksia ei saatu maalia kohti muutamia enempää. Nähtäväksi jää, miten seuraavat ottelut muovaavat joukkueiden pelitaktiikkaa.

Ennen ottelua Nottingham Forestia pidettiin suosikkina, ja ottelun lopputulos osoitti joukkueiden olevan tasaväkisiä. Voitto tai tasapeli oli ennustettu tulos Nottingham Forestille. Mielenkiintoisen lisän otteluun toi Crystal Palacen pelaaja Dean Bradley Henderson, joka on aiemmin pelannut Nottingham Forestissa.

 

Jos pelkkä Nottingham Forest lopputulos ei riittänyt, niin lue myös ottelun ennakko.