Tulevana lauantaina, 25. marraskuuta kello 17:00 Suomen aikaa kohtaavat Englannin mestaruussarjan ottelussa Nottingham Forest ja Brighton. Ottelu pelataan perinteisesti Nottingham Forestin kotikentällä, City Groundilla. Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta.

https://twitter.com/scrapytweets/status/1724761507659981250?s=20

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset

Kymmenen edellisen kohtaamisen tilastoissa joukkueet ovat kovin tasaiset. Molemmilla joukkueilla on neljä voittoa ja kaksi ottelua on päättynyt tasapeliin. Viimeksi joukkueet kohtasivat huhtikuussa, jolloin Nottingham Forest voitti Brightonin luvuin 3–1.

Nottingham Forestin viiden viimeisen pelin saldo on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Brightonin viime pelit ovat tuottaneet kaksi voittoa ja kolme tasapeliä. Molemmissa joukkueissa on siis havaittavissa hyvää virettä, mikä luo ottelulle hyvät puitteet.

Nottingham Forestin viisi viimeisintä peliä

  1. 3–2, West Ham vs Nottingham Forest
  2. 2–0, Nottingham Forest vs Aston Villa
  3. 3–0, Liverpool vs Nottingham Forest
  4. 2–2, Nottingham Forest vs Luton
  5. 0–0, Crystal Palace vs Nottingham Forest

Brightonin neljä viimeisintä peliä

  1. 0–2, Ajax vs Brighton (UEFA Europa League)
  2. 1–1, Everton vs Brighton
  3. ja 1–1, Brightn vs Fulham
  4. 2–0, Brighton vs Ajax (UEFA Europa League)

Joukkueiden loukkaantumiset ja pelikiellot

Loukkaantumiset ja pelikiellot vaikuttavat suuresti aina ottelun etenemiseen. Joukkueiden kokoonpanoissa ei ole merkittäviä poissaoloja. Lähes kaikki pelaajat ovat terveitä ja valmiita otteluun, joten molemmat joukkueet saavat parhaan mahdollisen kokoonpanon kentälle.

Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen. Artikkelin kirjoitushetkellä (22.11.2023) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua. Joka tapauksessa ottelusta on tulossa jännittävä.

Vedonlyöntivinkit ja ennusteet

Kotijoukkue Nottingham Forestin voitto tai tasapeli olisi aina otollinen tulos vedonlyöntiin, mutta Nottingham Forestin voiton todennäköisyys on tilastojen valossa vain 31 % ja tasapelin todennäköisyys 26 %. Brightonin voiton todennäköisyys on noussut viimeaikaisen pelikäyttäytymisen johdosta jopa 43 %:iin. Nottingham Forest sijaitsee sarjassa sijalla 14 ja on kerännyt 13 pistettä. Brighton on kerännyt 19 pistettä ja sijoittuu sijalle kahdeksan.

Odotettavissa on, että ero joukkueiden pisteissä tulee pienenemään tai pysymään ennallaan ottelun jälkeen. Ottelupäivänä sääennuste lupaa 5 asteen lämpötilaa ja ei ole odotettavissa sadetta. Näin ollen säällä ei pitäisi olla merkittävää vaikutusta ottelun kulkuun tai lopputulokseen, muuten kuin povaten intensiivistä ottelua ilman häiriötekijöitä.

Tämä ottelua ympäröivä jännitys tekee siitä kaikkien jalkapallon ystävien kannalta pakollisen katselukohteen, joten joka nokka ruudun ääreen, kun aloituspotku potkaistaan lauantaina, älä missaa tätä ottelua. Seuraava joukkueiden kohtaaminen tullaan näkemään vasta 09.03.2024 klo 17:00 Brightonin kotikentällä.

Mistäpä muualtakaan kuin meiltä löydät Nottingham Forest otteluiden vetovinkit. Myös muut Valioligga otteluiden ennakot voit lukea meiltä.