NHL kausi alkaa

Tuleva NHL-kausi 2023-24 lupaa olla sähköinen, kuten Nashville Predatorsin Filip Forsberg korosti. “Liiga on vahvempi kuin koskaan”, hän huomautti, ja on vaikea olla eri mieltä. Kun 32 joukkuetta taistelee 16 halutusta pudotuspelipaikasta Stanley Cupista, panokset eivät ole koskaan olleet suuremmat.

Piristävät avaus- ja tähtidebyytit


Triple header -tiistai herättää jo vilinää, ja mukana ovat ottelut, kuten Predators Tampa Bay Lightningia vastaan, Chicago Blackhawks tuoreella draft-valitsimella Connor Bedardilla kohtaamassa Sidney Crosbyn Pittsburgh Penguinsia ja Vegas Golden Knights, joka paljastaa Stanleynsä. Cup-banneri ennen kohtaamista Seattle Krakenia vastaan.

Golden Knightsin veteraani Jack Eichel kiteytti tunteen ja totesi: “Tätä varten elämme jääkiekkofaneina – uudet kyvyt, kuten Connor, debytoimassa ja legendat, kuten Crosby, hallitsevat edelleen. Tämä on jännittävää aikaa kaikille, ei vain pelaajille.”

Ennustamattomuuden liiga


Tämän kauden ennustaminen edellisen perusteella on typerää. Villikorttijärjestelmän käyttöönotosta vuosina 2013–2014 lähtien pudotuspeleihin pääsee vuosittain 5–7 joukkueen kiertävä näyttelijä sen jälkeen, kun se oli jäänyt pois edellisestä kaudesta – COVID-häiriöitä lukuun ottamatta. Viime kaudella Golden Knights, Kraken, New Jersey Devils, New York Islanders ja Winnipeg Jets tekivät merkittäviä käänteitä, mikä korosti liigan kilpailutasapainoa.

Golden Knightsin Stanley Cupin voitto on oma tarinansa. Heidän vastustajansa, Florida Panthers, esitteli liigan arvaamatonta luonnetta kerääntymällä kauden loppupuolella saadakseen pudotuspelipaikan ja edeten aina finaaliin asti.

Breakout-kausi?


Mitä tämä tarkoittaa Penguinsin kaltaisille joukkueille, joita nyt vahvistaa Erik Karlsson ja Reilly Smith? Tai nuoret ja nälkäiset joukkueet, kuten Arizona Coyotes ja Buffalo Sabres? Jopa Calgary Flamesin ja Predatorsin, joissa molemmissa tapahtuu merkittäviä muutoksia, tähtäimet ovat korkealla.

Forsberg kiteyttää tämän tunteen parhaiten ja huomauttaa: “Kun olet pudotuspeleissä, kaikki vedot ovat poissa. Kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus kunniaan.”

Records on the Horizon


NHL on ollut kasvualusta uskomattomille suorituksille viime aikoina. Kolmannen kauden comebackit ovat yhä yleisempiä ja tarjoavat faneille sydäntä pysäyttävää toimintaa. Maalien teko on nousussa, sillä kaudella 2022-23 tehtiin keskimäärin 6,4 maalia ottelua kohden, mikä on korkein lähes kolmeen vuosikymmeneen.

60 maalin kausi saattaa olla käsillämme supertähdet kuten Auston Matthews, Connor McDavid ja David Pastrnak. McDavidin pistemäärät ovat saavuttamassa tasoja, joita ei ole nähty Mario Lemieux’n päivien jälkeen. Jos trendit jatkuvat, saatamme nähdä useiden pelaajien saavuttavan 100 pisteen rajan peräkkäisinä kausina, mitä ei ole saavutettu sitten 80-luvun lopun ja 90-luvun alun.

Liigan terveys


NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly ei voi hillitä innostustaan pelin tilasta. “Esillä oleva taitotaso on ennennäkemätön”, hän totesi ja osoitti, että NHL nauttii lahjakkuuden, kilpailun ja jännityksen kultakaudesta.

Yhteenvetona


Odotus kaudelle 2023-24 NHL on käsinkosketeltava, ja hyvästä syystä. Kokeneiden legendojen ja nousevien tähtien välissä Liiga odottaa arvaamatonta mutta jännittävää vuotta. Oletpa sitten voimajoukkueiden tai altavastaajan tarinoiden fani, tämä kausi lupaa menestyä kaikilla rintamilla. Ja kuten Forsberg muistuttaa, tässä liigassa: “Kaikki on mahdollista.”

Missä lyödä vetoa NHL otteluista?

Monet arvostelemamme vedonlyöntisivustot ovat täysillä mukana NHL kaudessa. Kokeile vaikka jotakin seuraavista:

Lopuksi

NHL-kausi 2023-24 on alkamassa tässä kuussa ja odotukse ovat taas suuret joka suunnassa. Pelaaja palkat ovat taivaissa ja menestystä odotetaan vähän joka joukkueessa. Monella koutsilla on näytönpaikka ja palli lähtee nopeasti alta, ellei tulosta synny.