NHL kausi 23-24 on käynnissä

National Hockey League (NHL) on Pohjois-Amerikan johtava jääkiekon ammattilaisliiga. Kaudesta 2023-2024 sen rakenteessa ja toiminnassa on tapahtunut kehitystä, muutoksia ja johdonmukaisuuksia. Sukellaan syvälle tämän kauden NHL-liigajärjestelmän monimutkaisuuteen.

Yleiskatsaus:

Vuonna 1917 perustettu NHL on kehittynyt vuosien aikana yhdeksi neljästä suuresta ammattilaisurheiluliigasta Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Liigan ensisijainen tavoite on tarjota foorumi maanosan huippujääkiekon kyvyille kilpailla korkeimmalla tasolla ja viihdyttää faneja laadukkailla otteluilla.

Joukkueet:


Kaudella 2023-2024 NHL:ssä on 32 joukkuetta, jotka jakautuvat tasaisesti maiden kesken: 24 Yhdysvalloissa ja 8 Kanadassa. Jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 82 ottelua, 41 kotona ja 41 vieraissa. Joukkueet jakautuvat kahteen konferenssiin: itäiseen ja läntiseen konferenssiin.

Konferenssit ja jaostot:
Jokainen konferenssi on edelleen jaettu kahteen osa-alueeseen. Tässä erittely:

Itäinen konferenssi:

Atlantin divisioona
Metropolitan Division

Läntinen konferenssi:

Keskinen divisioona
Tyynenmeren divisioona


Kussakin divisioonassa on tietty määrä joukkueita, ja linjaus perustuu maantieteellisiin seikkoihin matkustamisen minimoimiseksi ja alueellisen kilpailun edistämiseksi.

Runkokausi:


Runkosarjan aikana joukkueet pelaavat muita divisioonansa vastaan useammin kuin divisioonansa ulkopuolisia, mutta silti konferenssinsa sisällä. He kohtaavat myös vastakkaisen konferenssin joukkueita vastaan varmistaen, että jokainen joukkue pelaa joka toinen joukkue vähintään kahdesti kauden aikana, kerran kotona ja kerran vieraissa.

Pudotuspelit:


Runkosarjan lopussa kunkin divisioonan parhaat joukkueet ja villikorttipaikat pääsevät pudotuspeleihin. Formaatti on suunniteltu varmistamaan divisioonaottelut kahdella ensimmäisellä kierroksella, ja seuraavilla kierroksilla on mahdollisuus konferenssien ja konferenssien välisiin otteluihin.

Pudotuspelit ovat paras seitsemästä -sarjan muoto, ja itäisen ja läntisen konferenssin finaaleista voittajana selvinnyt joukkue kohtaa Stanley Cupin finaaleissa. Joukkue, joka voittaa tällä viimeisellä kierroksella neljä seitsemästä ottelusta, kruunataan Stanley Cupin mestariksi.

Laajennus ja uudelleensuuntaus:


Kaudella 2023–2024 liigaan ei ole lisätty yhtään uutta joukkuetta, mutta mahdollisten laajentumiskaupunkien ympärillä on aina vilkasta. Viimeinen lisätty joukkue oli Seattle Kraken vuonna 2021, mikä johti divisioonien uudelleenjärjestelyyn.

Pelaajat ja listat:


NHL-joukkueet koostuvat enintään 23 pelaajasta, joiden paikat on jaettu hyökkääjiin, puolustajiin ja maalivahtiin. Joukkueiden on myös noudatettava palkkakattoa, joka asetetaan vuosittain ja varmistaa kilpailutasapainon koko liigassa.

Kansainvälinen vaikutus:


NHL on vuosien varrella nähnyt kansainvälisten pelaajien tulvan, mikä tekee siitä todella maailmanlaajuisen liigan. Eurooppalaisilla ja venäläisillä pelaajilla on ollut merkittävä vaikutus liigan pelityyliin ja sen suosioon maailmanlaajuisesti.

Tapahtumat ja kohokohdat:


NHL isännöi myös useita telttatapahtumia kauden aikana:

NHL:n All-Star Game: Tämä tapahtuma esittelee liigan huippulahjakkuuksia hauskassa, näyttelytyylisessä ottelussa.
Winter Classic and Stadium Series: Näitä ulkopelejä pelataan ikonisissa paikoissa, ja niistä on tullut NHL-kalenterin peruskappale.
NHL Draft: Tämä vuosittain järjestettävä tapahtuma, jossa joukkueet valitsevat nuoria lahjakkuuksia ympäri maailmaa.


Johtopäätös:


Kauden 2023–2024 NHL jatkaa perintöään johtavana jääkiekkoliigana, joka tasapainottaa perinteitä ja kehitystä. Kokeneita veteraaneja ja nousevia nuoria tähtiä sisältävä liiga lupaa korkeaoktaanista toimintaa, kovaa kilpailua ja hetkiä, joita fanit arvostavat. Olitpa sitkeä fani tai satunnainen tarkkailija, NHL tarjoaa jokaiselle jotakin, tehden siitä avainpelaajan maailmanlaajuisella urheiluareenalla.

NHL 23-24 on alkanut

NHL Joukkueet 23-24

Tässä on luettelo kaikista NHL-joukkueista kaudella 2023-2024:

Eastern Conference:

Atlantin Divisioona:

 1. Boston Bruins
 2. Buffalo Sabres
 3. Detroit Red Wings
 4. Florida Panthers
 5. Montreal Canadiens
 6. Ottawa Senators
 7. Tampa Bay Lightning
 8. Toronto Maple Leafs

Metropolitan Divisioona:

 1. Carolina Hurricanes
 2. Columbus Blue Jackets
 3. New Jersey Devils
 4. New York Islanders
 5. New York Rangers
 6. Philadelphia Flyers
 7. Pittsburgh Penguins
 8. Washington Capitals

Western Conference:

Keskinen Divisioona:

 1. Arizona Coyotes
 2. Chicago Blackhawks
 3. Colorado Avalanche
 4. Dallas Stars
 5. Minnesota Wild
 6. Nashville Predators
 7. St. Louis Blues
 8. Winnipeg Jets

Tyynenmeren Divisioona:

 1. Anaheim Ducks
 2. Calgary Flames
 3. Edmonton Oilers
 4. Los Angeles Kings
 5. San Jose Sharks
 6. Seattle Kraken
 7. Vancouver Canucks
 8. Vegas Golden Knights

Tämä summaa NHL:n 32 joukkuetta kaudella 2023-2024. Jokainen joukkue tuo liigaan ainutlaatuisen historiansa, fanikuntansa ja pyrkimyksensä, mikä tekee NHL:stä monipuolisen ja jännittävän urheiluliigan.

Missä tehdä NHL vedonlyönti?

Lähes kaikki arvostelemamme vedonlyöntisivut pitävät NHL kohteet valikimassaan vahvasti. Näitä sivustoja jossa voit kokeilla urheluvedonlyöntiä ovat esim: