St. James’ Parkilla nähtiin lauantaina englantilaisen jalkapallon taidonnäytteitä, kun Newcastle United ja Wolves kohtasivat viikonlopun ottelussa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tarjoillut ottelu päättyi lopulta Newcastlen karvaansuloiseen 30-voittoon Wolvesien jäädessä täysin kyydistä. Sivuiltamme löydät aina lopputulokset Newcastle pelistä.

Ennakko-odotukset olivat hieman enemmän Newcastlen eduksi, sillä sen viimeaikainen menestys on ollut hyvää. Wolves antoi hyvan vastuksen, vaikkei se tällä kertaa riittänytkään nujertamaan Newcastlea. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa jälkikäteen tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Ensimmäisen puoliajan maalit olivat karu näpäytys Wolvesille. Newcastlen Alexander Isak vei joukkueensa johtoon 14. minuutilla ja Anthony Gordon tuplasi johdon 33. minuutilla. Toisen puoliajan ainoan maalin teki Newcastlen Tino Livramento Fabian Schärin tekemällä syötöllä ottelun loppumetreillä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 14′ peliminuutilla Newcastle siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Alexander Isak
 2. 33′ peliminuutilla Newcastle maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Anthony Gordon
 3. 90+2′ peliminuutilla Newcastle siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 3‒0, maalintekijänä Tino Livramento

Valmentaja Eddie Howe päätti hyödyntää kaikki käytettävissä olevat vaihdot. Newcastlen pelaajista vaihtoon pääsivät Kieran Trippier, Alexander Isak, Jacob Murphy ja Joe Willock. Tilalle tulivat Tino Livramento, Harvey Barnes, Miguel Almiron ja Lewis Miley.

Myös Wolvesin valmentaja Gary O’Neil ei säästellyt vaihtomahdollisuuksia, kun Pedro Neto, Jose Sa, Toti, Mario Lemina ja Jean-Ricner Bellegarde jättivät kentän varhaisessa vaiheessa.

Ottelun tilastot

Tino Livramenton onnistuminen oli hänen kauden ensimmäinen maalinsa. Newcastlen voitto vei joukkueen jatkamaan voitokasta kotikenttäputkeaan, jossa se ei ole hävinnyt viimeisten kolmen ottelun aikana.

Kuten historia opettaa, jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. koskaan ei voida etukäteen olla sataprosenttisen varmoja, kumpi joukkue voittaa pitkän ja nopeatempoisen ottelun.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Newcastle vs Wolves

 1. Laukaukset 14 vs laukaukset 12
 2. Hallinta 44 % vs hallinta 56 %
 3. Laukaukset maalia kohti 7 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 451 vs syötöt 564
 5. Syöttötarkkuus 78 % vs syöttötarkkuus 85 %
 6. Vapaapotkut 8 vs vapaapotkut 11
 7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 5

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Wolves peliä lähes koko ajan. Ottelun ainoa varoitus annettiin Wolvesin Rayan Ait-Nourille 85. peliminuutilla. Tämä tuli monelle yllätyksenä. Ottelun tilastot kertoivat selvää kieltä Newcastlen hallinnasta. Joukkueella oli yhteensä 14 laukausta, joista seitsemän maalia kohti. Wolves sai aikaan kolme laukausta maalille, vaikka pallo olikin heillä hieman enemmän, 56 prosentin pallonhallintaprosentilla.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Newcastle on sijalla kahdeksan, 40 pisteellään ja Burnley sijalla kymmenen, 38 pisteellään. Tästä on hyvä jatkaa.

 

Käy lukemassa lopputulokset Newcastle pelistä sivuiltamme. Lisäksi lukase ennakko tästä pelistä ja edellisestä pelistä ennakko ja lopputulos.