Newcastle ottelun lopputulos oli monille yllätys. Lauantainen Newcastle Unitedin ja Tottenham Hotspurin välinen ottelu jätti jälkensä Valioliigan historiaan. Newcastle päihitti Tottenhamin vakuuttavasti 4‒0 lukemin lauantaina, 13. huhtikuuta, 2024. Vaikka ennusteet ennen ottelua olivat Tottenhamin hyväksi, Newcastle kestävä voittoputki viimeisestä neljästä ottelusta antoi sille selkärangan viedä näyttävästi tämä ottelu nimiinsä.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Tottenhamin eduksi, ja kotijoukkue Newcastle United onnistuikin nujertamaan Tottenhamin, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Näin tehtiin maalit

Ottelu alkoi räväkästi, kun Newcastle aloitti maalinteon 30. minuutilla Alexander Isakin osumalla, Anthony Gordonin antaessa avustavan syötön. Vain kaksi minuuttia myöhemmin itse Gordon porhalsi pallon verkkoon tuplataksensa johdon. Toisella jaksolla Isak tarjoili upean maalin 51. minuutilla, jolla Newcastle siirtyi 3‒0 johtoon.

Viimeisen nailon arkkuun iski Fabian Schar vain kolme minuuttia sisään tullut jaksaen verkkoon 87. minuutilla, tehdään loppulukemiksi 4-0. Selkeä prosenttinen pallonhallinta Tottenhamilta ei auttanut, kun ne eivät onnistuneet saamaan palloa maaliin.

Varoitukset ja vaihdot

Myös ottelun varoitukset jäävät tilastoihin. Tottenhamin pelaajat saivat yhteensä neljä keltaista korttia, kun taas Newcastlella ei ollut yhtäkään. Molemmat joukkueet tekivät myös kaikki sallitut vaihdot.

Newcastlella nähtiin peräti viisi vaihtoa, joukossa muun muassa Murphy, Barnes ja Anderson. Tottenhamin valmentaja teki kaikkiaan viisi vaihtoa, isoimpana yllätyksenä Sonin korvaaminen Kulusevskilla 58. minuutilla.

Ottelun tilastollinen yhteenveto

Pelin statistiikat kertovat selvää tarinaa. Newcastle antoi Tottenhamin pitää palloa, mutta loi huomattavasti enemmän tilanteita vieden laukaukset 18‒11 ja maaliodotukset 2.73‒0.73. Tottenham hallitsi palloa paremmin ja syötteli enemmän ottelun aikana, mutta se ei riittänyt mihinkään.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Newcastle United vs Tottenham

  1. Laukaukset 18 vs laukaukset 11
  2. Hallinta 27 % vs hallinta 73 %
  3. Laukaukset maalia kohti 5 vs laukaukset maalia kohti 2
  4. Syötöt 189 vs syötöt 575
  5. Syöttötarkkuus 65 % vs syöttötarkkuus 86 %
  6. Vapaapotkut 14 vs vapaapotkut 12
  7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 4
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 1 vs paitsiot 3
  10. Kulmapotkut 16 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Tottenham peliä lähes koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Tottenham on sijalla viisi, 60 pisteellään ja Newcastle United sijalla kuusi, 50 pisteellään.

Kaiken kaikkiaan ottelu tarjosi mielenkiintoisen näytelmän jalkapallon ystäville. Se osoitti, että ennusteista huolimatta voittaja ei ole selvä ennen kuin viimeinen pillinpuhallus on kuultu. Ja että jopa altavastaajana, kuten Newcastle oli tässä ottelussa, on mahdollista kääntää voimasuhteet ja tehdä ottelusta unohtumaton. Tästä syystä jalkapallo on kiehtova laji. Koskaan ei tiedä kuka voittaa pelin. Jokainen ottelu on omanlaisensa maalipaikkoineen, tapahtumineen ja maaleineen.

 

Newcastle ottelun lopputulos oli Tottenhamille suuri alisuoritus. Lue ottelun ennakko. Mikäli joukkueiden pelit kiinnostavat, niin tutustu myös edellisen ottelun lopputulokseen ja ottelusta kirjoitettuun ennakkoon.