St. James’ Parkilla todistettiin joulukuun 2. päivänä 2023 todellista jalkapalloyllätystä, kun Valioliiga-seura Newcastle United kohtasi suurseura Manchester Unitedin. Ottelun lopputulos oli 1‒0 Newcastlen eduksi, jatkaen sen voittoputkea kuuden kotivoiton mittaiseksi. Ainoa maali syntyi 55. minuutilla, komean esityöpelinsä päätteeksi A. Gordonin toimesta.

Ennakko-odotukset olivat Newcastlen eduksi, ja se onnistui nujertamaan ManU:n sen havitellessa tärkeää voittoa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun huippuhetket

Koko ottelu oli täynnä jännittävää tunnelmaa. Ottelun ainoa maali nähtiin pelin 55. minuutilla, kun K. Trippierin mainiosta tarjoilusta pääsi Anthony Michael Gordon hyödyntämään tilanteen, laukoen pallon Manchester Unitedin verkkoon.

Maali tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 55′ peliminuutilla Newcastle siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Anthony Gordon

Vaihtopenkiltä tullut Gordon näytti jatkavansa innokasta otettaan peliin, kunnes 97. minuutilla hänet korvattiin M. Ritchiellä. Niin ikään Newcastlen maalivahti N. Pope sai siirtyä vaihtopenkille 86. minuutilla, antaen tilaa M. Dubravkalle. Tämä herätti erityistä huomiota, sillä Dubravka on entinen Manchester Unitedin pelaaja.

Kurinpidolliset toimet ja tilastot

Ottelun aikana jaettiin keltainen kortti molempien joukkueiden pelaajille. Manchester Unitedin puolelta varoituksen saivat H. Maguire 77. minuutilla ja Antoine 92. minuutilla. Newcastlen Joleinton sai varoituksen peliajan viimeisellä minuutilla.

Ottelun omistusoikeus oli selvästi Newcastlella, 59 %:n osuudella Manchester Unitedin 41 %:a vastaan. Laukaukset maalia kohti olivat myös Newcastlen eduksi, 4‒1.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Newcastle vs Manchester United

 1. Laukaukset 22 vs laukaukset 8
 2. Hallinta 59 % vs hallinta 41 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 1
 4. Syötöt 522 vs syötöt 366
 5. Syöttötarkkuus 83 % vs syöttötarkkuus 75 %
 6. Vapaapotkut 6 vs vapaapotkut 14
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Newcastle lähes peliä koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Newcastle on sijalla kuusi, 26 pisteellään ja ManU sijalla seitsemän, 24 pisteellään. Joukkueiden välinen taistelu sarjan kärkipaikoista käy kiivaana ja molemmat janoavat voittoa. Tällä kertaa voiton vei kuitenkin vahva kotijoukkue Newcastle.

Pelin jälkeiset tunnelmat

Peliin lähdettiin odottaen Newcastlen voittoa tai tasapeliä, eikä vaatimukset jääneet täyttämättä. Joukkueen kotietu on selkeästi ollut avainasemassa, sillä viimeisen kuuden kotipelin voittoputki on tuonut joukkueelle merkittävän itseluottamuksen boostin.

Anthony Michael Gordon ansaitsee erityisen huomion, sillä hänen peliin tuoma energia mahdollisti Newcastlen voiton. Joukkueen vahva suoritus, varsinkin kotikentällä, antaa lupausta tulevista peleistä ja osoittaa, että Newcastle United on joukkue, jota kannattaa pitää silmällä tulevaisuudessa.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 20.04.2024 klo 17:00 ManU:n kotikentällä.

 

Mikäli eksyit suoraan tälle sivulle, niin voimme kertoa että näiltä sivuilta löydät muiden Newcastle otteluiden veto vihjeet.