Newcastle ennakko: St. James’ Parkissa kohtaavat tiistaina 2. huhtikuuta 2024 klo 21.30 Suomen aikaa Valioliigan Newcastle ja Everton. Molemmat joukkueet haluavat varmasti korjata edellisten otteluidensa tulokset. Tämä on kauden toinen kohtaaminen, Everton vei voiton 3‒0 viime kerralla 7. joulukuuta 2023. 

Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta.

Aiemmat kohtaamiset

Evertonilla on tappioputki päällä, kun taas Newcastle on ollut voittamaton viimeiset neljä kotipeliä. Ennuste suosii Newcastlea voittajaksi. Newcastlen ja Evertonin viimeisten kymmenen kohtaamisen perusteella Newcastle on ollut hiukan vahvempi kuusi voittoa saaneena. Everton on voittanut kolmesti ja yksi ottelu on päättynyt tasapeliin. Joukkueet ovat kohdanneet pelaajahistoriassa usein ja tuntevat hyvin toistensa pelitaktiikat.

Newcastlen vire on ollut viime peleissään nousujohteinen. Kotietu on ollut tärkeä, sillä Newcastle ei ole hävinnyt neljän viime ottelun aikana St. James’ Parkilla. Viimeisimmästä viidestä ottelusta kolme on päättynyt voittoon.

Newcastlen viisi viimeisintä ottelua

  1. 4‒3, Newcastle vs West Ham (30.03.2024)
  2. 2‒0, Manchester City vs Newcastle (16.03.2024, FA Cup)
  3. 3‒2,Chelsea vs Newcastle (11.03.2024)
  4. ja 3‒0, Newcastle vs Wolves (02.03.2024)
  5. 1‒1, Blackburn vs Newcastle (27.02.2024, FA Cup)

Evertonin vire on sen sijaan hieman laskussa. He ovat hävinneet kolme viimeistä otteluaan. Vieraspeleissä menestys on ollut haasteellista ja Everton pyrkii parantamaan tilannettaan tulevassa ottelussa.

Evertonin viisi viimeisintä ottelua

  1. 2‒1, Bournemouth vs Everton (30.03.2024)
  2. ja 2‒0, Manchester United vs Everton (09.03.2024)
  3. 1‒3, Everton vs West Ham (02.03.2024)
  4. ja 1‒1, Brighton vs Everton (24.02.2024)
  5. 1‒1, Everton vs Crystal Palace (19.02.2024)

Joukkueiden edellisestä ottelusta tahoillaan on vain vajaa viikko aikaa, joten ovatkohan molemmat joukkueet valmistautuneet tulevaa ottelua varten. Saa nähdä.

Loukkaantumiset ja pelikiellossa olevat pelaajat

Otteluun lähdettäessä on myös tärkeää huomioida loukkaantumiset ja pelikiellot. Tässä vaiheessa ei ole tiedossa mahdollisia poissaoloja, mutta ne voivat vaikuttaa merkittävästi joukkueiden kokoonpanoihin ja lopputulokseen. Ottelun alla molemmilla joukkueilla on poissaoloja, mutta tässä vaiheessa ei ole tarkkaa tietoa pelaajista, jotka ovat varmuudella sivussa ottelusta. Pelaajatilanteet selviävät lähempänä ottelupäivää.

Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen. Artikkelin kirjoitushetkellä (31.03.2024) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua.

Odotukset ja ennusteet

Ennusteiden mukaan Newcastle on suosikki voittamaan ottelun, mutta on tärkeä muistaa, että ottelu ratkaistaan kentällä. Newcastle on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena 43 pisteellä, kun taas Everton sijaitsee 16. sijalla 25 pisteellään. Ottelun lopputulos voi vaikuttaa merkittävästi molempien joukkueiden asemaan sarjassa.

Valmennusjohtoa ja pelaajia on haastettu keskittymään voiton hakemiseen. Tästä huolimatta on syytä ottaa huomioon, että Everton on näyttänyt kykynsä yllätyksiin historiassa. Nykyisessä vireessään ja kotiyleisönsä tuella, uskomme Newcastlella olevan hyvät mahdollisuudet voittoon, mutta Evertonilla on varmasti omat suunnitelmansa ottelun voittamiseksi.

Jos panostaisin, panokseni menisi Newcastlelle. Yllätykset ovat aina mahdollisia, mutta tällä hetkellä Newcastle vaikuttaa vahvemmalta joukkueelta. Säätiedotuksesta ei ole ilmoitettu sateen uhkaa, joten se ei luultavasti vaikuta otteluun. Lopulta kuitenkin paras joukkue voittakoon St. James’ Parkilla.

 

Newcastle ennakko ehdottaa kotijoukkuetta voittajaksi, mitä sinä olet mieltä?