Valioliigan jalkapallo-ottelu Newcastlen ja Evertonin välillä päättyi eilen tasapeliin, kun kumpikin joukkue sai yhden maalin. Ottelu oli täynnä jännitystä ja käänteitä, ja pelaajat näyttivät osaamistaan St. James’ Parkin kentällä. Newcastle pelin lopputulos oli molemmille joukkueille pienoinen pettymys.

Ennakko-odotukset olivat Newcastlen eduksi, Everton onnistui antamaan loistavan vastuksen Newcastlelle. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa vielä myöhemminkin tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalit ja korvaukset

Newcastlen Alexander Isak teki ottelun ensimmäisen maalin 15 minuutissa Harvey Barnesin syötöstä, ja pitkään näytti siltä, että kotijoukkue vie voiton. Evertonin pelastus tuli kuitenkin 88 minuutin kohdalla, kun Dominic Calvert-Lewin hyödynsi rangaistuspotkunsa. Calvert-Lewin oli tullut kentälle vain 27 minuuttia aiemmin Beto-korvauksen myötä, ja hänen maalinsa muutti ottelun tuloksen.

Sekä Newcastle että Everton tekivät useita muutoksia ottelun aikana. Newcastlen vaihtoja olivat Elliot Andersonin korvaaminen Joe Willockilla ja Lewis Hallin korvaaminen Paul Dummettilla. Evertonin muutokset olivat runsaammat, Abdoulaye Doucourén, Amadou Onanan, Beton, Idrissa Gueyen ja Ben Godfreyn tehden tilaa André Gomesille, James Garnerille, Dominic Calvert-Lewinille, Youssef Chermitille ja Séamus Colemanille.

Ottelun kohokohdat

Pelin mielenkiintoisia yksityiskohtia olivat VAR:in ratkaisut, jotka vaikuttivat ottelun kulkuun. Dan Burnin maali hylättiin 60 minuutin kohdalla, ja Ashley Youngin rangaistuspotku vahvistettiin 85 minuutin kohdalla.

Varoitettuja pelaajia olivat muun muassa James Tarkowski ja Dwight McNeil, jotka saivat keltaisia kortteja Evertonin puolelta. Newcastlen ja Evertonin pelitapojen vaihtelut myös lisäsivät ottelun jännitystä. Newcastle pysyi linjassaan pelaamalla 4-3-3 -muodostuksella, kun taas Everton vaihteli muodostuksiaan: 4-4-1-1, 4-2-3-1, 4-1-4-1, 5-4-1 ja 4-5-1.

Statistiikka ja ennusteet

Peli järjestettiin 2. huhtikuuta 2024. Ottelua hallitsi Newcastle, joka piti palloa hallussaan 59 prosentin ajan, ja joukkueella oli myös enemmän laukauksia maalia kohti. Ennen ottelua veikkauksemme oli, että Newcastle ottaa kotivoiton veikkauksemme osuus ei valitettavasti osunut oikeaan, mutta joukkueen voimakkaat suoritukset ovat osoitus joukkueen taidoista.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Newcastle vs Everton

  1. Laukaukset 18 vs laukaukset 10
  2. Hallinta 59 % vs hallinta 41 %
  3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 3
  4. Syötöt 495 vs syötöt 361
  5. Syöttötarkkuus 81 % vs syöttötarkkuus 75 %
  6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 14
  7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 3
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 2 vs paitsiot 0
  10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Newcastle Utd peliä lähes koko ajan. Newcastlen Alexander Isak jatkoi maalien tekoa, ja hän on nyt tehnyt maalin neljässä peräkkäisessä pelissä. Lisäksi Newcastle pitää kotietunsa, eikä ole hävinnyt viidessä viimeisessä kotiottelussaan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Newcastle United on sijalla kahdeksan, 44 pisteellään ja Everton sijalla 16, 26 pisteellään.

 

Newcastle pelin lopputulos oli tasapelinä hieman pannukakku. Lue myös ottelun ennakko odotukset.