Sunnuntain Valioliiga-ottelussa Newcastle Unitedin ja Bournemouthin välillä nähtiin jännittävä tasapeli, kun Matt Ritchie tasoitti ottelun viimeisillä peliminuuteilla. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 22. St. James’ Parkilla pelatun ottelun alkulämmittelyn jälkeen kummankin joukkueen pelaajien panos ottelussa oli kova.

Ennakko-odotukset olivat Newcastlen eduksi, mutta ottelu päättyi eri tavalla kuin odotettiin. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta. Lueppa myös jatkossa vetovinkit Newcastle peleihin sivuiltamme.

 

Ottelun kohokohdat

Ensimmäisen maalin iski Bournemouthin Dominic Solanke 51. minuutilla. Seitsemän minuuttia myöhemmin Newcastle sai rankkarista kiinni iskien tasoituksen. Anthony Gordon laukoi pallon verkkoon tyylipuhtaasti. Pelin 69. minuutilla Antoine Semenyo, Dominic Solanken syötöstä, vei Bournemouthin 21 johtoon.

Viimeisillä peliminuuteilla Matt Ritchie iski kauden ensimmäisen osumansa ja tasoitti ottelun. Hänelle tasoitusmaali oli erityisen merkittävä, sillä hän on aiemmin edustanut Bournemouthia. Lopputulos yllätti monet, sillä tasapeliin ei ennen ottelua oikein uskottu.

Vaihdot ja tilastot

Newcastle teki useita vaihtoja ottelun aikana. 67. minuutilla Harvey Barnes korvattiin Jacob Murphylla ja neljä minuuttia myöhemmin Dan Burn sai väistyä Tino Livramenton tieltä. 91. minuutilla Lewis Miley ja Miguel Almiron vaihdettiin ottelun sankariin Matt Ritchieen ja Joe Whiteen. Vaihdot tekivät hyvää.

Bournemouthin vaihdoista merkittävin oli Antoine Semenyo, joka teki maalin alle kymmenessä minuutissa kentälle päästyään. Ottelussa jaettiin useita keltaisia kortteja, niistä yksi Newcastlen pelaajalle ja kolme Bournemouthin pelaajille.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Newcastle vs Bournemouth

  1. Laukaukset 17 vs laukaukset 12
  2. Hallinta 63 % vs hallinta 37 %
  3. Laukaukset maalia kohti 5 vs laukaukset maalia kohti 7
  4. Syötöt 478 vs syötöt 275
  5. Syöttötarkkuus 78 % vs syöttötarkkuus 64 %
  6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 23
  7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 3
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 0 vs paitsiot 3
  10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 2

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Newcastle peliä koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Tämän ottelun myötä Newcastle on sijalla kahdeksan, 37 pisteellään ja Bournemouth sijalla 13, 28 pisteellään.

Jatkopelit

Tämän ottelun jälkeen joukkueiden tilanne on seuraava: Newcastle jatkaa neljän ottelun tappiottomassa putkessaan. Ottelun tilastot osoittavat, että molemmat joukkueet tarjoilivat tasaväkisen ottelun. Bournemouth hallitsi maalipaikkoja, mutta Newcastle otti niskalenkin pallonhallinnassa. Newcastle teki yhteensä 478 syöttöä, joista 78 % meni perille. Bournemouth puolestaan teki 275 syöttöä, joista meni perille 64 %.

Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä teki ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Kuten historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Tällä kertaa ottelu päättyi tasapeliin, jonka perusteella voidaan todeta molempien joukkueiden pelitaktiikan toimineen. Sää suosi pelaajia, eikä ilmaston kannalta ollut mitään negatiivista mainittavaa.

 

Tuoreet ja mielenkiintoiset vetovinkit Newcastle peleihin löydät aina suoraan sivuiltamme.