Valioliigassa nähtiin jälleen herkullinen ottelu, kun Newcastle voitti vahvasti Arsenalin. Newcastle otti 1‒0 voiton Arsenalista St. James’ Parkin kentällä. Ottelu pelattiin 4. päivä marraskuuta vuonna 2023. Newcastle todisti olevansa varteenotettava haastaja, huolimatta tilastoista, jotka olivat heitä vastaan. Voittoa ei todella osattu odottaa, joten ottelu kääntyi täysi päälaelleen maalin myötä. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Pelin kohokohdat

Newcastlen ainoa maali tuli 64. minuutilla, kun A. Gordon onnistui iskemään pallon maaliin Joelintonin syötöstä. Vaikka Arsenalin ottelu ei ollut tuloksellisesti menestyksekäs, he hallitsivat palloa 60 % peliajasta. Huolimatta pallonhallinnasta, heidän maalisaldonsa jäi pyöreään nollaan.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

• 64′ peliminuutilla Newcastle United siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Anthony Gordon

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Newcastle vs Arsenal

  1. Laukaukset 9 vs laukaukset 14
  2. Hallinta 40 % vs hallinta 60 %
  3. Laukaukset maalia kohti 2 vs laukaukset maalia kohti 1
  4. Syötöt 342 vs syötöt 484
  5. Syöttötarkkuus 79 % vs syöttötarkkuus 84 %
  6. Vapaapotkut 14 vs vapaapotkut 9
  7. Keltaiset kortit 5 vs keltaiset kortit 1
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 2 vs paitsiot 1
  10. Kulmapotkut 0 vs kulmapotkut 11

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Arsenal vei peliä lähes koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Arsenal on sijalla kolme, 24 pisteellään ja Newcastle United sijalla kuusi, 20 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 24.02.2024 Arsenalin kotikentällä.

Kaikki muutoksista kortteihin

Ottelussa nähtiin useita vaihtoja molemmin puolin. Newcastlen osalta suurimmat muutokset olivat D. Burnin vaihtaminen V. Livramentoon 46. minuutilla ja C. Wilsonin korvaaminen J. Willockilla 62. minuutilla. Varsinkin Wilsonin poistuminen kentältä jäi mieleen.

Arsenal teki kolme vaihtoa, joista kaikki tapahtuivat ottelun loppupuolella. Keltaisia kortteja jaettiin ottelussa reilusti, joista viisi meni Newcastlen ja yksi Arsenalin pelaajille. Newcastlen puolustaja S. Longstaff sai varoituksen jo neljännessä peräkkäisessä ottelussa.

Kuten huomata saattaa, on ottelu ollut vaiherikas ja tunteikas. Lopputulos oli yllättävä ja pelin lopputulosta saatiin jännittää ihan koko ajan. Syöttöjä nähtiin ottelussa lähemmäs 1 000 kappaletta, joka kertoo siitä, että peli on ollut aktiivista koko ajan.

Toiveista todellisuuteen

Newcastlen maalivahti N. Pope säilytti maalinsa puhtaana kotiottelussa nyt neljättä kertaa peräkkäin. Newcastlen joukkueen pelaaminen osoitti huomattavaa parannusta, eivätkä he ole hävinneet seitsemään viimeiseen peliin. He ovat voittaneet neljä viimeistä kotiotteluaan, jotka ovat vahvistaneet heidän kotietunsa. Voitto Arsenalia vastaan oli siis Newcastlen näkökulmasta erittäin merkittävä.

Ottelun ennakoitiin kääntyvän Arsenalin eduksi, mutta tuskin kukaan olisi uskonut näin dramaattiseen käänteeseen. Lopulta vahvempi voitti ja Newcastlen vahva puolustus osoitti jälleen kerran toimivuutensa. Onkin varmaa, että Newcastle nousi monen katsojan silmissä uuteen, vakavasti otettavaan valoon tämän voiton myötä.

 

Sivuiltamme löydät kaikki Valioliiga ja Newcastle pelien vetovinkit. Koska kokonaisvaltainen urheiluelämys tarvitsee myös hyvät vedonlyöntisivut, niin kokeile Cashalot sivustoa, josta löydät luotettavan kumppanin.