NBA logo

National Basketball Association (NBA) on yksi maailman johtavista ammattilaistason koripalloliigoista, ja sen rakenne on kehittynyt jonkin verran vuosien varrella. Sukellaan syvälle NBA-liigajärjestelmään kaudella 2023-2024.

Yleiskatsaus:


Vuonna 1946 perustettu NBA on ollut koripallolahjakkuuksien keskipiste, ja se houkuttelee pelaajia sekä Yhdysvalloista että ulkomailta. Liigan ensisijainen tehtävä on tarjota alusta, jossa koripallon huippuosaajat kilpailevat korkeimmalla tasolla ja tarjoavat jännittäviä pelejä ja ikonisia hetkiä faneille ympäri maailmaa.

Joukkueet:


Kaudella 2023-2024 NBA:ssa on 30 joukkuetta. Nämä joukkueet jakautuvat tasaisesti kahteen konferenssiin: itäiseen ja läntiseen konferenssiin.

Konferenssit ja jaostot:

Jokainen konferenssi on edelleen jaettu kolmeen divisioonaan, joten NBA:ssa on yhteensä kuusi divisioonaa:

Itäinen konferenssi:

Atlantin divisioona
Keskusjaosto
Kaakkois-divisioona

Läntinen konferenssi:

Luoteis Divisioona

Tyynenmeren divisioona
Lounais-divisioona


Jokaisessa divisioonassa on tietty määrä joukkueita, ja linjaus perustuu maantieteelliseen läheisyyteen alueellisen kilpailun edistämiseksi.

Runkokausi:


Runkosarjan aikana jokainen NBA-joukkue pelaa 82 ottelua, joissa on tasapainoinen sekoitus koti- ja vierasotteluita. Aikataulu varmistaa, että joukkueet pelaavat muita divisioonansa vastaan useita kertoja, muita konferenssijoukkueita ja konferenssien välisiä pelejä vastakkaisen konferenssin joukkueita vastaan.

Pudotuspelit:


Kun runkosarja on päättynyt, kunkin konferenssin kahdeksan parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin voitto-tappio-ennätysten perusteella. Pudotuspelit ovat sarja pudotuskierroksia, jotka johtavat konferenssin finaaliin. Jokainen kierros, mukaan lukien konferenssin finaalit, on paras seitsemästä -sarja.

Konferenssin kaksi mestaria kohtaavat sitten NBA:n finaalissa, joka on myös paras seitsemästä -sarjassa, määrittääkseen liigan mestarin.

All Star -viikonloppu:


Vuotuinen kohokohta NBA-kalenterissa on All-Star-viikonloppu. Siinä on:

 • NBA:n All-Star Game: Parhaat pelaajat, jotka fanit, valmentajat ja media ovat äänestäneet kustakin konferenssista, kilpailevat esittelypelissä.
 • Kolmen pisteen kilpailu: Ampujat esittelevät pitkän matkan ammuntataitojaan.
 • Slam Dunk -kilpailu: High-Flyers kilpailee luovien ja akrobaattisten dunkkien kanssa.
 • Skills Challenge: Pelaajat navigoivat esteradalla osoittaen kykyjään ajaa, syöttää ja ampua.

Kansainvälinen sarja:


NBA on ollut innokas globaaliin tavoittamiseen, ja sellaisenaan on pelattu useita kansainvälisesti runkosarjan pelejä, jotka tunnetaan nimellä NBA Global Games. Kohteita ovat olleet muun muassa Meksikon, Englannin ja Kiinan kaupungit.

Pelaajakaupat ja Drafti:


NBA järjestää vuosittain Draftin, jossa joukkueet valitsevat kelvollisia pelaajia liigaan. Tämä on avaintapahtuma, kun joukkueet strategoivat valitakseen nuoria lahjakkuuksia, jotka sopivat heidän joukkueensa tarpeisiin.

Vapaa agentuuri on toinen keskeinen ajanjakso, jolloin pelaajat, joiden sopimukset ovat päättyneet tai jotka on ostettu, voivat allekirjoittaa muiden joukkueiden kanssa.

Tuomioistuimen ulkopuoliset aloitteet:


NBA ei ole vain koripalloa. Liiga on ollut aktiivinen yhteisöpalvelu- ja kehitysohjelmissa, kuten NBA Caresissa. He ovat myös olleet aktiivisesti edistäneet osallisuutta ja monimuotoisuutta sekä liigassa että yhteiskunnassa.

Viimeaikaiset tapahtumat:


Kaudella 2023-2024 NBA on harkinnut muutoksia aikatauluinsa, pudotuspelien rakenteeseen ja kauden sisäisten turnausten käyttöönottoa. Vaikka joistakin näistä ehdotuksista keskustellaan edelleen, ne osoittavat liigan jatkuvaa pyrkimystä innovoida ja parantaa pelin vetovoimaa.

Johtopäätös:


Kaudella 2023–2024 NBA kukoistaa edelleen koripallon huippuosaamisen majakkana. Sekoitus vakiintuneita tähtiä ja nousevia nuoria kykyjä, liiga lupaa vertaansa vailla olevia urheilullisia esityksiä, intensiivistä kilpailua ja ikimuistoisia hetkiä. Olitpa kokenut fani tai pelin uusi pelaaja, NBA tarjoaa runsaasti tarinoita, kilpailuja ja esityksiä, jotka valloittavat yleisön maailmanlaajuisesti.

Missä lyödä vetoa NBA koriksesta?

Useimmilla arvostelemillamme sivustoilla NBA ottelut kuuluvat normaali kohteiksi. Kokeile lyödä koriksesta vetoa vaikka näillä kasinoilla:

NBA 23-24 kausi täydessä käynnissä

Tässä on kattava luettelo kaikista NBA-joukkueista kaudella 2023-2024:

Eastern Conference:

Atlantic Division:

 1. Boston Celtics
 2. Brooklyn Nets
 3. New York Knicks
 4. Philadelphia 76ers
 5. Toronto Raptors

Central Division:

 1. Chicago Bulls
 2. Cleveland Cavaliers
 3. Detroit Pistons
 4. Indiana Pacers
 5. Milwaukee Bucks

Southeast Division:

 1. Atlanta Hawks
 2. Charlotte Hornets
 3. Miami Heat
 4. Orlando Magic
 5. Washington Wizards

Western Conference:

Northwest Division:

 1. Denver Nuggets
 2. Minnesota Timberwolves
 3. Oklahoma City Thunder
 4. Portland Trail Blazers
 5. Utah Jazz (Lauri Markkanen)

Pacific Division:

 1. Golden State Warriors
 2. Los Angeles Clippers
 3. Los Angeles Lakers
 4. Phoenix Suns
 5. Sacramento Kings

Southwest Division:

 1. Dallas Mavericks
 2. Houston Rockets
 3. Memphis Grizzlies
 4. New Orleans Pelicans
 5. San Antonio Spurs

Nämä ovat 30 joukkuetta, jotka muodostavat NBA:n kaudella 2023–2024, ja jokainen tuo ainutlaatuisen historiansa, listansa ja pyrkimyksensä kovapuuhun.