Valioliigan jännittävä Manchester Unitedin ja Tottenhamin välinen ottelu jäi tasapeliin 2‒2. Maalinteon aloitti Manchester Unitedin Rasmus Højlund jo kolmannella peliminuutilla ja tasoihin pääsi Tottenhamin Richarlison 19. peliminuutilla. Molemmat maalit syntyivät ilman avustuksia. Ottelun kulkua leimasi jännitys ja tasainen taistelu puolin ja toisin.

Ennakko-odotukset olivat lievästi Tottenhamin eduksi, onnistui kotijoukkue ManU antamaan todella pontevan vastuksen Tottenhamille, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku oli tasaväkistä maalintekoa

Avausmaalin jälkeen Tottenham sai lisää itseluottamusta ja ensimmäisen puoliajan lopulla, 40. peliminuutilla, Unitedin Marcus Rashford vei kotijoukkueen jälleen johtoon Rasmus Højlundin avustuksella. Toisen puoliajan alussa Tottenhamin Rodrigo Bentancur tasoitti tilanteen toistamiseen Timo Wernerin avustuksella. Maali oli Rodrigo Bentancurin kauden ensimmäinen.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti

Maaleja nähtiin ottelussa peräti neljä kappaletta.

Maalit tehtiin

 1. 3′ peliminuutilla ManU siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Rasmus Højlund
 2. 19′ peliminuutilla Tottenhamin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Richarlison
 3. 40′ peliminuutilla ManU siirtyi jälleen johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Marcus Rashford
 4. 46′ peliminuutilla Tottenham tasoitti tilanteen jälleen ja tilanteeksi muodostui 2‒2, maalintekijänä Rodrigo Bentancur

Ottelun loppupuolella molemmat joukkueet teki vaihdoksia. United vaihtoi Christian Eriksenin, Jonny Evansin ja Marcus Rashfordin tilalle Scott McTominayn, Lisandro Martinezin ja Antonyn. Tottenham teki vastaavasti kolme vaihtoa viimeisen kymmenen minuutin aikana, poissa olivat Timo Werner, Oliver Skipp ja Micky van de Ven, korvaisina Bryan Gil, Radu Dragusin ja Emerson Royal.

Ottelun tilastot

Ottelussa nähtiin kolme keltaista korttia. Unitedin Aaron Wan-Bissaka ja Rasmus Højlund, sekä Tottenhamin Rodrigo Bentancur rikkoivat sääntöjä ja saivat varoituksen. Pallohallinta oli ottelussa Tottenhamin puolella, prosenttien ollessa 3664. United sai aikaan kaksi maalia neljästä laukauksesta maalia kohti, kun taas Tottenhamin kuudesta laukauksesta maalia kohti kaksi meni verkkoon. Hallinta ei siis tällä kertaa kääntynyt voitoksi.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester United vs Tottenham

 1. Laukaukset 9 vs laukaukset 16
 2. Hallinta 36 % vs hallinta 64 %
 3. Laukaukset maalia kohti 2 vs laukaukset maalia kohti 6
 4. Syötöt 313 vs syötöt 555
 5. Syöttötarkkuus 75 % vs syöttötarkkuus 89 %
 6. Vapaapotkut 8 vs vapaapotkut 5
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 4
 10. Kulmapotkut 8 vs kulmapotkut 13

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Tottenham peliä lähes koko ajan. Voittoon asti se ei vain tällä kertaa riittänyt. Historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa ja voittajaa ei voida 100 prosenttisesti ennustaa.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä ManU on sijalla seitsemän, 32pisteellään ja Tottenham sijalla viisi, 40 pisteellään.

 

Lue meiltä tuoreet Manu pelien vetovihjeet ja vetovihjeet muista Valioliiga peleistä.