Old Traffordilla järjestettiin jännittävä jalkapalloilta, kun Manchesterin kaksi jättiläistä ottivat mittaa toisistaan. Lopputuloksena oli tyly 3‒0 voitto Manchester Citylle Erling Haalandin hirmuesityksen siivittämänä. Valioliiga-ottelun pelattiin sunnuntaina 29.10.2023. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.https://twitter.com/ManUtd/status/1718679078838866218?s=20

Haaland loistaa, United jää nollille

Manchester City otti varman otteen ottelusta jo ottelun 26. minuutilla, kun Erling Haaland iski pallon maaliin rankkarista. Tähän pisteeseen asti Unitedin torjuntavastuu oli erityisesti Andre Onanan harteilla, mikä johti keltaiseen korttiin pelin 26. minuutilla.

Haaland vei Cityn vielä 2‒0 johtoon ottelun 49. minuutilla Bernardo Silvan tarjoiltua loistosyötön. Philip Foden viimeisteli 3‒0 lopputuloksen pelin 80. minuutilla, syöttäjänä itseään säästämätön Haaland. Matkalla ei ollut säästelijöitä korttienkaan suhteen, sillä United keräsi niitä peräti neljä, Cityn tyytyessä yhteen.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 26′ peliminuutilla Manchester City siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Erling Braut Haaland
 2. 49′ peliminuutilla Erling Braut Haaland teki jälleen maalin, vieden Manchester cityn 2‒0 johtoon
 3. 80′ peliminuutilla Manchester City siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 3‒0, maalintekijänä Phil Foden

Viimeisen maalin jälkeen Manchester Unitedilla ei ollut enää käytännössä mitään saumaa voittaa peliä. City vei peliä täysin myös loppuvaiheessa.

Pakkoratkaisuja ja pallonhallintaa

Manchester United reagoi tilanteeseen viittä pelaajavaihtoa hyödyntäen. Ensimmäinen vaihto tapahtui heti toisen puoliajan alussa, kun Sofyan Amrabat joutui luovuttamaan tilaa Mason Mountille. Valmentaja E. ten Hagn toiveissa oli varmasti saada tarvittavaa piristystä peliin.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester United vs Manchester City

 1. Laukaukset 7 vs laukaukset 21
 2. Hallinta 39 % vs hallinta 61 %
 3. Laukaukset maalia kohti 3 vs laukaukset maalia kohti 10
 4. Syötöt 391 vs syötöt 605
 5. Syöttötarkkuus 80 % vs syöttötarkkuus 89 %
 6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 5
 7. Keltaiset kortit 4 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 4 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 12

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester City peliä koko ajan. Sarjataulukon osalta voimme todeta seuraavaa. Ottelun myötä Manchester City on sijalla kolme, 24 pisteellään ja ManU sijalla kahdeksan, 15 pisteellään.

Loppuvaiheilla nähtiin vielä kolmen vaihdon sarja, kun Victor Lindelof, Rasmus Højlund ja Marcus Rashford saivat kaikki väistyä uudempien voimien tieltä. Vaihtojen tavoitteena oli selvästi parantaa pallonhallintaa, mikä oli ottelun päätteeksi kuitenkin Cityn hallussa luvuin 61 % versus 39 %. Kotijoukkue oli kuitenkin tehnyt täydellisen pelitaktiikan, hyödyntäen neljästä eri muodostelmasta useimmiten käytettyä eli 4-2-3-1, kun taas vierasjoukkue Manchester City latoi lähtökentälle suosimaansa 4-2-3-1 muodostelmaa.

Odotetusti Cityn päivä

Ottelun tulosta voi pitää odotettuna, sillä ennakon perusteella Cityn mahdollisuudet olivat selvästi Unitedia suuremmat. Ennusteet osoittautuivat oikeiksi ja City nappasi voiton erinomaisella joukkue-esityksellä ja erityisesti Erling Haalandin tähtipelin ansiosta. Unitedin otteet sen sijaan olivat vaisuja, ja joukkueen on syytä pohtia taktiikkaansa tulevia pelejä ajatellen.

Seuraavassa Manchester Unitedin ja Manchester Cityn kohtaamisessa tullaan varmasti näkemään taas intensiivistä jalkapalloa ja toivottavasti myös maaleja. Ottelun sykähdyttävimmät hetket, kuten Haalandin huikea maalivire, jättävät jalkapallofanit odottamaan seuraavaa Manchesterin derbyä innolla. Hyvästä ja viihdyttävästä pelistä saa kiittää kyllä molempia joukkueita. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 02.03.2024.